Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

ја и даље не могу да верујем да они не могу на ових пар зграда да среде фасаду
 
Ризик је да ако се сруше ове старе оронуле зграде ту никне неки К дистрикт монструм који би још више одударао.
 
West65 vs. BW
IMG_20220403_172930.jpg
IMG_20220403_172518.jpg
beograd-na-vodi-gradnja-utisci-09.jpg
20-hodnik-apartman-kula-beograd-na-vodi.jpg
 
Definitivno se ovde piše svašta. Kako se ne umoriš od botovanja?
Хајде да се не фолирамо да су ове зграде вредне очувања, чак и са сређеним фасадама ће бити ругло које није било лепо ни пре надоградњи

Тачно је да би поглед био лепши без њих али је такође тачно да постоји ризик да се нешто још накарадније набуџи ту тако да за сада ћутимо и трпимо, евентуално ургирамо сређивање фасада
 
Рушење зграде да на њено место дође парк у БГ је било могуће само у бомбардовањима 1941-1944. Притисак тржишта је јак да би овде сад био парк.
 
Koliko bi bio lepsi pogled na Savu da nema ovih starih zgrada.
I novih. ;) Recimo od Pariske 8 do Viste i Parkvjua (i ostalih). I to je mala maca u odnosu na Terazijsku terasu. Ono je urbicid. Čekaj, polako, dobro je ovo, videćeš kad počnu da trpaju na levu obalu neke krmače (metastaza kraja 20., početka 21. veka) gde su trebale upravo kule. Jedino što će se poboljšati jeste Sajam jer u tom delu vizure utisak kvare karakondžule iza mostova. Tumogu da isprave greške, al džaba kad je najbolje mesto upropašteno. Teško da će stanari moći da plate uklanjanje demit-blok fasada, te zamenu istoh savremenim atraktivnim staklo ili staklo-ploča rešenjima.

Tih par zapuštenih zgrada vapi za obnovom, što uključuje i krovove. Te zgrade su dokaz da grad mogao da grad dugo nije mario na kvarenje vizure nereprezentativnim fasadama. BnV je poseban slučaj, ali za ovih par zgrada nisu krivi Arapi, već svi redom unazad počev od Vesića.
 
Ne razumem kako stanari u ove 3, 4 zgrade mogu da dopuste da im zgrade izgledaju tako derutno.
Kakvo je to stanje svesti tih ljudi?
I uopšte društvo, gde to ima??? Kako se takvo što dozvoljava??!! Pa ni u mnogo siromašnim zemljama od Srbije ne verujem da zgrade tako izgledaju na tako ekskluzivnoj lokaciji!!
Nešto mislim, kad bi te zgrade srušili, imalo bi se lep pogled na reku. Kako trenutno izgledaju, te zgrade su ono što odvlači pažnju od nečega što može biti najbolji pogled u Srbiji...
 
Ово је и пре изградње другог низа копираних шифоњера.
 
Kad bi nasi ljudi bili realni odusevljavali bi se sa ovim snimkom i sa ovolikim radovima na sve strane. Pravi bum u gradjevinskoj industriji.
Pa i drugi bi ovako gradili da su bili u mogucnosti da kradu novac gradjana... Ja sam licno odusevljen kolicinom zgrada koju su uspeli da podignu sa ukradenim novcem na oduzetoj zemlji. Stvarno spektakularno.
 
Vrh