Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Objekat obdanista za decu je isto glupost na kvadrat. Zgrada sa dvoristem kao da je u blokovima na N. Beogradu a ne u centru Grada.
 
Poslovni centar ima tri sprata, stambene zgrade 20... to ti sve govori o snazi srpske ekonomije...
 
Da si ti investitor, sta bi radije gradio? Stambenu zgradu gde ti se ulozeno odmah vraca ili poslovnu gde se ulozeno vraca za 10, 15 godina?
I nije ti visina zgrade merilo nego broj kvadrata.
 
pod jedan, ovako zgrada nece izgledati nikako, jer bi samo 20% prostorija imalo prirodno osvetljenje. Svima je valjda jasno da je ovo samo genericki model, napravljen tek tako da se ispuni render. Zgrada ce u konacnom izdanju imati sigurno atrijum zbog dodatnog prirodnog svetla. Ovako izgleda kao stovariste ili kutija trznog centra u fazonu merkatora. Sto sve znachi samo manja kvadratura.

i to sta investitor zeli, je jedna stvar ali treba i da se drzimo pocetne priche, kojom je krenula cela ova stvar da se opravdava - da ce to biti novi centar Beograda, sto poslovno sto rezidencijalno a sada smo spali da ce ovaj blok po arhitekturi i gustini stanovanja biti sredjenija verzija bloka 63, gde blok 63 ili 45 uopste ne zaostaje po broju poslovnih kvadrata a ima vishe zelenila izmedju zgrada
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=565896#p565896:2o47foj2 je napisao(la):
mradulovic » Sub Sep 08, 2018 8:44 pm[/url]":2o47foj2]i to sta investitor zeli, je jedna stvar ali treba i da se drzimo pocetne priche, kojom je krenula cela ova stvar da se opravdava - da ce to biti novi centar Beograda, sto poslovno sto rezidencijalno

Naravno, treba podsecati. To nije bilo neko bezvezno obecanje. To obecanje je gradjane Srbije kostalo mnogo posto je na osnovu njega poklonjeno zemljiste, ulozen silan novac u ciscenje i sredjivanje tog prostora, itd.

Pa da se podsetimo jednog od tekstova iz oktobra 2013.

„Beograd na vodi“ vredan osam milijardi evra
T. Spalević | 13. oktobar 2013. 21:29 | Komentara: 87

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... jardi-evra

Projekat "Beograd na vodi" otvara vrata za sve investitore već u septembru naredne godine. Svaki uloženi dinar Srbiji će se vratiti petostruko i otvoriće se 200.000 radnih mesta

Stručnjaci kojima je poveren projekat „Beograd na vodi“ nisu "spavali" u proteklih godinu i po dana. Završeno je idejno rešenje, prikupljeni u vlasnički listovi za više od 400 katastarskih parcela. Pribavljeni su i svi neophodni uslovi javnih preduzeća i drugih nadležnih institucija za izmeštanje saobraćajne i komunalne infrastrukture sa najatraktivnijeg prostora od oko 90 hektara - od Brankovog do novog železničkog mosta, ograničenog sa jedne strane Savom a sa druge Savskom ulicom.

U toku je izrada plana područja posebne namene, koji će biti predat na usvajanje u januaru naredne godine. Prve parcele na najekskluzivnijem delu, uz samu reku, gde su planirani hoteli sa pet zvezdica, biće potpuno spremne da prime investitore u septembru naredne godine. A zainteresovanih ima i to sa vrha svetske top-liste.

Ceo kompleks od oko dva miliona poslovnih i stambenih kvadrata radiće se u šest faza i posao može da bude završen u roku od šest do osam godina. Svaki uloženi dinar Srbiji će se vratiti petostruko i, što je najvažnije, pokrenuće se cela naša privreda - 200.000 radnih mesta od izvođenja radova, privrednih grana koje prate građevinarstvo, do zapošljavanja u hotelima, restoranima, kafićima, šoping centrima... Vrednost kompleksa, kada bude završen, procenjuje se na više od osam milijardi evra.

Oko 95 odsto zemljišta, od ukupno 90 hektara, vlasništvo je države. "Beograd na vodi" dobio je status projekta od posebnog značaja za Republiku. Strani investitori, kompanije i investicioni fondovi, prepoznali su ga kao realan i isplativ. Ministarstvo privrede će na zahtev Vlade Srbije formirati preduzeće "Beograd na vodi" i taj deo posla je u završnoj fazi. Svi investitori, po dobijanju lokacije, dokapitalizacijom ulaze u preduzeće i postaju deo projekta i, naravno, grade o svom trošku. Srbija se za ovaj projekat neće zadužiti nijednim evrom kredita. "Beograd na vodi" biće krajem meseca predstavljen i u Londonu i u Moskvi.

