Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

20250318_110839.jpg

Овај пројекат постаје све накараднији и накараднији. Боље да је остало како је било, са распалим магацинима и дивљим насељима, па да су неки бољи људи на власти направили нешто достојније.

Pa ne bas ali recimo neki blokovi koji su nize spratnosti i koji prate regulaciju ulice su definitivno bolji od ovog cuda. Blok zgrada koji ce se graditi umesto autobuske stanice ce biti normalniji.

Zna li neko sta je u ovom projektu za izbegavanje, a sta je manje losa opcija? Na primer Sava riverline je znacajno skuplji od Iskre koja je udaljena 50 metara vazdusnom linijom. Tu su cene oko 3400. I Maestra je slicna sa cenom bez pdv. Ima li iko predstavu ima li tu neke razlike u kvalitetu gradnje ili je sve isti k?

Pa ne bas ali recimo neki blokovi koji su nize spratnosti i koji prate regulaciju ulice su definitivno bolji od ovog cuda. Blok zgrada koji ce se graditi umesto autobuske stanice ce biti normalniji.
На тај део увек заборавим, нарочито ми се свиђа она сивкаста угаона зграда, бар на рендерима...

Tebe neko placa da toliko kritikujes? Kako se sam sebi nisi smucio s'obzirom da nama jesi? Bukvalno svaki tvoj post je hejterski. Zar bas toliko lose zivis?
Овде осим уређене променаде ( преуска), обновљених хотела Бристол и Геозавода нема много ствари које нису подложне критици...

Ja ne znam u kom pararelnom univerzumu vi zivite? Da li ste vi svesni gde zivite? Beograd je glavni grad jedne od najsiromasnijih drzava u Evropi, najveci grad u Evropi bez metroa, Beograd je grad popucalih plocnika i isaranih fasada i smeca na sve strane. Jedini deo grada koji je uredjen jeste BnV. Suludo je kritikovati BnV dok se ostatak grada bukvalno raspada. Bilo bi dobro da tu energiju prebacite na druge delove grada zato sto bi onda to i imalo efekta. Ovako najvise se kritikuje najbolji i najuredjeniji deo Beograda. Ali razumem, politika je tu glavna.
Jedina realna zamerka na BnV jeste arhitektura pojedinih zgrada. Zgrade su trebale biti lepse. Opet tu i razumem investitora. Istocna Evropa, drzava gde je prosecna plata 700e, sta ima da angazujemo poznate arhitekte.

Poslednja izmena:
Ja ne znam u kom pararelnom univerzumu vi zivite? Da li ste vi svesni gde zivite? Beograd je glavni grad jedne od najsiromasnijih drzava u Evropi, najveci grad u Evropi bez metroa, Beograd je grad popucalih plocnika i isaranih fasada i smeca na sve strane. Jedini deo grada koji je uredjen jeste BnV. Suludo je kritikovati BnV dok se ostatak grada bukvalno raspada. Bilo bi dobro da tu energiju prebacite na druge delove grada zato sto bi onda to i imalo efekta. Ovako najvise se kritikuje najbolji i najuredjeniji deo Beograda. Ali razumem, politika je tu glavna.
Upotrebi mozak. Povuci neke veze.

Jedina realna zamerka na BnV jeste arhitektura pojedinih zgrada. Zgrade su trebale biti lepse. Opet tu i razumem investitora. Istocna Evropa, drzava gde je prosecna plata 700e, sta ima da angazujemo poznate arhitekte.
slažem se, arhitektura pojedinih zgrada je mogla bolje izgledati. Meni lično zgrade Thalia, Iris, Eden, Nika su mogle biti nešto niže od Arije, tj maksimalne visine 10-15 spratova zbog drugih nižih objekata škole, muzeja etc.. kao i BW Bonaca mi je totalno deplasirana, da ne kažem ugurana na parče zemlje.

Vrh