Šta je novo?

Savski trg

Bio je nedostatak radne snage i mesec dana pred otvaranje pa ih je bilo kao mrava na celom platou...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=844780#p844780:2irb3mfs je napisao(la):
milanobelgrade » 25 Apr 2021 16:42[/url]":2irb3mfs]Mislim da će beograđani biti sve gladniji prostora i pre svega uređenih zelenih površina...borba je za svaki kvadratni metar...ja da živim u blizini svakako bih redovno prošetao do trga sa klincima ili sam... ne bih bio previše zabrinut da će ovo zvrjati prazno...
Ja ne znam nikog ko ima decu a da ih vodi u šetnju trgovima. Ili su to dečja igrališta, ili parkovi ili šuma, ili pak šetališta uz reku.
 
У бре све неки фини...једини ја сељак Београђанин не знам да користим трг :)
Шалим се...само сам хтео да кажем да фали јавних простора у БГД..

Ево код мене у крају, на Звездари имамо један прави парк(код Звездара театра)... некад прошетам пар блокова до њега са клинцима...а некад изведем клинце на овај плато (где увек поред мене чудака има још једно 20так истих)... а плато нити је трг...нити је парк...али ако нећеш да палиш кола или идеш у неку дужу шетњу него ето изведеш клинце на пола сата...то ти је што ти је...у околини су блокови и блокови улица - само зграде и уски тротоари...при том не мислим да је Звездара најгора што се овога тич...
Има ту наравно још места...Звездарска шума...Олимп...све је то постало крцато..зграде се праве, људи се досељавају али јавни простори остали какви су били и пре 50 година..

Ето нек нам направе овакав тргић као Савски и негде на Звездари...само ако може да се не уграде милионе...
 

Prilozi

  • plato.JPG
    plato.JPG
    326,4 KB · Pregleda: 4.781
Јуче поподне:























Ово личи на клупе ... непрактичне, због увучених шупљина са стране у које ће се вероватно скупљати ђубре ...:



... и крхке, судећи по окрњеном ћошку при постављању:







 
Posle velikog rekonstrukcija ni zgrada pošte više ne izgleda tako loše..
 
Ove bele klupe bi, bar prema renderu, trebalo da idu polukružno oko spomenika, ali očigledno imaju problem sa nabavkom, tj. tempom dostavljanjem istih.

savski-trg-2020-2.jpg
 
Meni deluje da bi te klupe trebalo da budu uzidane u podlogu, a ne samo spuštene. Vidi se u donjem delu žlje*******, a i otklon između onog potpornog uvučenog dela ispod klupe i tla.
 
Има ли каквих информација за црпну станицу?
 
Разумем све критике које су овде изнете и слажем се са већином али мислим...

Screenshot-2021-04-30-21-17-31-187-com-instagram-android.jpg
(1974.)
 
Slažem se. Obrni okreni, zaista je bolje nego što je bilo. Mnogo bolje.
Jedina velika zamerka koju imam jeste imbecilni plato/uzvišenje između spomenika i same zgrade GŽS. Ne znam koji đavo im je to trebalo.
 
Свакако је амбијент пристојнији и неупоредиво пријатнији него што је био и поред пар промашаја.
 
ovo sada je mnogo prijatnije mesto za boravak ljudi, skoro pa da je smesno u tom smislu porediti situaciju pre i sada. ovako sredjen parter ucinio je i da katastrofalno stanje fasada na objektima koji formiraju trg padne u neki treci plan, dok se covek nalazi blize spomeniku stabla po obodu,cak i ovako tek prolistala, cine odlican filter koji daje samo nagovestaj okoline.

bilo je na ovoj rekonstrukciji dosta gresaka i propusta, izdvojicu rov na ulazu u zeleznicku stanicu i ulaz u crpnu stanicu, te dve stvari su prosto neverovatne da su se desile. sam spomenik nemanji ne uzimam u obzir, njega ne zelim da komentarisem dok ga ne vidim licno. za sada me put nije naneo ni blizu al oce valjda jednog dana

sve ukupno meni se cini da je ova rekonstrukcija na kojoj su naprdni ubedljivo najmanje zasmrdeli, a znamo koliko gadno to mogu i rade
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=846372#p846372:pt3v9b6q je napisao(la):
Igor » Fri Apr 30, 2021 8:54 pm[/url]":pt3v9b6q]
savski-trg-april2021-01.jpg

Kada vidim ovu sliku, prva pomisao koja mi je prošla... da li su šine bolje urađene nego u Cara Dušana, i šta se dešava ako i ovde tramvaj izleti iz šina?

Da li su predviđene neke barijere koje će zaustaviti tramvaj, ili nešto što će ograničiti kretanje tramvaja?
 
Кад трамвај излети, онда само можемо да се молимо да буде без жртава. Увек се сетим оног несрећног човека што га је покосио КАФ у Ресавској када је излетео из шина због судара са аутомобилом. A у тој улици и стубићи и дрворед и бандере и огромни контејнер за смеће без точкова који се нашао на путу излетелом трамвају.
 
@VeniVidiVici
Postojala je skretnica tu i pre, i to mnogo bliže glavnom ulazu tada žive Železničke stanice, a i iskakali su tramvaji (jednom prilikom sam i sam bio u prikolici koja je iskočila). Međutim, tu svakako usporavaju, naročito sad kad imaju stanicu odmah pre, tako da nije potrebna zaštita, neće daleko otići. Mene više brine ako nekom kamionu ili busu otkažu kočnice u Nemanjinoj, ili što je sad sve češće po Evropi, neko se namerno zaleti...
 
Svakako bi po obodu trga mogli da stave neke jače stubiće, meni je čudno što to nije odmah urađeno.
 
Сећам се превртања цистерне баш ту пре једно десетак година.
 
Vozaci koji voze dupli tramvaj uspore dok prvi vagon prolazi kroz krivinu, a za drugi vagon kao da zaborave da imaju. Kad god sam se vozio skroz na kraju drugog vagona duple sedmice, u krivini me je bacao levo desno kao perce.
 
Da je bilo mozga, umesto sto su dizali imbecilni plato izmedju spomenika i GZS i pravili uzvisenje, mogli su da upotrebe te pare i materijale da oko celog trga (duz celog polukruga) stave duple ili visoke ivicnjake (kao u Bulevaru Oslobodjenja). Em bi bilo bezbedno em bi bilo lepo i neprimetno.

Voleo bih da mogu da cujem koja im je (ne)logika bila iza tog nepotrebnog uzvisenja preko celog trga...
 
Kритика је сасвим на месту. Слично су могли и да провуку бициклистичку стазу по ободу полукруга трга са стране до станице, наравно у почетку би то била стаза од нигде ка нигде, али би се после надовезала на стазу са десне стане Савске до Николаја Кравцова и приобалне стазе, и са друге стране на стазу у Карађорђевој и преко новог Савског моста.
 
Vrh