Pravo u centar.
I ne važi samo za stanove, nego i za mnogo toga drugog.
Ja sam naletao na ljude koji na sva zvona kažu kako se groze brutalizma. Pokažem im sliku FBI zgrade u Vašingtonu, ali tako da se ne vidi da je Murika u pitanju. Kažua pa da to je to, grozota od brutalizma koju samo komunjare mogu da vole. Onda kad im se dokaže da je to zapravo zgrada u srcu kapitalizma, odjednom ide neka priča ''a pa ne, to je drugo, pa nisam tako mislio, to je poseban primer'', trt mrt...
Mogu da se kladim da bi isti eksperiment mogao da se uradi sa ljudima koji ovde na forumu kukaju na tzv. Cecesiju odnosno moderne zgrade sa starinskim elementima. Kada bi se odabrala odgovarajuća zgrada i to na fotografiji gde baš liči kao da je u pitanju Pariz, mnogi bi popadali na dupeta i hvalili je sve u šesnaest. A kada bi se oktrilo da je jedna od ''Cecesija'' bilo bi a pa neee, pa to je drugo, pa ne možeš to da upoređuješ, pa kako to...
Zato mene boli Vučić šta pripada kom stilu i ko ga gradi.
Što mi se svidi, pohvalim. Što mi se ne svidi, kritikujem. Što smatram grozotom ili zločinom, to izrafališem.
Vrišti mi za nomenklaturu, za udžbenike, za katedre, za lične doživljaje i za pokušaje kvantifikacije nečega što se ne može kvantifikovati.