- Prvi put su "Železnice Srbije", koje koriste najveći deo ove atraktivne lokacije, dostavile konkretan plan šta im je potrebno za izmeštanje koloseka i pratećih objekata i u kom roku to mogu da završe - kaže za "Novosti" Srđan Rupar, vođa tima, koji je zadužen za projekat i budući direktor preduzeća "Beograd na vodi".

- Neverovatno, ali čak od 60 do 80 odsto koloseka može da se stavi van funkcije i izmesti u roku od šest meseci, čime se i oslobađa najatraktivniji deo lokacije. Kompletno izmeštanje železničke stanice moguće je do sredine 2015, kada će se završiti stanica u Prokopu i neophodni delovi beogradskog železničkog čvora, a do kraja te godine i most kod Vinče za transport opasnih materija. Sve ono što se nalazi na ovoj lokaciji, a pod zaštitom je kao spomenik kulture, biće sačuvano. Planirano je i izmeštanje autobuske stanice. Realizacija projekta "Beograd na vodi" uz dobru organizaciju vrlo je ostvarljiva. Investitorima ne prodajemo maglu već čiste i infrastrukturno opremljene lokacije. Do faze početka gradnje kompleksa potrebna su ulaganja od oko jedne i po do dve milijarde evra. Svi sadašnji korisnici ovog državnog zemljišta moraće da urade ono što je odavno trebalo.

"Beograd na vodi" imaće tri obale. Jednu savsku i dve koje će se dobiti probijanjem kanala, čime će deo lokacije postati veštačko ostrvo. Upravo će na tom delu da niknu luksuzni hoteli, koji će pešačkim mostom biti povezani sa kompleksom. Za pešake je planiran i stari železnički most koji sada nije u funkciji i na njemu će se naći kafići i restorani.

- Projekat je baziran na ideji o izmeštanju trenutnih sadržaja, zadržavanju onoga što bi govorilo o duhu vremena koje je za nama i otvaranju novih potencijala koji bi bili u skladu sa savremenim stremljenjima modernog grada - navodi Rupar.

- Potreba da se zapušteno priobalje Save u samom srcu grada pretvori u novi gradski centar visokog stepena privlačnosti, nije samo od lokalnog već i međunarodnog značaja.

Vizuelno i fizički biće povezan prekinuti potez od Ade Ciganlije do Kalemegdana. Najekskluzivnije mesto na lokaciji - obala, pripalo je turizmu, tačnije ekskluzivnim hotelima visokih kategorija opremljenim po najvišim svetskim standardima. U skladu sa visokim zahtevima ovakvih sadržaja, nametnula se potreba za odvajanjem te zone, a da se pri tome ne stvori osećaj potpune izolovanosti i to se postiže kanalom. Kod starog železničkog mosta planirani hotel predstavljaće novi simbol grada kao reperna tačka u vidu solitera visoke spratnosti. Nasuprot njemu, sa druge strane bliže Brankovom mostu nalazi se potencijalna lokacija za još jedan visinski reper, pri čemu se vodilo računa o poštovanju urbanističkih zahteva. Sve će, naime, biti u skladu sa planskim dokumentima grada, koji su na snazi. Centralni pojas je zona stanovanja, koju od hotela deli kanal i pojas zelenila. U kompleksu su planirani i šoping centri, mini-marina, komercijalni i sadržaji za sport i rekreaciju, a "Beogradom na vodi" krstariće eko-voz. Slobodni umetnici će imati, takođe, svoj prostor. Od novoplaniranih objekata očekuje se savremeni urbani dizajn, koji sa tradicionalnim istorijskim nasleđem lokacije čini jedinstvenu celinu.

- Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je sve projekte koje je obećao, a jedan od njih je "Beograd na vodi", u koji je uključen od prvog dana i u koji veruje - kaže Aleksandar Karlovčan, član Glavnog odbora SNS, koji takođe radi na ovom poslu.

- Projekat smo prezentovali u predizbornoj kampanji sa Rudolfom Đulijanijem, bivšim gradonačelnikom Njujorka. I mnogo toga je urađeno za godinu i po dana. U ime SNS mogu da obećam da će projekat "Beograd na vodi" biti realizovan u planiranom roku, a od toga će imati korist ne samo prestonica već i cela Srbija.

