Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Савски амфитеатар - Бнв

Слике с пута

(два пута сам писао текст уза слике и оба пута га некако изгубио; нека остане сада овако, истиче време за уређивање)















































 
Poslednja izmena:
Савски амфитеатар - БнВ




Ради се изолација бетонске плоче:












































У претходној објави сам хтео да доведем у везу нека места у којима сам недавно био (и подсетио се неких ствари од пре по ко зна који пут) с БнВ и Београдом.
Друкчију архитектуру, десетине хиљада поплочаних квадрата без иједне напукле, климаве или изврнуте плоче, уличне стубиће (конусне) коју су доле шири и јачи, а горе танки тако да горњи део тела и руке пролазника лако пролазе близу, друкчије препреке и усмериваче на улици, једноставне семафоре који на трепћуће жуто пуштају саобраћај када нема пешака на прелазу (у неким државама у САД, слично томе, може се на раскрсници скренути десно на црвено ако нема других кола у њој; у Енглеској закон не забрањује прелазак улице ван пешачког ...).
Опет бих се зачудио зашто у БнВ нема кружних токова када их свуда и све више има.
Али, видео сам у једном италијанском приморском месту на релативно новом шеталишту решетке на тротоару поред којих је нагиб супротан па се вода задржава поред њих; видео сам низ старих зграда у главној улици из којег штрчи новија, неки спрат виша ...
Но, то би узело доста времена и простора, па нека остане тако.
 
Poslednja izmena:
Za sve ljude koji mrze BW i pricaju lose, vidjam iste ljude koji parkiraju besplatn u Galeriji i setaju promenadom... dalje drzava ima i te kakve koristi od poreza i nameta, samo porez na imovinu ako imate stan a niste prijavljeni kosta oko 80.000 dinara za stan od 84 kvadrata pa vi racunajte... u video snimku sam prikazao detaljno troskove za stan od 84 kvadarata... :)
 
Pozdrav svima evo i mene malo, da nije sve idealno na setalistu govore ovih par mojih slika na delu kod Karadjordjeve... Setam vec par puta u 3,4 ujutru i veliki problem su pacovi koji se i ne plase ljudi.. Kod recnog monitora Sava sam izbrojao bar 6 komada, penju se sajlom na setaliste i trckaraju.. Ovo hitno mora da se resi otrovima za pacove i td Naravno u jutarnjim casovima gospoda posle klubova koja setaju ostavljaju i veliko djubre... Nije mi telefon nesto ali moze da se vidi ovo o cemu pricam...
20220929_015629.jpg
20220929_015634.jpg
20220929_020015.jpg
 
Kaže se zavist, a ne zavidnost. Imam i reč za tebe: nepismen
Јао, како си му одговорио , Муаше. Муаху.
Једва чекам да Гос'н Вучић, Србска Мајика ❤️💓💗❣️ отвори нову фабрику граматичких исправљача, па да сви радите у струци . Потребно је !
 
Vrh