Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Heroji što ne pišete kako ste napali ženu na nasipu i kako ste bežali od policije? I vašim lažima će doći kraj brže nego što mislite. Što bi vi rekli ničija nije gorela do zore.

Ajde malo pojasni daj detalje fotke ugrozeni nelegalni vikendasu

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389248#p389248:70yl96c1 je napisao(la):
astrodule » Sre Jun 01, 2016 8:55 pm[/url]":70yl96c1]Ko je bežao od policije? Kakva je to policija koja ne može da uhvati neke bicikliste?

Poslato sa telefona
Raspitaj se kod današnje policijske patrole. Žena nije htela da piše prijavu pa vam se drugar izvukao.

Što bih se ja raspitivao? Na tebi je da objasniš šta se desilo jer si izneo tvrdnju, a verujem da sve ovde zanima ko je koga maltretirao jer skoro niko to ne podržava (mislim na maltretiranje)

Poslato sa telefona

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389256#p389256:2fr73148 je napisao(la):
savski » Sre Jun 01, 2016 9:46 pm[/url]":2fr73148]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389248#p389248:2fr73148 je napisao(la):
astrodule » Sre Jun 01, 2016 8:55 pm[/url]":2fr73148]Ko je bežao od policije? Kakva je to policija koja ne može da uhvati neke bicikliste?

Poslato sa telefona
Raspitaj se kod današnje policijske patrole. Žena nije htela da piše prijavu pa vam se drugar izvukao.
Zaboravih, nije pobegao, stigli su ga.
Ako vi ne dokazujete laži zašto bih ja dokazivao istinu?

Zasto bi neko dokazivao nesto cemu nije prisustvovao. Ako si bio prisutan a zelis da kazes sta se desilo rado cemo cuti posto sigurno niko ne podrzava nasilje.

Ако су викендице легалне, онда сте платили Накнаду за уређење грађевинског земљишта. То би значило да имате право да добијете праву прилазну инфраструктуру, а не да се злоупотребљава водопривредна инфраструктура.

Заштитни насипи имају доста другачију грађевинску структуру врха. На врху насипа је могуће направити или пут, на подлози минералних агрегата које бијичне воде лако односе, или врх насипа са материјалима прописне структуре и везаних растињем, непогодних за друмски саобраћај. Постоје случајеви коришћења трупа насипа за саобраћајницу у Макишу, али у тим случајевима се користи падина насипа, док се врх не сме дирати. Пешачки и бициклистички саобраћај спадају у лак саобраћај, који не ремети грађевинске карактеристике речног насипа.

Ако су објекти илегални, зна се, багер и рушити.

Mislim da clan savski zbog vrijedjanja drugih formasa zasluzio da se malo odmori padinjaku

Ono kada 118 umisli da je jače od države, mada ni država nije jaka, ali....

Sad je saobracajac na motoru otišao na nasip. Spremio sam se da slikam prvog koji je izlazio sa nasipa, ali njega nije zaustavio. Zamakao je dalje pa nisam video za druge.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Savski..
Kapiram da sam mozda je taj lik protiv koga nije htela da podnese prijavu ta istraumirana zena..ili Sam makar doprineo tome..
Da objasnim sta se dogodilo..
Zena dolazi kolima ide ka guzvi I ocekuje da joj se svi pomere posto su kolima..posle par minuta prilazi meni mojim ortacima i pita nas da se ponerimo na sta mi odgovaramo da pita organizatora skupa ili policiju.. Pisle se vraca i moli da prodje posto je izvela kuce u setnju(Kolima? Wtf?!) I da ce da ugine od vrucine..
Ja sam samo odg ne znam..
Zatim je krenulo sve ono sa trakom i slikanjem itd..za to ja nisam bio prisutan..
Kadnije mi je prisao jedan stariji(40-50g) covek koji je malo pojasnio situaciju..
Covek je policajac(bivsi ili aktivan nisam shvatio) I drzi skolu za dresuru pasa(sa desne strane nasipa)..
Kaze zena je mirna, profesorka na nekom fakultetu i da je isla do njega na dresuru i da nije imala pojma sta je snaslo i da se dosta istraumirala..
Coveku sam rekao izvinite i da nam nije bila namera da bilo koga plasimo..
Fin neki covek btw lepo smo caskali posle..
Ortaci I ja smo smo samo mirno stajali I caskali.. Nismo se drali, lepili trake itd.. Mada kapiram da je base odbijanje da se pomerimo mozda malo potreslo.. Inace smo svi krupniji i preko 180-190..

