Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Причамо о центру града који излази на реку па сад ви мени објасните како то Бечка опера излази на реку :)

Сем тога, колико ви кад кажете да се налазите у центру нисте сматрали да се налазите код панчевца, ја нисам сматрао да се налазимо на прузи на савском амфитеатру

Па не излази. Уз то, у Бечу никад нису били оптерећени "силаском на реке". Није то море.

Да ли силазак на реку подразумева постојање тржног центра на обали или постојање нормалних приступа обали који нису одбојни шетачима?

I ja bu**** se žalim na arhitekturu.
Pa dobro smo mi prošli :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8zX7gO34UhM[/youtube]

to sto je tebi odbojno nekom drugom nije. Znači ada, munzenski kej nemaju kafice, restorane, setaliste i kupovinu? Koliko vidim promenadi posetilaca ne manjka. Ada je ada, mora malo i grad na reku na izadje. Inace sta znaci bdw?? Ne mogu da pronadjem u srpskom recniku... Sa druge strane to sto amsterdam ima neki muzej koji niko ne posecuje znaci da on moze sebi to da priusti, dovoljno oni zaradjuju od turista zbog prostitucije i legalnih droga. Medjutim kod nas da neki muzej sa par hiljada kvadrata okolo praznih u, po nekim, najboljoj i najskupljoj poziciji u centru grada (cudno kako to nije bila pre) zuji prazan ne vidim neku poentu. I da se sagradila neka opera opet bi bilo sto su ovo sto nisu ono, eno vidi dosla estrada na operu da se slika da bude emancipovana, sramota, bolje je, kao sto neko rece, svemirski centar.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782080#p782080:3kfmn1yz je napisao(la):
milanche » 09 Oct 2020 01:17 am[/url]":3kfmn1yz]
Izgradjeni kvadrati su deo zajednicke firme u kojoj drzava Srbija ima manjinski udeo. To nisu kvadrati republike Srbije, sa kojim republika Srbija moze da raspolaze i radi sta oce sa tim. Potpuno drugacije bi bilo da je ugovorom definisano da republici Srbiji pripada 32% izgradjenih kvadrata i da moze njima da raspolaze nevazano od partnera. Ne, ugovorom tako nije definisano, oni pripadaju zajednickoj firmi, a deli se profit ili gubici u tom odnosu, kako je ugovorom i definisano.
Sve ovo što si napisao nema veze sa tvojom prethodnom tvrdnjom da Srbija ima samo 32% buduće neizvesne okolnosti (profita).
Zato bi bilo korektno da napišeš da nisi bio u pravu, da nije tačno da Srbija ima samo 32% buduće neizvesne okolnosti (profita), već Srbija ima 32% vlasništva.

Ali, to nisi napisao, već si odmah potrčao (ovim citatom gore) da pravno kreiraš nekakvo novo ''vlasništvo'', neka druga (manja) vlasnička prava kako bi se time iz petnih žila potrudio da pojasniš kako eto ni tih 32% vlasništva ustvari ne vredi ništa. To nije ozbiljna priča.

BnV d.o.o ima svoju imovinu. Raspolaganje tom imovinom je odluka firme. Firma ima svoje ograne koji donose odluke.
Svođenje stvari na to da onaj koji ima manjinski udeo se ustvari ništa i ne pita, niti može da raspolaže bilo čim što spada u imovinu preduzeća BnV d.o.o. jer je eto on manjinski partner - nije ozbiljno.

