Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

могао би јако леп трг да се направи испред завода
Могли су да среде онај мали плато уз Карађорђеву без зидића, само једноставне стазе са класичним клупама и зеленим површинама, а Травнички претворити у пешачку зону.
Добили би трг и без затварања Карађорђеве...

Према овоме што може да се види највероватније ће бити 2+2.
И ја сам прво помислио да је план рушење те читаве стране и уклапање у Карађорђеву испод моста али би се у том случају на траси незаобилазно нашла и тзв шпанска кућа.
Са друге стране, како каже, незванично, БНВ је заинтересован да тај објекат обнови.
Kako si to zakljucio? Na ovoj slici se bukvalno vidi da je trotoar ostavljen za samo jedan smer (sa 2+2 na 2 se smanjuje). Plus sto taj drugi smer, i da uspeju da ga provuku, ne bi imao gde da ide dalje od Brankovog mosta

Da li.neko zna koje su bile cene po kvadratu na prodajnom danu za zgradu BW Maestra? Posebno me zanimaju stanovi sa 3 spavace sobe

Ko je biciklista i biciklistickoga roda, i od biciklisticke krvi i kolena, morao bi da se pobuni na ovaj teror, koji traje punu deceniju. Posle 10 godina radova, dosli smo do toga da je biciklisticka staza zatvorena od Geozavoda, do sajma, u duzini koja prevazilazi duzinu obale koja pripada BW.

Da li.neko zna koje su bile cene po kvadratu na prodajnom danu za zgradu BW Maestra? Posebno me zanimaju stanovi sa 3 spavace sobe
3800-4100 sa pdvom bas za stanove sa 3 spavace. Zavisi od spratnosti i orijentacije.

A ja imam pitanje, s obzirom na ovu politicku krizu, sta mislite koliki je rizik kupovati stanove u Beogradu na vodi? Smatrate li da ugovori izmedju BW i drzave stite potencijalne kupce? Ipak je i sama drzava suvlasnik firme u odredjenom procentu?

3800-4100 sa pdvom bas za stanove sa 3 spavace. Zavisi od spratnosti i orijentacije.

A ja imam pitanje, s obzirom na ovu politicku krizu, sta mislite koliki je rizik kupovati stanove u Beogradu na vodi? Smatrate li da ugovori izmedju BW i drzave stite potencijalne kupce? Ipak je i sama drzava suvlasnik firme u odredjenom procentu?

U kom smislu je rizik? Kako kupci stanova mogu biti osteceni?

U smislu da ove zgrade nemaju ni gradjevinsku dozvolu, vec samo lokacijske uslove, da li postoji mogucnost da se npr. promeni namene cele parcele gde je bila autobuska stanica u slucaju smene vlasti?

U smislu da ove zgrade nemaju ni gradjevinsku dozvolu, vec samo lokacijske uslove, da li postoji mogucnost da se npr. promeni namene cele parcele gde je bila autobuska stanica u slucaju smene vlasti?
Covece, u kojoj virtuelnoj realnosti ti zivis? O kakvoj smeni vlasti pricas? To se nece desiti bar jos 7-8 godina.

Što ne dogovorite kupovinu, to jest potpisivanje Ugovora kada se dobije gradjevinska dozvola?
Tako sam ja dogovorio u mom kompleksu gde sam kupio iako je Investitor rekao da sa većinon potpisuje na osnovu Lokacijske dozvole, to je bio moj uslov i dao sam kaparu odmah nakon što je pristao.

Ma vlast ostaje deci ovih sad na vlasti, a BW je top kupovina i sigurica…kao i Gazda Jezda u Dafina nedavno….

P.S. A najbolje videti da se plati rezervacija, a ostatak kad bude gotov tehnicki prijem…

Ja ne govorim da ce doci do smene vlasti, jer to niko ne moze znati, posto izbori nisu jedini nacin da se smeni vlast. Pitao sam da cujem razmisljanje cenjenih forumasa, kako vide buducnost projekta kad bi, hipoteticki, doslo do toga.

Nema pregovaranja oko njihovih predugovora i ugovora. Prvo se potpisuje predugovor. Ugovor po dobijanju gradj. dozvole.
A uslovi su toliko podredjeni njima da postoje delovi tipa “moras dozvoliti ulaz u stan da se na terasu okaci novogodisnja rasveta ukoliko se to bude zahtevalo”.
Dopusta se kasnjenje od 9 meseci bez penala, a u slucaju vise sile (vojnog puca npr.) mogu da produze radove u beskonacnost…

Ja ne govorim da ce doci do smene vlasti, jer to niko ne moze znati, posto izbori nisu jedini nacin da se smeni vlast. Pitao sam da cujem razmisljanje cenjenih forumasa, kako vide buducnost projekta kad bi, hipoteticki, doslo do toga.

