Šta je novo?

Savski trg

Nije normalno da grupa decurlija moze toliko da unakazi gradski prevoz a i sada urbani mobilijar.

Kamera ima svuda, da je ova drzava imala volje da ih uhapsi, vec bi to uradila odavno.

Savski trg ,iako pored jako problematične namene, je jako veliko ruglo jer je skroz zapušten i ne čisti se, još je i staklo na fontani polomljeno. Njega bi samo trebalo predati an održavanje čistoći što bi trebalo da je već davno urađeno.

20150428190408.jpg

zvrljaci opet u akciji

станица изгледа исто. само треба опрати фасаду, скинути клима уређаје и мало је прекречити

Не изгледа исто, недостају куле (које су уклоњене мислим после оног усташког терористичког акта, тј. постављене бомбе), декорација тимпанона, оригинални ентеријер, скулптуре, ограда, чесма..

Da li u Evropi postoji ružniji i tužniji trg od ovog ,,novog,, Savskog trga
nažalost još dugooo ce ostati ovakav jer njegova ,,popravaka,, ce biti bar tri puta skuplja

Imali iko neki predlog šta uraditi da se koliko toliko popravi ovo stanje
i od jedne ,, gole i zardjale relne,, ponovo postane pristojan trg :roll:

Нажалост јако ружан трг, и по инфраструктури (најгори пример паркинзи и тротоар код оног никад отвореног хотела Лика) и по стању објеката (они ружни киосци код болнице Свети Сава и бочна страна зграде иза њих у Савској која је надграђена али не и завршена и још ишарана на 1. спрату, сам хотел Лика и зградње на њеном ћошку, оронула ГЖС, Пошта, Дом ратника...). Али ипак тај трг има велики потенцијал за одлично уређен амбијент са новим саобраћајним решењем (предлог за одвајање саобраћајнице полукружно од ГЖС на трасу садашње окретнице 46/601/91/92/551/51...) и са обавезном обновом фасада оближњих зграда.

direktor":3bhavcdm je napisao(la):
20150428190408.jpg

zvrljaci opet u akciji

Ако, и треба. Кад сам предлагао да се нас неколико оргнизујемо овде и прекречимо те графите, сви су били против. Као да та рђава ограда има неку вредност. Е па нека вам сад овако. И нека жврљају још више. А ви сви чекајте "надлежне" да нешто ураде. Можда и ураде. У лимбургу месецу.

Иначе, то што колега Дошљак каже је све тачно. Тај трг је одлична слика и прилика земље у којој живимо. И то оставља најбољи утисак за све посетиоце који дођу у Београд возом или аутобусом. Да виде у каквом је стварном стању ова несрећна земља.

И шта би постигао својим кречењем? Унаказио би овај сасвим пристојан трг, који није ништа гори од сличних му широм света. Јадан лик који је предложио овај кортен, јадан јер је у овој слепачкој земљи несхваћен.

Кортен је кул где све блиста, на пример на каквој луксузној минималистичкој вили, а поставити га у окружење где је све зарђало и пропало - утопиће се у остатак беде и неће се постићи никаква поента.
Као што је вероватно кул из зезања имати Шевија из 53. у Америци, где су аутомобили у просеку стари пар година, али имати такав на Куби значи само бити део чемера и ништа више..

Somi303":8psawss0 je napisao(la):
.... Јадан лик који је предложио овај кортен, јадан јер је у овој слепачкој земљи несхваћен.

Čika Laza davno napravio mesto u Bgdu, gde sve takve ,,neshvacene,, shvataju vrlo ozbiljno :laugh:

Вожд":8psawss0 je napisao(la):
... али имати такав......значи само бити део чемера и ништа више..
je**********tačno :sesir:

Ne gledam Pink...to moja zena gleda a ja onda pobjegnem na beobuild forum :D

Ja bih mozda jedino u odnosu na onu maketu ostavio tramvajske sine sa stajalistima na trgu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=334736#p334736:1mr5q72i je napisao(la):
boca-ica » Čet Jun 04, 2015 7:18 pm[/url]":1mr5q72i]Da li u Evropi postoji ružniji i tužniji trg od ovog ,,novog,, Savskog trga
nažalost još dugooo ce ostati ovakav jer njegova ,,popravaka,, ce biti bar tri puta skuplja

Imali iko neki predlog šta uraditi da se koliko toliko popravi ovo stanje
i od jedne ,, gole i zardjale relne,, ponovo postane pristojan trg :roll:

Potpuno se slazem sa tobom.

A kao "renoviran" pre par godina...sad izgleda groznije i zapustenije nego ikad.

ružnija je slavija. savski trg će blesnuti kad se obnovi odnosno ponovo povrati izgled staroj pošti

И када заврше Хотел Лику, склоне онај паркинх испред њега и уреде тротоар туда, да може нормално од Немањине до Карађорђеве десном страном, као и када склоне оне бараке са хамбургеријом на ћошку ка Савској, ту сазидају неку достојну зграду на лакат и заврше онај хотел преко пута Поште који стоји онако надзидан са голим блоковима деценију сигурно.

Zasto su uklonjene kupole? Video sam palnove za dodavanje jos nekoliko spratova, ali nisam video da ce obnoviti ove "kule" na hotelu.

Nepratis na casu sjed 1 dodace sprat i vratiti kupole
Zamisli bio 2 sv rat pa su ga malo skratili za kupole

Pa zato i pitam, cuo sam za taj II svetski rat, a sa ove stare fotke vidim da je zgrada skoro cela, e da li je nakon ovoga opet pogodjena, ili su se komunisti malo igrali sa formama to vec ne znam? Sto se tice nastave, bezao sam sa casova redovno svojevremeno. :D

Vrh