Kasnije sam pricao I sa policijom. Isto veoma fini ljudi ali sa naradjenjima koje moraju da slusaju(takav im je posao valjda)..
Naredjenje im je bilo da privedu sve koji ometaju saobracaj na nadipu btw..
Da imam malo vise vremena I da ne planiram da idem u inostranstvo da radim jednog dana(viza) ne bih dao nikome da prodje dok me ne privedu(proti zakona), a onda bih imao razlog da se tuzim sa policijom i drzavom kao i dokaz da stite pijedince na nasipu i da se njihovo krsenje zakona zanemaruje dok se slobode ostalih gradjana krse..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389393#p389393:3h0pm5xx je napisao(la):
Saobraćajna Kamera » 02.Jun.2016/12:05 pm[/url]":3h0pm5xx]Naređenje da se privedu svi koji ometaju saobraćaj na nasipu?
Pismeno naređenje?

TT

Ne znam da li je imao pismeno ili samo usmeno.. U svakom slucaju bi bilo u totalnoj suprotnosti sa zakonom..
Kako privesti nekoga za ometanje saobracaja kada tu saobracaj nije dozvoljen?
Mislio sam da podnesem prijavu mupu ali Sam odustao.. Svalili bi sve na tog pandura koji se nista ne pita, a i oduzelo bi mi previse vremena..

Bl3y4 hvala na detaljnom pojasnjenju znaci nista specjalno kako je dramio savski dramaturg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389414#p389414:3gt80w6s je napisao(la):
direktor » 02.Jun.2016/1:10 pm[/url]":3gt80w6s]Bl3y4 hvala na detaljnom pojasnjenju znaci nista specjalno kako je dramio savski dramaturg
Nista.. Ovo je barem moj deo price. Mozda se dogodilo jos nesto cemu ja nisam prisustvovao ili nisam video/cuo..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389261#p389261:3gt80w6s je napisao(la):
savski » 01.Jun.2016/10:01 pm[/url]":3gt80w6s]
Zaboravih, nije pobegao, stigli su ga.
Ako vi ne dokazujete laži zašto bih ja dokazivao istinu?

A ti Savski slobodno pisi i brani ovde cinjenice.. Verujem da ce ljudi ovde prihvatiti cinjenice ako su ispravne i logicne cek i ako idu protiv njihovog ubedjenja.. Makar ja hocu ako niko drugi nece..
Mada..Obicno se nesto krijel ili laze kada se izbegavaju detalji iznete tvrdnje..
---
Jedan od ljudi koji tamo imaju splav se bunio sto pravimo haos i branio saobracaj na nasipu posto kako ce on drugacije do svog splava...
Isti taj momak je branio automobile koji prolaze time sto tuda idu vec 20-30g i nikome nisu smetali do sada pa neka se onda dozvoli..
Mislim da svi znamo onu izreku laz koja je izgovorena 1000 puta je jos uvek laz..
Jedino je razlika sto je pre 10g bilo 20 puta manje saobracaja na nasipu.. I kada prodje 1-2 auta u pola sata to i ne smeta.. Ljudi idu na splavove u prirodu..Pa ko ne bi? Ali da prolaze kao besni jure, zure pored tebe, a neki su mi se cak i drali sto se ne pomerim sa puta(WTF!?) da oni prodju posto ne mogu da se mimoidju sa jos jedim kolima kada ja idem po asfaltu..
Ne kazem da nema onih finih koji uspore i idu 20km/h pored tebe ali tih je jedva 1%..

Neka devojka je komentarisala u grupi kako njen otac ima splav vec 30g i kako je sada vec star i kako ce da ga vodi tamo posto on ne moze biciklom, a ni peske?

