[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389387#p389387:3l91xmfb je napisao(la):
bl3y4 » Čet Jun 02, 2016 11:52 am[/url]":3l91xmfb]Savski..
Kapiram da sam mozda je taj lik protiv koga nije htela da podnese prijavu ta istraumirana zena..ili Sam makar doprineo tome..
Da objasnim sta se dogodilo..
Zena dolazi kolima ide ka guzvi I ocekuje da joj se svi pomere posto su kolima..posle par minuta prilazi meni mojim ortacima i pita nas da se ponerimo na sta mi odgovaramo da pita organizatora skupa ili policiju.. Pisle se vraca i moli da prodje posto je izvela kuce u setnju(Kolima? Wtf?!) I da ce da ugine od vrucine..
Ja sam samo odg ne znam..
Zatim je krenulo sve ono sa trakom i slikanjem itd..za to ja nisam bio prisutan..
Kadnije mi je prisao jedan stariji(40-50g) covek koji je malo pojasnio situaciju..
Covek je policajac(bivsi ili aktivan nisam shvatio) I drzi skolu za dresuru pasa(sa desne strane nasipa)..
Kaze zena je mirna, profesorka na nekom fakultetu i da je isla do njega na dresuru i da nije imala pojma sta je snaslo i da se dosta istraumirala..
Coveku sam rekao izvinite i da nam nije bila namera da bilo koga plasimo..
Fin neki covek btw lepo smo caskali posle..
Ortaci I ja smo smo samo mirno stajali I caskali.. Nismo se drali, lepili trake itd.. Mada kapiram da je base odbijanje da se pomerimo mozda malo potreslo.. Inace smo svi krupniji i preko 180-190..
Kasnije sam pricao I sa policijom. Isto veoma fini ljudi ali sa naradjenjima koje moraju da slusaju(takav im je posao valjda)..
Naredjenje im je bilo da privedu sve koji ometaju saobracaj na nadipu btw..
Da imam malo vise vremena I da ne planiram da idem u inostranstvo da radim jednog dana(viza) ne bih dao nikome da prodje dok me ne privedu(proti zakona), a onda bih imao razlog da se tuzim sa policijom i drzavom kao i dokaz da stite pijedince na nasipu i da se njihovo krsenje zakona zanemaruje dok se slobode ostalih gradjana krse..
Ne pričamo o istom događaju. Ovo o čemu sam pisao se dogodilo juče (01.06.2016) oko 11.00. Znam i druge detalje ali nema smisla o tome raspravljati. Uvek će se vas mnogo više javiti da me etiketira i demantuje. Ipak verujem da imate međusobnu komunikaciju i da neki dobro znaju o čemu sam pisao.
Inače, česta je pojava da se na nasipu biciklisti maltretiraju žene vozači. Negde sam pročitao komentar vaših pristalica da je "bahata" žena sa detetom u koilma pokušala da se probije kroz vaš protesni skup. Čista kontradikcija!
Imate pravo na drugačije mišljenje ali ne i na satanizaciju neistomišljenika. To ne spada u domene pravedne borbe za bilo kakve ciljeve.
Što se tiče zakona i propisa uzimate u obzir samo ono što ide u prilog vašeg stava pa neupućeni veruju da je tako. Kao demanti vaše priče evo jedog priloga:
"Službeni list grada Beograda", br. 3/2001, 15/2005, 29/2007
Skupština grada Beograda, na sednici održanoj 14. februara 2001. godine, na osnovu člana 4. Zakona o putevima ("Službeni glasnik RS", br. 46/91 i 42/98) i člana 27. Statuta grada Beograda ("Službeni list grada Beograda", br. 18/95, 20/95 i 21/99), donela je
O D L U K U
O ULICAMA, LOKALNIM I NEKATEGORISANIM PUTEVIMA
I - OPŠTE ODREDBE
Član 4.
Nekategorisani putevi su seoski putevi, poljski putevi, šumski putevi i putevi na nasipima za odbranu od poplava.
Član 7.
Nekategorisane puteve na teritoriji grada Beograda, utvrđuju skupštine gradskih opština na čijem području se nekategorisani put nalazi.
i sledeće
ZAKON
O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA
("Sl. glasnik RS", br. 41/2009, 53/2010, 101/2011, 32/2013 - odluka US, 55/2014, 96/2015 - dr. zakon i 9/2016 - odluka US)
I OSNOVNE ODREDBE
Član 7
4) nekategorisani put je put koji može pod jednakim uslovima da koristi veći broj korisnika,
13) biciklistička traka je saobraćajna traka namenjena isključivo za saobraćaj bicikala, mopeda i lakih tricikala,
21) trotoar je posebno uređen deo puta pored kolovoza namenjen prvenstveno za kretanje pešaka,
26) biciklistička staza je put namenjen isključivo za kretanje bicikala,
Član 40
Za vožnju bicikla, gde ne postoji posebna staza, odnosno traka, sme da se koristi kolovoz u širini od najviše jedan metar od desne ivice kolovoza.
Član 89
Vozač bicikla ne sme da se kreće biciklističkom stazom brzinom većom od 35 km/h.
Ako se dva ili više vozača bicikala, mopeda, tricikala i motocikala kreću u grupi, dužni su da se kreću jedan za drugim.
Član 90
Vozač bicikla, mopeda, tricikla i motocikla mora da upravlja vozilom na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometa druge učesnike u saobraćaju, a naročito ne sme da:
1) ispušta upravljač iz ruku,
2) sklanja noge sa pedala,
3) se pridržava za drugo vozilo,
4) vodi, vuče ili potiskuje druga vozila, odnosno životinje, osim da vuče priključno vozilo za bicikl,
5) dopusti da vozilo kojim upravlja bude vučeno ili potiskivano,
6) prevozi predmete koji mogu da ga ometaju tokom upravljanja,
7) upotrebljava na oba uva slušalice za audio uređaje.
Pošto volite poslovice
"Ako koza laže, rog ne laže"