Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Verujem da cela akcija treba da bude jak samar ovom drustvu, jer su nas uporavo takvi bahati i doveli tu gde jesmo. Padalo mi je svasta napamet, ali sigurno sem jos video snimaka koji jasnije objasnjavaju celu situaciju, imenuju odgovorne, mislio sam i na plakate koje bi polepili po ulazima solitera na NBGD. Takodje mi je pala napamet akcija sa hlebom, da kupimo hlep, 200 vekni, sakupimo pare preko drustvenih mreza, i delimo hleb siromasnim, Romima..., na pocetku nasipa. To bi mozda privuklo neku medijsku paznju, mozda i strane medije, nije to bas klasicna borbe za licno, pa mi zvuci interesantno. Verujem da samo tako neka akcija moze da privuce vecu paznju umrtvljenih sugradjana. Mediji su nas najveci neprijatelj a posle policija i pravosudje.

Videli ste svi snimak koji se pojavio ovih dana, o bahatim taksistima na aerodromu. Verujem da je ekipa kod nasipa jos bahatija od tih taksista, a videli ste da su vlasniku beotaksija koji ih je snimao izbusili gume, a pored toga su mu i pretili. I ? Nikom nista, to rade tako godinama. Da zivimo u uredjenom drustvu gde mediji nisu pod kontrolom sluzbi, a sluzbe rade svoj posao, to bi bilo sredjeno za 2 sata, odnosno toga ne bi ni bilo!

Problem je sto svi koji su tamo ce direktno da brane nelegalnu imovinu, koju ja verujem vide kao svoju (jbga bahati su, ne razumeju). zato se i lakse skupe oni, nego sa druge strane ljudi koji treba da brane opsti interes, i to u danasnjem vremenu kada mnogi ljudi vide druge egzistencijalne probleme kao licno vaznije za njih. Da ne pricamo sta su nam doneli protesti prethodnih godina, svi su se izduvali posto smo videli krajnje rezultate.

Neki vid koliko toliko institucijalne borbe, slanje prijava, prijavljivanje saobracajnoj policiji vozila, snimanje video materijala , potenciranje ugrozavanja nasipa, eventualno posteri, kacenje na net, jedino to vidim kao neki nacin da se nesto postigne.

I ovde verujem da bi bilo produktivnije izbegavati samo prozivanje po politickoj osnovi, posto bi to onda postalo cisto politicka stvar, a jasno je da je problem u propasti svihjavnih institucija za koju su krivi i Djilas, i NIkolic, Ilic, Tadic, itd... Verujem da svi oni i njihovi prijatelji ovde imaju po neku kucu.

Stvarno nista ne razumete
pa tu na Savskoj levoj obali Beograda , rastu naše Šangarepe. . .
:laugh: :lool: :laugh:

pridrzujem se skupu ..cim otopli pravimo proteste ... a sto se tice kvaliteta zamljista mislim da je zemljiste super za bastu i poljoprivredu

Rusiti sve nelegalno. Ako se ovo dozvoli onda je to skandal

ja mislim da od toga nema nista ali ako napravimo skupove i u medije mozda nesto i bude

Znak srusen pored puta, voznje po starom. Beokom nisam uspeo ni da dobijem, jedno15 min sam bio na cekanju...

I slag na torti :

Udruzenje ljubitelja sojenica, kucica na vodi i zastite zivota na reci

Par dana se pricalo o Tomi i sojenici, i sada prica skroz zamre... Toliko o istrazivackom novinarstvu kod nas, cisti stranacki placenici, pred ocima im promice uzurpiranje obale,a oni zamaskiraju pravu pricu sa par dana politicke propagande.
O ovim lopovima necu ni da pricam, u nedelju je svaki minut prolazilo vozilo nasipom, prava saobracajnica.

Hvala Bole na slikama, dole ne silazim pa i ne znam sta sve ima po putevima, samo vidim svaki put jos po neku ozidanu sojenicu, sada su dve nove kuce skoro do same marine na pocetku ovog dela nasipa.
PS samo smanji na 800 ako moze slike :)

Bolebg hvala na slikama moze lokacija na bingu ove slike cime je poplocana ova ulica
dobk.jpg

Takodje sto se tice nikolica velja je sinoc na studiju b govorijo o nikolicevoj vikendici i kako nemoze da rusi samo njegovo nego bi morao sve i kako je to velika steta ,takodje rekao je da je podnjeo zahtejv za legalizaciju i da nemoze da postupa dok se neijesi taj zahtvjev i da je kriva opsstina ,tu ga je zivkovic podbadao kako bi trebao da srusi nikiolica za primejr ali niko da kaze kako su gradili na tudjoj zemlji ,kako su na vodoplavnom i vodizvroisnom zemljistu itd :bash: :bash:

i zasto bi sad neki nesrecnik koji radi za radnicku platu i kupi plac u nekom prigradskom naselju trazio regularno gradjevinsku dozvolu sa pratecom dokumentacijom? Na kraju krajeva, taj bar gradi na SVOM zemljistu!!!

direktor":33y0330m je napisao(la):
Bolebg hvala na slikama moze lokacija na bingu ove slike cime je poplocana ova ulica
dobk.jpg

Takodje sto se tice nikolica velja je sinoc na studiju b govorijo o nikolicevoj vikendici i kako nemoze da rusi samo njegovo nego bi morao sve i kako je to velika steta ,takodje rekao je da je podnjeo zahtejv za legalizaciju i da nemoze da postupa dok se neijesi taj zahtvjev i da je kriva opsstina ,tu ga je zivkovic podbadao kako bi trebao da srusi nikiolica za primejr ali niko da kaze kako su gradili na tudjoj zemlji ,kako su na vodoplavnom i vodizvroisnom zemljistu itd :bash: :bash:

Ditavom dužinom nasipa postoje rampe i staze za pristup savi i bunarima, kao i "tehničke" staze u podnožju nasipa, takođe sa strane reke.
Kao klinci smo zalazili tuda, ali smo brzo bežali zbog velikog broja insekata i nesnosne vlage...

Ono što mene zanima: kako je neko dobio pravo da te površine proglasi privatnim posedom????

ruku na srce, verovali ili ne, postoje priobalni delovi na levoj obali Save koji JESU u privatnom vlasnistvu, dakle, nisu uzurpirani, tako da je moguce da neke od ovih tabli ne lazu.

Možda, ne znam, ali znam da je ove staze od betonskih kocki izgradila država za potrebe održavanja nasipa i sl, i ne mogu da verujem da je nekome dozvoljeno da to otkupi, ili da zagradi.

Putići su deo infrastrukture. Niko nema pravo da pregradi ulicu, pa ni tehničku stazu bez obzira gde se ona nalazi.

Od kazni koje bi se napisale zbog prekršaja od Bloka 45 do Ostružničkog mosta komunalci bi mogli da sami sebe finansiraju jedno par godina :(

I da se ponove kupe nova kola uniforme i stosta jos

Vrh