Ima ortak moj splav na Adi na koji redovno idemo i za koji ima papire, placa struju, vodu itd.. Mislis da smo raskrcili drvece i nasuli sljunak do splava kako bi fino iz komfora Dzipcica sa klimom samo presli u konfor hladovine i mira koju pruza splav na obali reke?
Jok brate..Idemo camcem svaki put...Prvo sacekamo onaj Plavi prevoz(camac) jedno 15min dok se ne napuni na NBGD strani pa onda idemo sa njim do Ade pa tamo cekamo da se napuni sa one strane jedno 20min pa nas onda odbaci do splava...I jos mu platimo to zadovoljstvo 300RSD po osobi..
Ako hoces mozes da budes kulturan, a ako neces onda samo smisljas i branis izgovore..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389393#p389393:1iln5013 je napisao(la):
Saobraćajna Kamera » 02 Jun 2016 11:05 am[/url]":1iln5013]Naređenje da se privedu svi koji ometaju saobraćaj na nasipu?
Pismeno naređenje?

TT

Isto bi onda morali da rade i na delu nasipa do kraja bloka 45, jer se i tamo setaju pesacIi?
Isti zakon važi do kraja bloka 45, kao i do Ostružničkog mosta.
Solarna rasveta je kupljena i postavljena od strane EDB, da bi osvetlila pesacku stazu, tako pise u zvanicnom dokumentu!
Kako onda policija hapsi nekog ana pesackoj stazi jer se seta ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389387#p389387:3l91xmfb je napisao(la):
bl3y4 » Čet Jun 02, 2016 11:52 am[/url]":3l91xmfb]Savski..
Kapiram da sam mozda je taj lik protiv koga nije htela da podnese prijavu ta istraumirana zena..ili Sam makar doprineo tome..
Da objasnim sta se dogodilo..
Zena dolazi kolima ide ka guzvi I ocekuje da joj se svi pomere posto su kolima..posle par minuta prilazi meni mojim ortacima i pita nas da se ponerimo na sta mi odgovaramo da pita organizatora skupa ili policiju.. Pisle se vraca i moli da prodje posto je izvela kuce u setnju(Kolima? Wtf?!) I da ce da ugine od vrucine..
Ja sam samo odg ne znam..
Zatim je krenulo sve ono sa trakom i slikanjem itd..za to ja nisam bio prisutan..
Kadnije mi je prisao jedan stariji(40-50g) covek koji je malo pojasnio situaciju..
Covek je policajac(bivsi ili aktivan nisam shvatio) I drzi skolu za dresuru pasa(sa desne strane nasipa)..
Kaze zena je mirna, profesorka na nekom fakultetu i da je isla do njega na dresuru i da nije imala pojma sta je snaslo i da se dosta istraumirala..
Coveku sam rekao izvinite i da nam nije bila namera da bilo koga plasimo..
Fin neki covek btw lepo smo caskali posle..
Ortaci I ja smo smo samo mirno stajali I caskali.. Nismo se drali, lepili trake itd.. Mada kapiram da je base odbijanje da se pomerimo mozda malo potreslo.. Inace smo svi krupniji i preko 180-190..

Kasnije sam pricao I sa policijom. Isto veoma fini ljudi ali sa naradjenjima koje moraju da slusaju(takav im je posao valjda)..
Naredjenje im je bilo da privedu sve koji ometaju saobracaj na nadipu btw..
Da imam malo vise vremena I da ne planiram da idem u inostranstvo da radim jednog dana(viza) ne bih dao nikome da prodje dok me ne privedu(proti zakona), a onda bih imao razlog da se tuzim sa policijom i drzavom kao i dokaz da stite pijedince na nasipu i da se njihovo krsenje zakona zanemaruje dok se slobode ostalih gradjana krse..
Ne pričamo o istom događaju. Ovo o čemu sam pisao se dogodilo juče (01.06.2016) oko 11.00. Znam i druge detalje ali nema smisla o tome raspravljati. Uvek će se vas mnogo više javiti da me etiketira i demantuje. Ipak verujem da imate međusobnu komunikaciju i da neki dobro znaju o čemu sam pisao.
Inače, česta je pojava da se na nasipu biciklisti maltretiraju žene vozači. Negde sam pročitao komentar vaših pristalica da je "bahata" žena sa detetom u koilma pokušala da se probije kroz vaš protesni skup. Čista kontradikcija!
Imate pravo na drugačije mišljenje ali ne i na satanizaciju neistomišljenika. To ne spada u domene pravedne borbe za bilo kakve ciljeve.
Što se tiče zakona i propisa uzimate u obzir samo ono što ide u prilog vašeg stava pa neupućeni veruju da je tako. Kao demanti vaše priče evo jedog priloga:

