Šta je novo?

Savski trg

Немци.

Фотографија која приказује бесмисао рата и нацистичке идеологије..

Не знам да ли је ово сигурна информација, али...

Назначили су само овај смер: "за саобраћај је затворена Савска улица,
смер од Немањине улице ка Палати правде – у зони поште у Савској улици"

Untitled.png

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788952#p788952:1kqkor5i je napisao(la):
Mikie » 30 Oct 2020 09:07 pm[/url]":1kqkor5i]Не знам да ли је ово сигурна информација, али...

Untitled.png

Ovo je dokaz da ga nece zavrsiti do proleca

Puštena ulica od savska ka nemanjinoj 2 trake bez završnog sloja asfalta ....

savskitrg012020-10-30-20-49-58.jpg

savskitrg022020-10-30-20-49-58.jpg

savskitrg032020-10-30-20-49-58.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788960#p788960:2y3wk0bi je napisao(la):
trialin » 30 Oct 2020 20:26[/url]":2y3wk0bi]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788952#p788952:2y3wk0bi je napisao(la):
Mikie » 30 Oct 2020 09:07 pm[/url]":2y3wk0bi]Не знам да ли је ово сигурна информација, али...

Untitled.png

Ovo je dokaz da ga nece zavrsiti do proleca

Trialine jel mozes da nam objaznis na osnovu cega si izveo taj zakljucak?

Pa piše do završetka radove neće saobraćati do 1 marta 2021.

Obrisao sam offtopic koji po običaju sa obe strane skliznuo u ekstrem.

Vratimo se temi uz pristojnost.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788974#p788974:1uc362l1 je napisao(la):
direktor » Pet Okt 30, 2020 9:49 pm[/url]":1uc362l1]Puštena ulica od savska ka nemanjinoj 2 trake bez završnog sloja asfalta ....

Uključen je i semafor

U kom smeru je pustena ulica? Moze se automobilom proci ovih dana?

Vesić na fb:
Почело је постављање скеле око споменика Стефану Немањи.

Од понедељка споменик ће се постављати, а потом и патинирати под скелом која ће “расти” брзином којом се споменик буде постављао. Грађанке и грађани Београда као и наши гости моћи ће да виде споменик тек када сви радови буду завршени.

Истовремено, постављају се рељефи унутар постамента који представља разбијени византијски шлем.

Овај монументални споменик стајаће овде вековима и подсећаће не само на Стефана Немању већ и на време када се Србија уздигла и показала да је поносна на своју прошлост и историју.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=789177#p789177:22fbwpld je napisao(la):
Labud » 31 Oct 2020 02:50 pm[/url]":22fbwpld]Vesić na fb:
Почело је постављање скеле око споменика Стефану Немањи.

Од понедељка споменик ће се постављати, а потом и патинирати под скелом која ће “расти” брзином којом се споменик буде постављао. Грађанке и грађани Београда као и наши гости моћи ће да виде споменик тек када сви радови буду завршени.
Čitaju forum, definitivno.

Spomenik Stefanu Nemanji trebalo bi do sredine decembra da bude potpuno završen, a ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov posetiće Beograd 12. novembra kako bi uradio završno patiniranje spomenika.

To je za Sputnjik potvrdio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić navodeći da se na Savskom trgu trenutno radi na postavljanju kanalizacione crpne stanice, postavljaju se skele oko spomenika Stefanu Nemanji i očekuje se da se u narednih 10 dana postavi skulptura.

Vesić je kazao i da će otvaranje Savskog trga, čiji je završetak radova najavljen za kraj godine, biti spektakularno.

„To je velika stvar, 30.000 metara kvadratnih, od čega oko 20.000 pešačkih zona. Trg su radile španske arhitekte, trg je svetski“, rekao je Vesić.

https://rs-lat.sputniknews.com/zivot/20 ... u-nemanji/

Možda bi mogla statua samog Nemanje da se pozlati... Te time da se on malo "odvoji" od ostatka čitave skalamerije (tako da kažem) kao njen najvažniji deo.

Da predložim na vreme, da ne rade bezveze patinu na njemu ako će posle pozlatu. :D

Evo info o fasadama zgrada preko puta pošte

Prilozi

• IMG_20201103_081006.jpg
    IMG_20201103_081006.jpg
    74,9 KB · Pregleda: 2.020
Споменик стигао до појаса.

Prilozi

• Screenshot_20201103_143538.jpg
    Screenshot_20201103_143538.jpg
    643,3 KB · Pregleda: 1.561
  • Screenshot_20201103_143525.jpg
    Screenshot_20201103_143525.jpg
    333,9 KB · Pregleda: 1.564
Ovaj postament će tačno na kraju da "pojede" svojom veličinom Stefana.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Пре три дана сам прошао аутобусом Савском улицом па око целог Трга, и први пут сам све сагледао на нов начин - учинило ми се, чак, да ће се и пропорције самог Споменика, и у односу на Трг, на крају међусобно сложити. На свеж, нов и оригиналан начин.
Сам себе сам изненадио таквом новом, тренутном перцепцијом. Видећу да ли ће опстати када се све заврши, и гледа из других, различитих очишта.

Слично је и с целом визијом БнВ. То је оно и онолико што наша држава и друштво у овом тренутку реално могу. У односу на идеално имам доста замерки и примећујем доста мањкавости, али, када се све узме у обзир, представља корак напред, нешто што нисмо имали и што Београд гура унапред.
Са завршетком Храма, обилазнице и овог дела града, Београд коначно хвата корак с другим, правим великим градовима европске цивилизације. Истина, само донекле, ако се узму у обзир дивља градња, недостатак канализације и пречистача, и држава и култура у којима су комунистичка идеологија и нецивилизованост још јаки. У том смислу нов, мали знак охрабрења представља употреба званичног српског језика у једном великом тржном центру као што је Галерија - на улазима, у гаражи, ознакама улица, путоказима и понекој радњи (и све више у целом Београду).

Имам мноштво фотографија из протеклих неколико дана, али, лаптоп ми је на озбиљној поправци па неколико недеља нећу моћи да их објављујем.

Samo je steta sto sam spomenik pri montiranjhu nije pokriven. Ovako nije nikakv trip dok gledas kako ga sklapaju.

Na ovim slikama zadnjim meni ova polovina figure Stefana ne izgleda uopste veliko, cak sam iznenadjen da mi je prva misao bila zar nije trebao da vude veci.

Definitvno treba ostaviti sud za dane posle postavljanja spomenika i otvaranja Savskog trga.

Uživo izgleda sve dosta drugačije nego na slikama, ne idem često tim pravcem pa mi je kad sam prošao prošle nedelje ostavilo skroz drugačiji utisak od slika i snimaka na netu, tj. spomenik ne bode toliko oči svojom veličinom, valjda jer je i sam trg ogroman. Mada ovaj donji deo mi je i dalje bezveze, ali sačekaću kraj za konačan sud.

Vrh