[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=679033#p679033:31yzyc94 je napisao(la):
Vox91 » 11 Nov 2019 12:19 pm[/url]":31yzyc94]Ma nema tu nikakvih Arapa, oni su samo maska za ovu našu bratiju na vlasti.. U zgradi stanice će biti ono što Vučić odluči, to je bar jasno.. Muzej sednjovekovne Srbije je svakako najlošija ideja.
Na visoku korupciju, naročito u banana državama, nisu imune ni velike kompanije iz Nemačke i SAD, pa zašto onda misliš da paradržavni tajkun iz jedne arapske despotije ne bi bio zainteresovan za lukrativne poslove sa ovdašnjim režimom?
Inače, već tri dana ne prestajem da se smejem nakon što nam je "na mala vrata", kroz jednu usputnu rečenicu u prilogu RTS-a, obznanjeno da sad nameravaju da ovde presele Muzej Nikole Tesle (a verovatno i samog Teslu, ako do tad ne "preotme" ekipa iz Patrijaršije).
Nije meni smešna sama ideja preseljenja najposećenijeg muzeja u Beogradu na Savski trg, već mi je smešan ovaj cirkus od države koji već godinama ne ume da prelomi šta bi tačno da turi u bivšu zgradu Železničke stanice, već samo zna da hoće (mora) da je iseli. Te Muzej srednjovekovne Srbije, te Istorijski muzej, te "hajde mi da počnemo da radimo fasadu i krov, pa ćemo da smislimo u hodu", te "hej, a zašto ne bismo odustali od ideje da renoviramo Staru centralu na Dorćolu, zbog čega smo već formirali Radnu grupu u kojoj su Vesić i Zorana, i ne potrošimo novac od prodaje obližnje Marine Dorćol na nešto pametno, kad već nisu umeli da idemo na javno-privatno partnerstvo kako smo to stidljivo u medijima najavljivali, nego preselimo Muzej Nikole Tesle u staničnu zgradu, sa sve tridesetometarskim Stefanom Nemanjom da ga mačem tu čuva, a o tome ne obavestimo ni javnost, ni nesretnu direktorku muzeja. Bravo mi!"...
I onda me ubeđuju da sam u krivu kad kažem da od one zgrade ansambla "Kolo" nema ništa... Sačekajmo još par nedelja, možda će "Kolo" u Železničku stanicu, Tesla u Narodni muzej, Narodni muzej u Stari i novi dvor, Skupština grada u Vladu Srbije, a predsednik i Vlada u SIV, pa MUP iz SIV-a u Upravu carine na NBG, a Uprava carine gde drugde nego u rekonstruisanu Đumrukanu