"Službeni list grada Beograda", br. 3/2001, 15/2005, 29/2007
Skupština grada Beograda, na sednici održanoj 14. februara 2001. godine, na osnovu člana 4. Zakona o putevima ("Službeni glasnik RS", br. 46/91 i 42/98) i člana 27. Statuta grada Beograda ("Službeni list grada Beograda", br. 18/95, 20/95 i 21/99), donela je

O D L U K U
O ULICAMA, LOKALNIM I NEKATEGORISANIM PUTEVIMA
I - OPŠTE ODREDBE
Član 4.
Nekategorisani putevi su seoski putevi, poljski putevi, šumski putevi i putevi na nasipima za odbranu od poplava.
Član 7.
Nekategorisane puteve na teritoriji grada Beograda, utvrđuju skupštine gradskih opština na čijem području se nekategorisani put nalazi.

i sledeće

ZAKON
O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA
("Sl. glasnik RS", br. 41/2009, 53/2010, 101/2011, 32/2013 - odluka US, 55/2014, 96/2015 - dr. zakon i 9/2016 - odluka US)

I OSNOVNE ODREDBE
Član 7
4) nekategorisani put je put koji može pod jednakim uslovima da koristi veći broj korisnika,
13) biciklistička traka je saobraćajna traka namenjena isključivo za saobraćaj bicikala, mopeda i lakih tricikala,
21) trotoar je posebno uređen deo puta pored kolovoza namenjen prvenstveno za kretanje pešaka,
26) biciklistička staza je put namenjen isključivo za kretanje bicikala,
Član 40
Za vožnju bicikla, gde ne postoji posebna staza, odnosno traka, sme da se koristi kolovoz u širini od najviše jedan metar od desne ivice kolovoza.
Član 89
Vozač bicikla ne sme da se kreće biciklističkom stazom brzinom većom od 35 km/h.
Ako se dva ili više vozača bicikala, mopeda, tricikala i motocikala kreću u grupi, dužni su da se kreću jedan za drugim.
Član 90
Vozač bicikla, mopeda, tricikla i motocikla mora da upravlja vozilom na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometa druge učesnike u saobraćaju, a naročito ne sme da:
1) ispušta upravljač iz ruku,
2) sklanja noge sa pedala,
3) se pridržava za drugo vozilo,
4) vodi, vuče ili potiskuje druga vozila, odnosno životinje, osim da vuče priključno vozilo za bicikl,
5) dopusti da vozilo kojim upravlja bude vučeno ili potiskivano,
6) prevozi predmete koji mogu da ga ometaju tokom upravljanja,
7) upotrebljava na oba uva slušalice za audio uređaje.

Pošto volite poslovice
"Ako koza laže, rog ne laže"

Ovo gore nema veze sa činjenicom da je na Savskom nasipu saobraćajnim znakom zabranjen saobraćaj (motornim) vozilima u oba smera.

TT

Plus postoji tabla da je to biciklistcka ruta velika tabla

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=389476#p389476:2m160a2m je napisao(la):
Saobraćajna Kamera » Čet Jun 02, 2016 6:25 pm[/url]":2m160a2m]Ovo gore nema veze sa činjenicom da je na Savskom nasipu saobraćajnim znakom zabranjen saobraćaj (motornim) vozilima u oba smera.

TT
Ovo gore ima veze sa tim da znak predstavlja zabranu saobraćaja u oba pravca za sva vozila (osim za interventna) a po ZOBS i bicikli su vozila (pogledajte pažljivije). Nepoznavanje zakona nikome nije opravdanje za njegovo kršenje.
Znak zabrane za motorna vozila izgeda slično odnosno ima ucrtan automobil u sredini (pogledajte i ovo pažljivije).
Ovo gore ima veze sa činjenicom da mnogo biciklista voze po nasipu sa spuštenim rukama, sa slušalicama u ušima i paralelno (jedno pored drugog) pa kada vam se svirne često to sočno prokomentarišete.
Zakon se ne tumači on se primenjuje. Jednak je za sve i za vas i za nas.
Ali vi ste isključivi kao da je nasip pravljen samo za vas.
I još nešto niko od nas ne opravdava suludu vožnju ni na nasipu ni bilo gde drugo. Sve koje ja znam na Savi su složni u ovome.