I RAKOVICA NA VODI
KAKO kažu Rupar i Karlovčan, cilj preduzeća "Beograd na vodi" biće i "Rakovica na vodi", odnosno da se uredi i raznim sadržajima oplemeni prostor oko Topčiderske reke. Urediće se i obala Dunava u Grockoj. Cilj je da se aktivira i Veliko ratno ostrvo, spoji Lido sa Zemunom...
 
Интимни угођај живота у нискоспратници поред моста, пословни простор у делу БнВ у којем нису планиране нове саобраћајнице јачег капацитета нити паркинг простор, тржни центар на обали, урбанистички скроз промашено.
 
"Projekat "Beograd na vodi" otvara vrata za sve investitore već u septembru naredne godine. Svaki uloženi dinar Srbiji će se vratiti petostruko i otvoriće se 200.000 radnih mesta"

i

""Beograd na vodi" imaće tri obale. Jednu savsku i dve koje će se dobiti probijanjem kanala, čime će deo lokacije postati veštačko ostrvo. Upravo će na tom delu da niknu luksuzni hoteli, koji će pešačkim mostom biti povezani sa kompleksom. Za pešake je planiran i stari železnički most koji sada nije u funkciji i na njemu će se naći kafići i restorani"

ahahahaha. Koliko parizera zarade za ovakvu bljuvotinu? 200 000 radnih mesta?!? sve sa radnicima u trznom centru, radnicima u hotelu cistachima i nadzornicima zgrada jedva ce preci 2000, ako i toliko.
 
Nije fora u parizeru druže, jer svaki uloženi novac u infrastrukturu se vraća nazad i zarađuje.
Ne govorim samo o ovom projektu. Recimo autoputevi, da bi se izgradili potrebno je mnogo novca, to nije ni malo jeftina stvar, ali je to nešto što će se godinama samo sebe isplatiti i donositi novac zemlji, da ne računamo to što smo ubedljivo najbolje geografski pozicionirana zemlja za tranzit... To treba iskoristiti, jer izgradnjom putne mreže sve više firmi će svoju robu prenositi tuda, gradiće svoje pogone i fabrike zbog bolje povezanosti, jer kada puta nema, neće ni oni da ulažu...
Ovde konkretno investitor ima najveći povratak novca u startu, jer se gradi pretežno stambeni kompleks, ali samim tim, pored budućeg šoping centra i drugih društvenih gluposti koje budu bili, svi ljudi koji svrate ostavljaće novac tu... Kad dođeš, moraš nešto pojesti, popiti, kupićeš nešto, a to je novac koji automatski ostaje gradu, državi.
Sve te sitnice i gluposti su nekome neki vid atrakcije, kupi ovo, plati ono, i on je ostavio pare.
Ove gondole, panoramski točak, to košta da se napravi, ali taj prevoz, i to razledanje sigurno neće biti džabe. Tako grad zarađuje, tako su svi drugi zarađivali.
Treba izgraditi i zgradu opere, i sportske centre i sve druge stvari, jer sve to vuče novac, i tako se zaradi...
Evropa je u tu izgradnju krenula još 70-ih godina, i sad su izgrađeni, bogati, kad odeš ima šta da vidiš... Platiš tu i tamo po nešto, pojedeš, popiješ i ti si im ostavio 50€... E zato to trebamo i mi da uradimo što pre! Tako se zarađuje!
U ostalom vama će biti lepše, jer kako god da izgleda taj Beograd na vodi, svakako je lepši od onih plehova, cevi, gvožđa, straćara i svega ostalog.
Možda ima ovakvih tipova zgrada u južnoj Americi, Severnoj Koreji, ali kod nas ih nema. Predugo nismo ništa radili da bi od jednom skočili na ono najnovije. Kada se ovo uradi većim delom, treba početi i nešto još novijeg i luksuznijeg tipa...
Time dižemo cenu i kvadratu, i gradu, i sebi...
Možda sam ja lud, možda i ovi Nemci nisu baš normalni, ali oni rade, grade, ćute i gledaju svoja posla.
Ali zato mi sve znamo, i tu smo da komentarišemo, ovo ne valja, ovo nije trebalo ovako, ovo je krivo, ovo je pravo... Sve sami stručnjaci...
Čudi me kako vas do sada nisu angažovale neke veće firme da radite za njih, šteta da propada takav kapacitet i znanje. :)
 
