Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Razmisljam i stvarno ne znam sta ciniti da jednom ta ulica lici na nesto.

Promena imena ce nadomestiti cinjenicu sto su unakazili ulicu zgradama koje su okrenule dupe ulici.
Tačno tako, zapravo mnogo malo mesta je master plan ostavio izmedju Savske ulice i nove ulice Luke Ćelovića Trebinjca da bi zgrade imale ulični front ka obe ulice pa su se opredelili da naprave kompletan ulični front ka parku (donekle razumna odluka) i time su žrtvovali Savsku.
Ja tu krivim urbanistički zavod Beograda koji je uradio master plan više nego BnV. Zgrade Quartet su po mom prihvatljive visine i estetike, daleko su od onog najgoreg u BnV.

Poslednja izmena:

Ta zgrada i dalje nije završena koliko znam, a sigurno nije bila u oktobru prošle godine. No, tehnički pregled zgrade ne znači da je svaki stan apsolutno gotov. Ali da šalju profakture prebrzo, šalju, i to već godinama. A počeli su i da opako falsifikuje papire. Meni su falsifikovali datum primopredaje (nije Lumia), navodno sam stan primio prošle godine a stan i dalje nije useljiv. Tražili su strpljenje, dobili su strpljenje, ali moj advokat šilji olovku, a N1 i Nova verovatno jedva čekaju na reportažu. Tako da znaš šta još može da te čeka... Naoružaj se strpljenjem i idi đonom ako treba, jer drugačije sa tom bandom ne može.

Да ли се зна шта је план за правац који се пробија кроз паркинг код Саванове?
Знам да се иде на спајање са Браће Крсмановић али да ли то подразумева и проширење Браће Крсмановић (рушење)?

Да ли се зна шта је план за правац који се пробија кроз паркинг код Саванове?
Знам да се иде на спајање са Браће Крсмановић али да ли то подразумева и проширење Браће Крсмановић (рушење)?
Vlogzila neki dan objavio kako ima info da je BW zainteresovan da preuzme Špansku kuću i da je sredi, a da je plan za većinu ostalih objekata da se verovatno ruše.

Prebaciti na 3:45

Ne sporim duh koji postoji u tim mestima (zona provoda svakako) ali ne priliči da prvi red zgrada koji čini prepoznatljivi rečni front evropskog grada čine prizemni objekti.

Хвала.
Због Шпанске куће и питам.
Заинтригирало ме је то што улица од кружног тока код старог савског моста ка Браће Крсмановић иде у 2+2 профилу а са друге идеје проширења Булевара војводе Бојовића на 4 траке, Шапићеве "обилазнице".

Vrh