Daj, bre, GojeТу сад постоји један парадокс. Већини туриста Београд је занимљив, баш из разлога неуређености и каубојштине. Њима не треба још један те исти уређен град, и тај потенцијал треба искористити. Нпр. обилазак врачарских графита, дорћолских гованаца, нбг травнатог жутила, раковичког раскопавања, бановобрдског паркирања, савамалских уличних трка, калуђеричког зимског ваздуха, мокролушких браон потока, крњачких канала. Па то је јединствено, својствено само нама.
Bas si ti puno muzeja u Evropi obisao.Ne, to je posledica obilaska muzeja u Evropi. Sve je relativno kada se prica o brojevima, tako da Italija recimo moze da ima 100 hiljada areholoskih nalazista, a Srbija 300 i da opet budemo 7-8 u Evropi. Ne moras da ides daleko, pogledaj samo Arenu u Puli, taj objekat vredi vise od svih nalazista u celoj nasoj zemlji iz doba Rimskog carstva. Ali nas uce u skoli da smo jako velikki i bitni u svemu i svacemu, kao sto ti kazes. Potrebno je samo malo da se izadje iz zemlje i realnost je sasvim drugacija.
Za grafite se slazem.Ту сад постоји један парадокс. Већини туриста Београд је занимљив, баш из разлога неуређености и каубојштине. Њима не треба још један те исти уређен град, и тај потенцијал треба искористити. Нпр. обилазак врачарских графита, дорћолских гованаца, нбг травнатог жутила, раковичког раскопавања, бановобрдског паркирања, савамалских уличних трка, калуђеричког зимског ваздуха, мокролушких браон потока, крњачких канала. Па то је јединствено, својствено само нама.
Da li si obisao ta tri kamena?Bas si ti puno muzeja u Evropi obisao.Zavidim ti. Nego, nekome vrednost predstavlja beton, nekome duhovnost. Pa tako ti koji si obisao toliko puno muzeja se divis betonu (pulskoj areni), a ja se nisam nagledao muzeja kao ti, nisam izasao iz sela, zato meni mnogo vecu vrednost ima mesto gde se rodio Aleksandar Makedosnki, pa makar i tri kamena iz tog doba tamo stajala, nego cela tvoja pulska arena.
Jesam. A ti?Da li si obisao ta tri kamena?
Au Dragane, zar mora uvek zajedljivost, to je najgora osobina svakog sa sela, ima srpski seljak i druge, mnogo lepse osobine a ti se uhvatio bas za najgore....Bas si ti puno muzeja u Evropi obisao.Zavidim ti. Nego, nekome vrednost predstavlja beton, nekome duhovnost. Pa tako ti koji si obisao toliko puno muzeja se divis betonu (pulskoj areni), a ja se nisam nagledao muzeja kao ti, nisam izasao iz sela, zato meni mnogo vecu vrednost ima mesto gde se rodio Aleksandar Makedosnki, pa makar i tri kamena iz tog doba tamo stajala, nego cela tvoja pulska arena.
Ja sam sa sela, tako da ne mogu da ne budem seljak. A to sto kazes da sam te vredjao pokazuje da lazes, jer u mojim recima nema nijedne uvrede. Mozda da pokazes uvredljivu rec koju sam rekao. To sto u mojim recima vidis uvredu, pokazuje tvoje unutrasje stanje, svako vidi ono sto kako se oseca. Eto ti meni rece da sam seljak, a ja se i sam slazem da sam seljak i ne zalim se da si me uvredio.Au Dragane, zar mora uvek zajedljivost, to je najgora osobina svakog sa sela, ima srpski seljak i druge, mnogo lepse osobine a ti se uhvatio bas za najgore....nisam obisao muzeje, volim da idem po forumima i lazem ljude da bi me vredjali kao ti. Bio sam i u Vergini takodje inace a video sam i onu grobnicu za koju se sumnja da je njegova ali sve vise arheologa se slaze da najverovatnije i jeste njegovo grobno mesto.
Cenim sve ljude koji vole svoje selo i necu ni rec protiv da kazem, lepo je to od tebe. Nisam rekao da ne vredi nista niti sam rekao da samo nesto sa Zapada vredi, vec samo da ne mozemo da ocekujemo previse turista koji zele da vide nase blago jer smo mali u poredjenju sa mnogima, oni imaju vise da ponude i samim tim imace milione turista a mi ne mozemo da se nadamo tome. Eto to je sve.Ja sam sa sela, tako da ne mogu da ne budem seljak. A to sto kazes da sam te vredjao pokazuje da lazes, jer u mojim recima nema nijedne uvrede. Mozda da pokazes uvredljivu rec koju sam rekao. To sto u mojim recima vidis uvredu, pokazuje tvoje unutrasje stanje, svako vidi ono sto kako se oseca. Eto ti meni rece da sam seljak, a ja se i sam slazem da sam seljak i ne zalim se da si me uvredio.Nego, reci nam zasto si bio u Vergini? Sta to ima tamo toliko vredno da si se napregao i otisao? Pa zar ne rece da u Srbiji takvo kamenje ne vredi nista, a vidi ti mangupa, on otisao da gleda kamenje u Grckoj.