Ту сад постоји један парадокс. Већини туриста Београд је занимљив, баш из разлога неуређености и каубојштине. Њима не треба још један те исти уређен град, и тај потенцијал треба искористити. Нпр. обилазак врачарских графита, дорћолских гованаца, нбг травнатог жутила, раковичког раскопавања, бановобрдског паркирања, савамалских уличних трка, калуђеричког зимског ваздуха, мокролушких браон потока, крњачких канала. Па то је јединствено, својствено само нама.
Daj, bre, Goje
Svaki oblik divljaštva i neuređenosti odbija ljude.
Evo jedan primer, gledam one Škote juče kako u dva gradska autobusa idu ka Jenea na utakmicu.
Ispred i iza njih gomila murije.
Dakle, mi njima moramo da organizujemo buseve, policijsku pratnju... a to sve košta.
Na kraju, mi smo u minusu od njihovog dolaska. Zašto? Pa zbog bu**** navijača, a taj problem se reši za jedan dan, svi znamo ko su, gde se skupljaju...
To je ta egzotika, a vidimo koliko je to privlačno. Sigurno je navijačima vrlo egzotično da idu u Beograd i osete taj naboj i taj osećaj da uvek možeš proći kao Bris Taton.
Samo, oni su manjina, i kao što rekoh, mi smo na kraju u finansijskom minusu sa njima.
Sad kad na primer Zvezda dočekuje neki veliki strani klub, umesto da ih dođe ovde par hiljada i troše za sve pare, da sami dolaze na utakmicu plaćajući taksi... ovako dolazi samo grupica najluđih koji idu pod policijskom pratnjom.
Tako da, kaubojština ne donosi ništa, baš suprotno, a Beograd kada počisti govna i grafite... opet neće biti jedan te isti grad. Uvek će biti jedinstven i imati nešto svoje.
Znam da se šalim (polu

), ali morao sam da kažem