Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772265#p772265:2iiieuec je napisao(la):
Milei » Today, 01:07[/url]":2iiieuec]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772261#p772261:2iiieuec je napisao(la):
Саша » Ned Sep 06, 2020 12:38 am[/url]":2iiieuec]Вода из Саве непосредно пре уливања у Дунав је веома мутна, загађена и каткад ужасно смрдљива.

Вероватно би било потребно добро је пречистити (цена?) да не би површине којима се залива смрделе, биле прекривене блатњавом скрамом и бактериолошки загађене, односно - здравствено опасне.

Не може свака-ква вода да буде ни техничка.

Da morala bi da se prečisti... ali naglašavam da ova kojom se se trenutno zaliva (pijaća voda) se takođe prečišćava u Fabrici vode u Makišu

Obe varijante zalivanja i pijaćom vodom i tehničkom vodom dolaze iz reke Save
Obe moraju da se prečiste, cena prećišćavanja pijaće je višestruko veća od cene prečišćavanja tehničke

Nameće se i pitanje kakva se poruka šalje u svet (gde ogroman broj ljudi ima baš problem sa pijaćom vodom, kod nas npr. Zrenjanin), da se u BGDu peru ulice i zalivaju zelene površine pijaćom vodom (najvažnijim resursom u ovom milenijumu), po meni se šalje poruku da smo BAHATI

Da je sreće projekat u Savskom amfiteatru u 21 veku bi koristio prerađenu sanitarnu i kišnu kanalizaciju a ne istu ispuštao u Savu u blizini Sava Nove

Da li ste sigurno da baš toliko smrdi i da je prljava baš toliko? Ne verujem da je tako čim se malo odmakne od obale. U mojoj glavi to sve zvuči veoma prosto: cevka po dnu do sredine Save i par pumpi do jednog podzemnog bazena odakle bi se dalje razvodila ta voda za zalivanje i pranje. Naravno, može da prihvati i kišnicu. Kao što je rečeno - trošak mizeran za toliki projekat, a marketinški efekat OGROMAN. I ne samo marketinški, već i ekološki uticaj na mnoge ljude da to isto urade u svojim kućama (kišnica, bunar, kap po kap sistem zalivanja...)

Saobraćajnica SAO1 od uključenja sa Bulevarom vojvode MIšića do tržnog centra.

bw-savski-bulevar-sao1-01.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-02.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-03.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-04.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-05.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-06.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-07.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-08.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-09.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-10.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-11.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-12.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-13.jpg

bw-savski-bulevar-sao1-14.jpg

Obaloutvrda u delu od mosta Gazela do Kule Beograd

bw-promenada-obaloutvrda-01.jpg

bw-promenada-obaloutvrda-02.jpg

bw-promenada-obaloutvrda-03.jpg

bw-promenada-obaloutvrda-04.jpg

bw-promenada-obaloutvrda-05.jpg

bw-promenada-obaloutvrda-06.jpg

bw-promenada-obaloutvrda-07.jpg

Igore super fotke!
Koje je tvoje misljenje kad se zavrsava BW Galerija i Kula Belgrade?

Meni deluje da su ubrzali sa radovima!

Da li postoji informacija kada će biti završeno spajanje obaloutvrde na potezu oko Kule?
Da li se čeka završetak Kule ili će uraditi neku fintu da bude ranije?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772538#p772538:1gxv1i3g je napisao(la):
milos.tro » Pon Sep 07, 2020 1:43 pm[/url]":1gxv1i3g]https://www.belgradewaterfront.com/en/property/bw-quartet/
Al je ovo debilna zgrada... Ovako na renderu čak i deluje ok, ali biće najjednostavnija demituša. Tu očigledno furaju nešto u stilu Berlina ili Amsterdama. Ipak ispada najpristojnije od svega što su do sada izgradili, zajedno sa magnolijom.

meni je zaista neverovatno da ova zgrada nema front prema savskoj ulici. da stvar bude tragicnija, prema njihovim crtezima sve druge bnv parcele uz savsku imaju kakav takav front ka toj ulici ali ne i ova a koja se nalazi neposredno prko puta palate pravde, verovatno jedne od najvaznijih drzavnih institucija u bilo kojoj normalnoj drzavi.

ne samo simbolicki, i bukvalno pokazivanje supka pravnom poretku i zdravom razumu

Потпуно игнорисање Савске, стварно накарадно. Уместо ових полузатворених блокова боље да су урадили две паралелне зграде да формирају фронтове ка Савској и Вилсоновом булевару.