Podsećam te na tekst ugovora u kojem piše koje se odluke donose većinom glasova, a za koje odluke u BnV d.o.o. mora da postoji jednoglasna većina od 100%. Podsećam te da u ugovoru piše da je 100% potrebno (između ostalog) za:
- odobrenje za sticanje i raspolaganje imovinom velike vrednosti društva, osim ako su takva raspolaganja odobrena poslovnim planom.

https://i.postimg.cc/yd5kjK5j/100.jpg

Velika imovina BnV d.o.o. = stambeni i poslovni kvadrati.
Šta piše u ugovoru, kako se raspolaže sa njima? Može li 1 kvadrat da se stavi u promet bez saglasnosti Srbije kao manjinskog vlasnika?
Taj položaj je čak i bolji od onoga koji si zagovarao - neko da plac, dobije par stanova zauzvrat u zgradi koja se na tom placu izgradi.
Ovde se dobije ne samo pravo odlučivanja/raspolaganja nad tih ''par stanova'' zauzvrat, nego nad celokupnom imovinom velike vrednosti BnV d.o.o.

A, kako se slučajno ne bi dogodilo da nema čime da se raspolaže jer je prethodno većinski vlasnik usvojio poslovni plan po kome je predvideo da tad i tad proda ovo ili ono...šta piše u ugovoru, kako se odobrava poslovni plan?
Opet bez Srbije ne može jer i za to odobrenje treba 100%

https://i.postimg.cc/6QfrM8L0/poslovni-plan.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782080#p782080:3kfmn1yz je napisao(la):
milanche » 09 Oct 2020 01:17 am[/url]":3kfmn1yz]Jos nesto, posto zajednicko osnovano preduzece je u vecinskom privatnom vlasnistvu, ono ne podleze kontroli drzavnog revizora, nema obavezu javnih nabavski, i drugih obaveza koja proisticu iz obaveza drugih drzavnih javnih preduzeca.
Jel dobija BnV d.o.o. za svoje funkcionisanje/rad pare iz budžeta? Jel se prave svi oni kvadrati u SA parama iz budžeta? Daj stavku, daj da vidimo te uplate iz budžeta za gradnju kvadrata. Nema tih stavki?
Šta je onda problem što nemaju obavezu da sprovode tendere kad i ne troše tvoje i moje pare. Oni troše pare koje su uplatili iz Emirata, troše pare od Banaka, troše pare koje im je dao vradovic i mnogi drugi kupci njihovih kvadrata.

Što se tiče revizije, nije DRI jedini revizor koji postoji u Srbiji. To što ne podleže pod njegovu reviziju ne znači da uopšte nije subjekt obavezne eksterne revizije.

Kao što možda znaš, preduzeće BnV d.o.o. zbog svoje veličine (prihoda) jeste obveznik eksterne revizije svojih finansijskih izveštaja. Dakle, pod obavezno se radi eksterna revizija njihovih finansijskih izveštaja. Opet moram da te podsetim na tekst ugovora jer u njemu piše kako se donosi odluka o izboru eksternog revizora. Možda nećeš verovati (pogledaj prvu sliku, stavka 16), ali ni po tom pitanju niko ne može da preglasa Srbiju, odnosno 100% saglasnosti treba i za ''odobrenje za imenovanje i opoziv revizora Društva na predlog Nadzornog odbora.''

Kad se jednog dana promeni vlast i neki drugi ljudi ispred države sednu u organe BnV d.o.o. moćiće da odluče da žele drugog eksternog revizora. Ako se većinski ne složi sa promenom eksternog revizora, onda BnV d.o.o. nije ispunio svoju zakonsku obavezu i ko treba da ga kazni? Država, ta sa novom vlašću...tako da šanse nema da se većinski ne složi na bilo kog revizora koji predloži manjinski vlasnik jer je u ovom Društvu taj manjinski ujedno i onaj koji piše Zakone i kažnjava na teritoriji gde posluje to Društvo.

Boli... ali nema.efekta... evo garantujem za dve tri strane imacemo opet iste izjave o pranju para, poklonjenom Bristolu, izgubljenih milijardu evra i skupo prodatim parcelama sa niskom spratnoscu.

@neshaoct: Ok super, mislio sam da vecinski partner moze da izglasa prostom vecinom. Medjutim ako se ne varam, ti me ispravi ako gresim, isto tako republika Srbija ne moze bez odobrenja vecinskog partnera da raspolaze svojim udelom?

