Evo ja sam od otvaranja jednom otišao na trg a i to namenski čisto da vidim uživo. Prostor jeste lepši ali da li je smisleniji i funkcionalniji, rekao bih da se radi o situaciji "1 korak napred 2 nazad". Ceo trg je kao i sam projekat BnV projektovan kao da je odvojen od okruženja, čak su uspeli onakvo monumentalno zdanje bivše stanice da skrajnu onim besmislenim izdignutim platoom (naravno ništa slučajno) i veličinom spomenika (nemam ništa protiv izgleda spomenika ali je nesklad baš primetan i daje mu dozu kiča/neukusa).
@končar To sa metroom i dizanjem cene kvadrata je i jedina svrha priče o metrou, navukli su mnoge kupce pričom da će im metro biti tik uz BnV, još malo završavaju projekat BnV i onda im metro više neće ni trebati pošto je i onako trenutno isključivo u funkciji propagande. Osim besmislenog nasipanja za depo (pritom nemaju ugovor za izgradnju depoa, tek bi ludilo bilo graditi prvo depo a da ne kreneš sa izgradnjom tunela/stanica) nema bilo kakvih konkretnih naznaka da će se skorije graditi metro, jer ako nemaš finansiranje i potpisane ugovore sve je to na dugom štapu.