Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

direktor":2ptvd4kz je napisao(la):
A da posto je naselje divlje napravimo divlju biciklisticku stazu i postasvimo znak

Cista logika :gobb:

Postoji udruzenje u Zemunu imaju gotivno ime "debeli biciklisti" pa prave rostilje, a mi bismo bili "divlji biciklisti" :D i pravili bi divljinu :mrgreen:

A znak "pazi divljina"! Moze da se ikoristi onaj srpski grb sa divljim veprom.

image0001mu6.jpg

Grb je kao biblija ili deca, nedodirljivo, niko ne sme da se zali.

Evo poslao sam zahtev za pristup informaciji od javnog značaja vezano za te solarne svetiljke Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove. Preneću odgovor kad stigne, nadam se da neće odugovlačiti.

^ super, sve sam planirao da posetim licno tu Elektrosrbju, ali jos bolje ako moze bez smaranje i odlazenja.
Bilo bi interesantno videti koji su razlog naveli za postavljanje solarne rasvete na tom mestu(pesacko/biciklisticka staza?), koliko je kostala, od koga je kupljena i na koji nacin. Sinoc sam se zezao sa nekim video editorima, da bih mogao da isecem deo emisije u kojoj Djilas objasnjava situaciju oko nasipa. Uspeo sam da provalim kako to radi, pa sam isekao taj deo, videcu danas jos malo d se zezam pa cu okaciti. Ukoliko neko ima jos neke izjave nadleznih u prethodnim godinama, oko nasipa a da su zabelezene bilo bi super da sve to bude u tom prilogu o nasipu.

... Bilo bi interesantno videti koji su razlog naveli ...

,,tajni plan,, je preslikavanje dela Zemunskog keja od stare Kapetanije do marine Radecki ,
i to prostim produžavanjem Savkog keja na tu stranu.
Vrlo kompleksana priča šta dobija Bgd a šta oni :roll:

Samo da vas obavestim da je saobraćajni znak ponovo postavljen.

Naravno, i dalje ga ne zarezuju.

^e to Relja, odlicno, jer sam podneo prijavu onog dana kada sqm ovde na forumu video fotografiju da je znak slomljen, a i prijatelj koji vozi bicikl je prolazio tih dana i rekao mi da je znak slomljen, sto znaci da su u poslednjih nedelju dana postavili znak, mozda zbog nove prijave a mozda i zbog medijske paznje.
Bez obzira zvacu Beokom, trebali ni da mi kazu da su po prijavi reagoavli te da je postavljen znak, ili da mi kazu da je prijava netacna i da je znak tu gde i treba da bude:)

E sad ispade da je znak najvažniji. Ima toliko znakova zabrane po gradu pa ko će da stigne da kontroliše da li se poštuje zabrana. Kuće su u pitanju.

Nije najvazniji, ali za sve vise od znaka ce trebati veca podrska obicnih gradjana. Radim na tome da napravim kraci video snimak od materijala iz te Oliverine emisije, ima se svasta tu cuti. Sinoc sam provljivao kako rade ti video editori, osnovne funkcije, evo i sada se igram :)

Sta sve ovde ljudi imaju obraza da kazu, ovo Djilasovo me jos i najmanje cudi. Verovatno ni sada nije zalazio tamo pa pojma nema kako je bilo.
ne da nije bilo kuca pre 6 godina, nego je saobracaj bio vrlo malog obima sve do pre 3-4 godine kada je krenulo zatvaranje Gazele i zavrsavanje ovih objekata na obali. Veliki deo ovih betonskih osnova za sojenice je stajao u sivoj fazi nekoliko hodina dok nisu pozavrsavane kucice. Verovatno ih je neki "preduzetnik" odradio i onda prodavao.

ne da nije bilo kuca pre 6 godina, nego je saobracaj bio vrlo malog obima

,,Kuca na beton. stubovima,, i od blokova je bilo i pre 6 god.- ja pio kafu u jednoj od nj.
a saobracaj je samo pratio proporciju gustine naseljenosti

Jedino razumno rešenje kad im se već može da sa dobrim procentom učestvuju u
uvodjenju infrastrukture i produžetku šetališta

Sve ostalo je gubljenje vremena (ako ne mislite da sutra to sve srušite ) koje ce kasnije prouzrokovati da
o čistom našem-gradskom trošku kej i bude produžen sve sa pratećom infrastrukturom

Sve sem rusenje je jos jedan veliki poraz ovog drustva!

ne, u delu do galovice do 2007 skoro uopste nije bilo kuca, sto se vidi i na snimku, sve je sum. dok se na sledecem snimku 2009 takodje jasno vidi da je najvecem raskrcenom delu samo veliki broj osnova sojenica i tek po neka gotova (sive su tamo gde je samo ploca).
kolega je imao camac, tako da smo tada dosta plovili ovim delom...
bilo kakvo ostavljanje bi znacilo totalnu propast gradjanskog drustva. Kako bi to izgledalo, da ide seytaliste, a okolo privatne kucice na uzurrpiranom zemljistu?!
nisu ovo stmbene kuce gde je neko resio stambeni problem, nego bahati objekti za rekreaciju napravljeni van svih pravila, plus na zabranjenom podrucju.

prosto ne verujem da sada se jos javlja opcija da kao nesto doplate i da zadrze kuce. ovo bi bilo necuveno!

Treba im nabijati prst u oko sa ovom neleglanom otimacinom, svaki put kada krenu da lazu i da nam obecavaju nesto, dok ne nestanu sa politicke scene.

Evo video koji sam obecao, za prvi video nije lose, barem se meni tako cini :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MKBck06R8Fw[/youtube]

relja":3fevlbzy je napisao(la):
Samo da vas obavestim da je saobraćajni znak ponovo postavljen.

Naravno, i dalje ga ne zarezuju.

Nije to bilo ni skoro, ispratio sam to, tražio i dobio to rešenje, bio je sastanak između opštine, policije i sekretarijata za saobraćaj pa su došli do tog "rešenja" Na rešenje sam se žalio zato što se znakom zabranjuje sav saobraćaj, što uključuje i biciklistički i tražio da umesto ovog znaka:

03.jpg

postave ovaj, koji znači zabranu motornog saobraćaja:

zabrana_saobracaja_za_sva_v.jpg

Još uvek mi nisu ništa odgovorili.

Aj Jlaki srušimo kuće pa će se vozamo sa bicikli koliko hoćemo.

Jlaki imas li to auto nacrtano za stampu da ga ostampamo i doljepimo na znak ,ako vec oni midruju , i da im zavarimo rampu preko noci ,A mogli bi i da dislociramo solarne bandere itako su nelegalno postavljene

protesna voznja pod hitno ......... ma kakvi znaci rampe barikade i stubovi i to betonski

Mape je najbolje gledati sa Google Earth, barem sam ja to koristio kao izvor infomacija za prethodne godine. Ima skala dole levo pa birate godinu.

Vrh