Ima tu još nejasnih stvari. Da citiram direktora muzeja:
"Dobio sam poziv 31. avgusta uveče od čoveka, koji je tog trenutka posmatrao ekipu od 16 ljudi, koji su brenerima sekli lokomotivu, koja je pripadala seriji sličnih železničkih mašina, koje su se koristile u izgradnji Sueckog kanala. Ona je bila starija, nego što je Železnica u Srbiji", kazao je Vojčić.
Ako su baš tog trenutka sekli lokomotivu, to nikako nisu mogli brzo završiti, a pogotovo ne odneti tolike tone čelika. Za to su morali imati kamion, alate, možda dizalicu. Šta se desilo neposredno posle tog poziva?
Ako je odmah pozvana policija koja je odmah došla i prekinula dalje sečenje, onda su verovatno mogli uhvatiti počinitelje, a sigurno bi zaplenili bar njihov kamion i do tada isečeno gvožđe. Ali ništa se od toga ne spominje.
Možda sečenje nije prekinuto u tom trenutku zbog ... čega? Da li je direktor zvao policiju i tražio da oni zaustave dalje sečenje, a pogotovo nošenje već isečenog? Razumem prolaznika i prvog očevica koji nije znao da li je to legalna operacija muzeja, pa je zato prvo zvao baš direktora muzeja. Ali direktor je imao i sve informacije i autoritet službenog lica u policiji ... ili možda nije? Možda više nije imao ni pravo nadzora i možda čak ni vlasništva sadržaja te zgrade, jer ko zna šta sve piše u raznim aneksima ugovora za BNV. Ali svejedno mi se čini da je kao lice od autoriteta bar mogao zvati koga treba, možda nekog iz BNVa, a taj bi onda sigurno (?) mogao poslati ili policiju ili svoje čuvare. Pa zašto za sad izgleda da ništa nije urađeno da se ODMAH TADA, dok je sečenje trajalo, prekine ilegalna aktivnost? Kako je uspela da nestane čitava ogromna ekipa od 16 počinioca, njihovi alati i kamion, iako su uočeni na delu? Ili možda svi JESU uhapšeni? Nigde se ne kaže ni da jesu ni da nisu. Koliko je vremena prošlo od poziva do intervencije, ako je uopšte bilo intervencije u nekom bliskom vremenu posle tog poziva? Šta je dakle ovde ko od njih uradio ili nije uradio, jer u ovoj priči očigledno nedostaju neki veoma bitni delovi.
I druga stvar. Šta se događalo od 31. Avgusta do danas? Čitavih 10 dana? Zašto to mi saznajemo tek sada?