Savski, i gde ti vaši automobili koji se voze nasipom završavaju?
Gde ih parkitrate?
Da li misliš da je dozvoljeno parkirati automobil u forlandu?
Da li misliš da svi obični građani treba da trpimo vas 118 bahatih za koje zakoni ove zemlje na važe'?
Da li misliš da mi svako jutro treba da se zapitamo kakvu vodu pijemo, jer 118 morona sa njihovim prijateljima parkira svoju milionsku ergelu usred vodoizvorišta?
Da li smatraš da je normalno da se tamo to radi, menja motormo ulje, antiftiz, peru kola svaki dan, hemikalijama kojima se ne zna poreklo, jer svako može da koristi šta mu padne napamet, usred vodoizvorišta, odakle se vodom snabdevaju bebe, deca,stari...
Da li misliš da je to normalno, zakonito?
Da li ti savski misliš da je dozvoljeno da se ti vaši travnjaci tretiraju svime što poželite, pa vi sipate "Total", da bi pobili korov jedne godina a onda sadite travu. Svuda pored reni bunara na samom vodoizvorištu se nalaze travnjaci, koji se tretiraju nekim tolatalom koji potom završava u vodi, koju mi svi pijemo!
Slobodna priroda ne izgleda tako, a vodoizvorištu je mnesto na takvom mestu, a ne među vikendicama!
Da li ti savski misliš da je nasipanje oko 500 000m3 šuta, kome se ne zna poreklo i koji u sebi može sadržati bilo šta od azbesta ali i težih otrova na mestu vodoizvorišta normalno?
Da li si ti svestan da ćemo svi mi i tvoja deca ili deca tvojih prijatelja narednih godina, decenija piti vodu sa vodoizvorista gde se sve to radi?
DA li ti savski tvrdiš da broj dece obolele od raka, nije u vezi sa tim vašim "legalnim" aktivnostima?
Naravno i tu je savski ekspert i garantuje nam kao NN lice da je sve to ok, i da tamo to niko ne radi, verujte mu na reč.
Oni tamo rade šta hoće jer to niko ne kontroliše, farbaju fasade, čamse, kamione, ograde, čime stignu, koriste razređivače i ko zna koje sve hemije da bi im kuće onako izgledale, Sve to opet završava u vodoizvorištu, odakle se svi mi snabdevamo vodom za piće.
Savski onda koristi klasične trol varijante, sa nadom da će da ubedi nekoga da je on u pravu, jer ukoliko nema nekoga da mu odgovori, neko bi možda pomislio da on govori istinu i nešto zna... ali to nije tako, jer je više puta jasno dokazano da savski troluje.
Molio bi admina, da ukoliko saavski to nastavi da radi, da mu barem brise postove, da ne bi morali 1000 x da odgovaramo na ista pitanja.
Evo odgovora Beogradvoda, koje po zakonu upravljaju nasipom, na pitanje kome je dozvoljeno kretanje krunom nasipa, odgovor je od pre par nedelje, sumnjam da se od tada nešto menjali, ali možda savski zna....

Vodni objekat Savski nasip se koristi po Zakonu o vodama i po njemu nije dozvoljeno kretanje privatnih putničkih vozila.
Kretanje je dozvoljeno vozilima JVP „Beogradvode“, VP „Galovica“ i JKP BVK“.

Savski, da li si ti u skorije vreme bo kod lekara? Mislim da bi bilo ok daga posetiš, u normalnim zeljama, ljude kao ti, ne šalju u zatvor, nego na lečenje, jer su shvatili da tako bolje rešavaju problem, i da zatvor nije rešenje.
Mi nismo vi, mi smo obični građani.
Mi NE ODUSTAJEMO!
SAMO JAKO! ;)
:gobb:

Vrh