Ima ovakvih zgrada dosta i u Sev. Americi pa i u Evropi itd. nije u tome problem vec u tome sto su najdominantniji i najreprezentativniji objekti - isklucivo stambeni. Najava kopi-pejst viste/park odma pored je skandal i prica za sebe. Lepo je mradulovic rekao, umesto novog centra grada a zna se sta se pod tim misli ovde se gradi jedna ogromna spavaonica plus 2 hotela i trazni centar debilnih razmera za tu lokaciju! To je sustina. Glavna kula i najveci objekt u projektu - 2/3 stanovi, u isto vreme od poslovnih zgrada imamo BW central. Sta vise reci.
 
mozesh da spinujesh kako god hocesh ali kada kazesh jedno, kao odgovorno lice i kada se radi o javnoj imovini, a uradish drugo to se onda naziva samo jednim imenom - laz. a za ovaj ad hominem napad na kraju, super.
 
https://twitter.com/Althemyst/status/10 ... 7559361536

Jesu li biciklisti krivi zbog širine promenade?
Kakve su ovo tezge sa strane?
18cecbbf9e07bd5e3bbd9e7d6449f23c.jpg


Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Koja su ovo ambasadorska dj**** jel tako rade u parizu
Vasar dupli red tezgi
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566155#p566155:n8qu3bj2 je napisao(la):
Nebojsa » Ned Sep 09, 2018 6:12 pm[/url]":n8qu3bj2]Ima ovakvih zgrada dosta i u Sev. Americi pa i u Evropi itd. nije u tome problem vec u tome sto su najdominantniji i najreprezentativniji objekti - isklucivo stambeni. Najava kopi-pejst viste/park odma pored je skandal i prica za sebe. Lepo je mradulovic rekao, umesto novog centra grada a zna se sta se pod tim misli ovde se gradi jedna ogromna spavaonica plus 2 hotela i trazni centar debilnih razmera za tu lokaciju! To je sustina. Glavna kula i najveci objekt u projektu - 2/3 stanovi, u isto vreme od poslovnih zgrada imamo BW central. Sta vise reci.

Najveći broj zgrada u Beogradu i jeste stambene gradnje. Tako i ovde će najveći broj biti stambenog karaktera.
Oni su prvo sa njima i krenuli, zbog povratka novca, biće tu i drugih namena, ne samo za stanovaje.
Uglavnom po 2 bloka imaće sličan način gradnje, tamo nekih sledećih 2 neće izgledati kao Vista, Parkview, Arkadia i Aurora, već će imati svoj dizajn i oblik.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566209#p566209:1ib9303m je napisao(la):
direktor » 09 Sep 2018 09:48 pm[/url]":1ib9303m]Koja su ovo ambasadorska dj**** jel tako rade u parizu
Vasar dupli red tezgi

Ovo stvarno jeste problem. Mislim da bi trebalo pokrenuti istragu kako su dosli na stazu i ko ih je pustio. Da li je saobracajna policija reagovala? Takodje bilo bi dobro izlepiti imena i prezimena vozaca i onih koji su se vozili Definitivno za zabranu voznje na par godina u Srbiji.
 
A sto sve zgrade ne bi imale svoj dizajn i oblik sto nebi bile izlozba svjetskih arhitekata sto nisu radila velika imena kulhas ,kalatrava,renco piano itd itd ...Pa bi to bio razlog za dolazak turista da gledaju izlozbu arhitektire stanovi bi imali vecu cijenu itd itd
Zato sad imamo nebulozne price za pravdanje gluposti ...
 
Ovako nesto bih voleo da vidim umesto viste, arkadie.., cak je slicna i spratnost!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566209#p566209:2tf35g76 je napisao(la):
direktor » 09 Sep 2018 09:48 pm[/url]":2tf35g76]Koja su ovo ambasadorska dj**** jel tako rade u parizu
Vasar dupli red tezgi

Tunis.
Ne znam kako je u Parizu, ali ovde im saobraćajna ne sme ništa.
 
Dunkela":lmlvq3bf je napisao(la):
Ovako nesto bih voleo da vidim umesto viste, arkadie.., cak je slicna i spratnost!
Pretpostavljam da mislite na ovu dalju zgradu? Ova prva je svakako previše skupa i ekskluzivna za Beograd? Daleko je Bejrut od nas.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566235#p566235:16325wnl je napisao(la):
Mr.Awesome » 09 Sep 2018 11:22 pm[/url]":16325wnl]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566155#p566155:16325wnl je napisao(la):
Nebojsa » Ned Sep 09, 2018 6:12 pm[/url]":16325wnl]Ima ovakvih zgrada dosta i u Sev. Americi pa i u Evropi itd. nije u tome problem vec u tome sto su najdominantniji i najreprezentativniji objekti - isklucivo stambeni. Najava kopi-pejst viste/park odma pored je skandal i prica za sebe. Lepo je mradulovic rekao, umesto novog centra grada a zna se sta se pod tim misli ovde se gradi jedna ogromna spavaonica plus 2 hotela i trazni centar debilnih razmera za tu lokaciju! To je sustina. Glavna kula i najveci objekt u projektu - 2/3 stanovi, u isto vreme od poslovnih zgrada imamo BW central. Sta vise reci.