Jedan banalan primer, drzava Srbija hoce da od buduce poslovne zgrade 32% kvadrata da bez nadohnade nekoj drzavnoj ustanovi koja nema prostora, jer taj procenat pripada drzavi. Vecinski partner se usprotivi i kaze, ne, ja hocu da prodam sve. Znaci li to, da zapravo drzva Srbija nema "puno" raspolaganje na 32% kvadrata, u smislu da sa tim ucini sta zeli, a naveo sam samo jedan primer?

Ja tako tumacim ugovor, mozda gresim, ali onda to nije slobodno raspolaganje imovinom, ne moze da se poredi kada neko ugovor dobije 32% imovine na slobodno raspolaganje. Iz tog razloga sam uvek spominjao 32% profita, jer zapravo samo je to garantovano ugovorm. Kada privatni vlasnik daje plac u zamenu za kvadrate on dobije te kvadrate na slobodno raspolaganje. Na njemu ostaje da li ce to da izdaje, prodaje, predovi u hostel ili sl. Raspolaganjem kvadratima u slucaju BNV se pita zajednicka firma i ako teoretski 32% pripada drzavi. Ok to je ipak deo zajednicke odluke, moja greska je bila sto sam mislio da se vecinski donosi odluka. Ako sta nije tacno u ovome, slobodno ispravi

Sto se tice poslovanja i kontrole, jedna je stvar kada privatna firma izabere izvodjaca, koji moze da napumpa cenu, a druga je stvar kada drzavna firma to radi preko tendera. Ok, svi znamo da i drzava izvlaci pare tako, ali ako se ne varam u pravnom smislu nije isto kada menadzment privatne firme odluci kome ce da da posao, privatna je firma, a potpuno druga stvar kada to radi drzavno preduzece. Ja kada renoviram kucu mogu da platim nesto i 3x vise ako hocu, moja je stvar, ali drzavno preduzece to, po zakonu makar, ne bi smelo. U tom smislu smatram da postoji nenormalna mogucnost mahinacije izvlacenjem para, tj profita, pumpanjem cena.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782375#p782375:5vsqe891 je napisao(la):
milanche » Pet Okt 09, 2020 6:54 pm[/url]":5vsqe891]
Jedan banalan primer, drzava Srbija hoce da od buduce poslovne zgrade 32% kvadrata da bez nadohnade nekoj drzavnoj ustanovi koja nema prostora, jer taj procenat pripada drzavi. Vecinski partner se usprotivi i kaze, ne, ja hocu da prodam sve. Znaci li to, da zapravo drzva Srbija nema "puno" raspolaganje na 32% kvadrata, u smislu da sa tim ucini sta zeli, a naveo sam samo jedan primer?

Ovaj tvoj primer nije zakonit, da ne odlazim u offtopic pogledaj šta znači termin “transferne cene”.

Bez komentara

Prilozi

• IMG_20201009_212811.jpg
    IMG_20201009_212811.jpg
    140,9 KB · Pregleda: 2.603
Iz Bosne, neko na Twitteru je našao.

Mada ništa preterano čudno, verovatno je greška bila neka sa spomenikom i onda je ploča otišla na sečenje i prenamenu.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Леп, широк простор с дрвећем и терасама над реком дуж ТЦ; страна зграде према Сави је симетрична - могла је да буде маштовитија и оригиналнија:

