[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381444#p381444:5nhmdj3v je napisao(la):
milanche » 15 Apr 2016 06:26 pm[/url]":5nhmdj3v]
...drugi sumljivi delovi ugovora koje sam spominjao, pa i to da to zajednocko drzavno preduzece koje je investotor, ne podleze zakonimao o dostupnosti informacija ili analizi drzavnog revizora, celu stvar cini vrlo pogodnom za korupciju i razne sumljive dilove.
Možeš li mi reći na kojoj strani, koje verzije ugovora, je predviđeno da preduzeće BNV d.o.o. ne podleže pravnom poretku ove države?
Čudno mi je da pravno lice registrovano u APR-u ima poseban tretman, tj. da za to preduzeće ne važi sve kao za bilo koji drugi d.o.o. upisan kod APR-a.
Zakon o dostupnosti informacija se ustvari zove ''
Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja'', i već kad se napiše pun naslov vidi se da nije to baš da svako mora da deli sve informacije. Mogu li na osnovu tog Zakona da tražim od Miškovića da mi jedna od njegovih firma dostavi neki papir koji eto baš želim? Mogu samo da se slikam...
Pominješ državnog revizora...
Ko može, po Zakonu, da bude subjekt revizije od strane državnog revizora? Može li bilo koja firma upisana u registar APR-a? Ne može.
Ukratko, suština je da to mora biti pravno lice koje koristi javna sredstva. Koja to javna sredstva koristi preduzeće BNV d.o.o.? Zar nije Ugovorom predviđeno da 150 miliona evra uplati Alabbar, i još 150 miliona evra opet Alabbar, samo mu tih drugih 150 miliona vraća preduzeće BNV d.o.o. od profita. Gde je u Ugovoru predviđeno da je preduzeće BNV d.o.o. korisnik javnih sredstava, koji je iznos tih sredstava predviđen, koja je ugovorena dinamika uplata javnih sredstava?
Možda ima neki drugi osnov, voleo bih da čujem. Usput, ko je rekao, izjavio da oni (BNV d.o.o.) ne mogu biti predmet rada državnog revizora?