Najveći broj zgrada u Beogradu i jeste stambene gradnje. Tako i ovde će najveći broj biti stambenog karaktera.
Oni su prvo sa njima i krenuli, zbog povratka novca, biće tu i drugih namena, ne samo za stanovaje.
Uglavnom po 2 bloka imaće sličan način gradnje, tamo nekih sledećih 2 neće izgledati kao Vista, Parkview, Arkadia i Aurora, već će imati svoj dizajn i oblik.
Pogledajte slike iz Bejruta gore koje je Dunkela postavio a onda uporedite sa dizajnom ove nase 4 zgrade koje ce biti jedna u nastavku druge. Zasto Arkadia i Aurora nisu odmah isprojektovane u slicnom maniru vec moramo imati 4 najdominantnije zgrade u istom krajnje prizemnom, konzervativnom pa ako hocete i retrogradnom obliku? Zar nije bilo bolje da se Vista i Park vise ne ponavljaju pa da kao bliznakinje imaju neku simboliku i kakvu takvu upecatljivost u celom projektu? Ovo je neverovatno, ove dve nove kopi/pejst zgrade ce totalno unazaditi ovaj projekat i vec sad se plasim kako ce sve to kompletno na horizontu izgledati.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566315#p566315:3szp2ih0 je napisao(la):
unedfined » Pon Sep 10, 2018 12:26 pm[/url]":3szp2ih0]
Dunkela":3szp2ih0 je napisao(la):
Ovako nesto bih voleo da vidim umesto viste, arkadie.., cak je slicna i spratnost!
Pretpostavljam da mislite na ovu dalju zgradu? Ova prva je svakako previše skupa i ekskluzivna za Beograd? Daleko je Bejrut od nas.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Mislim na prvu zgradu ali dobro nije losa ni druga.:)Pa sad je pitanje da li je previse skupa, ako mogu da kupuju stanove u St.Regisu onda bi mogli i u ovakvoj zgradi.S tim da ova prva zgrada nista nije komplikovana posebno za izgradnju, samo je kreativno smisljena.A nama u ovom projektu mnogo kreativnosti fali!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566315#p566315:1jcrnxtn je napisao(la):
unedfined » 10 Sep 2018 11:26 am[/url]":1jcrnxtn]
Dunkela":1jcrnxtn je napisao(la):
Ovako nesto bih voleo da vidim umesto viste, arkadie.., cak je slicna i spratnost!
Pretpostavljam da mislite na ovu dalju zgradu? Ova prva je svakako previše skupa i ekskluzivna za Beograd? Daleko je Bejrut od nas.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ovo su materijali koji se upotrebljavaju i na mnogim objektima u Beogradu, pa i u samom BNV-u, pa nema priche da je ovo nesto preskupo. Niti je konstruktivni sistem nesto nevidjeno. Cak ni forma nije zakrivljena pa da se moraju koristiti neki specijalni paneli. Ali ljude nije mrzelo da se poigraju sa pravougaonom osnovom umesto da iskopiraju istu 20 puta kao u Arkadiji, Aurori, Visti i Park View-u zgradi.
 
Zamolio bih vas da zatražite od tehničke službe da proveri ispravnost vašeg detektora za sarkazam.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566253#p566253:38xs0pd0 je napisao(la):
Dunkela » 10 Sep 2018 02:18 am[/url]":38xs0pd0]Ovako nesto bih voleo da vidim umesto viste, arkadie.., cak je slicna i spratnost!

Jbg. Bejrut je bogatiji grad od Beograda, a ovde (kod prve zgrade) ima mnogo kvadrara armiranog betona koji posle ne mogu da se prodaju kao kvadrati stambenog prostora.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566209#p566209:3pana7ll je napisao(la):
direktor » 09 Sep 2018 09:48 pm[/url]":3pana7ll]Koja su ovo ambasadorska dj**** jel tako rade u parizu
Vasar dupli red tezgi
Ovo bili francusli diplomati?
Obicno voze francuska kola.
 
Vrh