Danas sam prolazio kroz BW u toku radnog vremena i puno je radnika na Vilsonovom bulevaru kod sajma, kao i ispod Gazele, a sama Galerija je puna raznih firmi koje opremaju i ceo bulevar je bio pun kola, kombija, kamioncica tih firmi.
Prethodnih dana je padala kisa, a dan je kratak da se osusi zemlja i vec se moze uociti problem za nas bicikliste i setace, koji koristimo stazu Ada-25. Maj i koji cemo koristiti "obilaznicu", odnosno stazu pored Vilsonovog bulevara. Taj problem je blato koje iznose kamioni i masine. Bulevar ce biti pusten u funkciju za manje od mesec dana, ali iznosenje blata nece prestati, jer se gradnja BW nastavlja, a sigurno kamione nece prati pre nego sto preseku bulevar. Ono sto je leti prasina, zimi postane blato. Prasino pomalo nosi vetar, dok blato stoji na raskrsnicama kojim idu kamioni. Ali ono sto ce biti bolje nego prosle zime je, sto nece biti neasfaltiranih delova gde tockovi upadaju u blato, jer nista gore od toga kad se ugazi u blato biciklistickim cipelama koje imaju busan djon za kacenje SPD plocica i sve udje unutra.
Primetio sam da rade na promenadi izmedju Galerije i postojece promenade. Postavljaju armaturu i pripremaju za betoniranje.

- Gde je Mile sto je postavljao cevi?
- Mile Rakija?
- E taj. Zovi ga nek sad otkopa 30 metara bici staze i trotoara, jer je zaboravio da postavi cevi!

I jedna tura slika van gradilista, gde se vidi lepota jeseni, odnosno blagog suncanog dana...

pic host

Koliko se ja secam, drzava je u Mobtelu imala 49% pa opet nije videla belog dinara

Ja imam jako glupo pitanje: na renderima za ovaj deo obale je bilo 2 nivoa biciklističke staze: 1 donji, tik uz reku, i 1 gornji u nivou šetališta. Možda sam ja samo slep, ali ja nigde na ovim slikama završenog dela šetališta ne vidim gornji nivo bici staze? Ako je tako i ako su izbacili gornji nivo, to znači da biciklisti neće moći da voze obalom kad god Sava naraste dovoljno da poplavi donji nivo. Ako sam ja samo slep, molim vas ispravite me

Dobra stvar je sto ce 6 ormana biti zaklonjeni sa okolnim novim zgradama, pa ce da kazem steta biti manja. Ova BW Terraces bice ajde ok i ona BW Kvartet iza, pretpostavljam da ce svi nizi objekti imati podnosljiviju arhitekturu. Cekamo ove zgrade izmedju Kule i BW Terraces. Ziv nisam da vidim to.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782475#p782475:36tv9ump je napisao(la):
Саша » 10 Oct 2020 01:23 am[/url]":36tv9ump]

kulturo eve me. bioskop i par knjizara. ocekujem da na fasadu dodaju ispise i za mediko blok, zbog apoteka, a ako u nekoj od trafika bude omoguceno i da se uplati loto ondo ovo definitivno postaje i finansijski cenar regiona i sire

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782540#p782540:xqbgpoml je napisao(la):
Myah » Today, 12:32[/url]":xqbgpoml]Ja imam jako glupo pitanje: na renderima za ovaj deo obale je bilo 2 nivoa biciklističke staze: 1 donji, tik uz reku, i 1 gornji u nivou šetališta. Možda sam ja samo slep, ali ja nigde na ovim slikama završenog dela šetališta ne vidim gornji nivo bici staze? Ako je tako i ako su izbacili gornji nivo, to znači da biciklisti neće moći da voze obalom kad god Sava naraste dovoljno da poplavi donji nivo. Ako sam ja samo slep, molim vas ispravite me

Gore sigurno neće biti asfaltne bici staze. Naravno, kada bude poplavljen donji deo, vozićemo gore bez divljanja i jurcanja.

Ja mislim da je Vucic licno naredio da to budu iskljucivo nadgrobni spomenici i iskljucivo od hrvata, ne vidim drugo objasnjenje ovde.

Jasno je da je u pitanju podvala nekog bolesnog mozga. Kamen potpuno nov, a kao postavljen na grob 1930.

Gde je bic staza ispred tc moze neko objašnjenje kako se spušta dolje i zašto nije gore ishrana...

Vrh