Deluje da blok nije bio dovoljno širok da naprave potpuno zatvoren blok pa su se odlučili da ga urade u vidu ćiriličnog slova P. E sad zašto su odabrali da ga okrenu ka reci a ne ka palati pravde to već ne bi znao da kažem zašto.

Okrenuli su 4 lajfstajla ka onima kojima je to bitno. A šupak ka nama pravednicima ;) Realno, ceo ovaj novi deo grada sada odlikuje strašna disharmonija, tako da će i ovo biti sukladno tome.

Kad malo bolje razmislim kapiram da su okrenuli zgradu prema parku što donekle ima logike, ako pratiš decu na terasi, svakako ti je normalno da ih nadgledaš kako se igraju u parku jer neće deca da se igraju kod palate pravde.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772594#p772594:8yrfh3ax je napisao(la):
GOJE » Pon Sep 07, 2020 5:11 pm[/url]":8yrfh3ax]Okrenuli su 4 lajfstajla ka onima kojima je to bitno. A šupak ka nama pravednicima ;) Realno, ceo ovaj novi deo grada sada odlikuje strašna disharmonija, tako da će i ovo biti sukladno tome.
GOJE, Vi kanda imate šprahfeler ili da idem na gugl prevodilac iako sam učila u gimnaziji nemački i imala čistu peticu. Imam i dokaze ako inZistiraŠ/Te. :D
Shodno Tvom izvešću, ostajem nema jerbo me se lajfstajl SABNV ni malo ne tangira. Odoh u pitome krajeve. No, morala sam se oglasiti, to je jače od mene iako nisam iz struke. Meni su dovoljne oči. Kažu da se jedna zgrada nakrivila. Ne zamerite, ovo nije moja konstatacija te se s toga ograđujem.

Spatio,
Kako bre da nadgledaš decu sa 30 sprata? Bogami, moja ne bi ni mrdnula bez mene, ni pedalj.

Pojma nemam, meni je sve to po malo i blesavo, i isto i isto rizično.

Тешко се дете у парку надгледа и преко 5. спрата. А колико видим, биће и паркић са стране ка Савској, отворено унутрашње двориште.
Штета што сви инвеститори генерално нису послушали савет председника да праве зграде до 4 спрата у којима су деца срећнија.

A zašto je toliki problem to što nema front ka izuzetn zagadjenoj i bučnoj Savskoj Ulici. Ima smisla napraviti parkić u sredini otvorenog bloka koji gleda ka BnV, samo što će oni tu graditi parkić za psihijatrijsku bolnicu a ne za ljude koji žive u centru grada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772634#p772634:2w5r2h95 je napisao(la):
tzoran1 » Пон Сеп 07, 2020 6:13 pm[/url]":2w5r2h95]koji investitori ?
Већина. Ретко ко данас гради зграду испод 5-6 спратова. А председник је рекао да зграде спратности до 4 утичу повољније на наталитет.

ovaj parkic, ovakav kakav je - kao igraliste a ne kao zelena povrshina je smeshno resenje znajuci da Savskom ulicom treba da prolazi prva linija metroa, po aktuelnim planovima. I bez metroa, ulica je prometna i veliki izvor smoga, koji ce se samo povecavati naseljavanjem BNV. jedino opravdanje za ovakvu orijentaciju fronta jeste sto su hteli da izbegnu prodaju stanova za koje bi morali kupcima da objasnjavaju da metro nece biti problem. Da je neke logike, zgrade na ovom mestu bi bile poslovne, formirale bi front ka Savskoj i bile bi reper za visinu 99% u BNV umesto ovog zida demitara u centru grada

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772630#p772630:13o1fr2y je napisao(la):
Дошљак » 07 Sep 2020 06:03 pm[/url]":13o1fr2y]Тешко се дете у парку надгледа и преко 5. спрата. А колико видим, биће и паркић са стране ка Савској, отворено унутрашње двориште.
Штета што сви инвеститори генерално нису послушали савет председника да праве зграде до 4 спрата у којима су деца срећнија.

Pa dobro ne treba ti teleskop da nadgledaš decu sa petog sprata.

Vrh