Nema pregovaranja oko njihovih predugovora i ugovora. Prvo se potpisuje predugovor. Ugovor po dobijanju gradj. dozvole.
A uslovi su toliko podredjeni njima da postoje delovi tipa “moras dozvoliti ulaz u stan da se na terasu okaci novogodisnja rasveta ukoliko se to bude zahtevalo”.
Dopusta se kasnjenje od 9 meseci bez penala, a u slucaju vise sile (vojnog puca npr.) mogu da produze radove u beskonacnost…
Ja lično zbog toga ne mogu da prelomim da kupim tamo, nekako mi je baš ispod svega.
Jbg to je realnost zbog potražnje da se zaštite skroz.

Sad su na brojci od 13 zgrada koje prodaju na predugovor (možda nije baš tačan broj, slabo sam pratio poslednja 2 meseca). Uz to cene koje BnV daje su u stagnaciji već 2 godine (u proseku možda i padaju zbog promene materijalizacije). Dok po javnom uvidu u cene nepokretnosti (sa katastra) cene konstantno blago rastu i dalje (to je ono što se prodaje na ugovor, nebitno da li je u izgradnji ili je već izgrađeno). Kako ja vidim, već je ukalkulisan blagi rizik u cenu.

Da se desi da sve kompletno stane sa eventualnom promenom vlasti - izuzetno teško. Ali da može da dođe do privremenog zastoja - može sigurno. Ja da sam kupac sad, računao bih da mogu da se pozdravim na par godina sa prve 3 rate koje nisu vezane za stepen izgrađenosti. A penali su mizerni, ne pokrivaju ni inflaciju.

Imaš i 2 slučaja kad je pošlo po zlu - Kula gde ljudi tek sad dobijaju ključeve (a neki su kupili pre 6-7 godina) i W Residence gde je i posle dobijanja građevinske dozvole sve raskinuto. Doduše u ovom poslednjem slučaju, kupci su dobili povoljnije cene i prioritet u izboru u drugim zgradama. Ali novac jesu zarobili na nekoliko godina (doduše i tako ga spasli od inflacije).

Suma sumarum, ako se kupuje za život - teška odluka. Ako se kupuje investiciono - zavisi od ličnog stepena izloženosti.

Hvala puno na odgovoru, stan kupujem za zivot. Trenutno zivimo u drugom, manjem stanu, koji bismo prodali tek na samom kraju projekta da bismo finansirali taj veci.
Tako da bi trebalo da nam krov nad glavom nije u riziku. Sve u svemu, nije nam svejedno jer smo novac koji bi dali za te pocetne rate zaradili ozbiljnim radom, a ne kroz eventualno nasledstvo i sl.
Pre 10 dana nisam ni pomislio da cu biti kupac stana u BW, ali s obzirom na stagnaciju cena u BW koju si pomenuo i gde su otisle cene ostalih projekata, gotovo iznenadno smo se odlucili za taj projekat.

Hvala puno na odgovoru, stan kupujem za zivot. Trenutno zivimo u drugom, manjem stanu, koji bismo prodali tek na samom kraju projekta da bismo finansirali taj veci.
Tako da bi trebalo da nam krov nad glavom nije u riziku. Sve u svemu, nije nam svejedno jer smo novac koji bi dali za te pocetne rate zaradili ozbiljnim radom, a ne kroz eventualno nasledstvo i sl.
Pre 10 dana nisam ni pomislio da cu biti kupac stana u BW, ali s obzirom na stagnaciju cena u BW koju si pomenuo i gde su otisle cene ostalih projekata, gotovo iznenadno smo se odlucili za taj projekat.

Ja sam slično uradio pre 2.5 godine, s tim da ne planiram da prodajem stan u kom živimo trenutno. Uzeo sam kad su cene bile vrhu, računao sam da mogu da "puknem" 20% zbog eventualnog kraha cena (do kog srećom nije došlo). Dobio ključ formalno prošle godine a de facto pre par nedelja ("jer su tako u mogućnosti", da znaš sa kim ćeš možda imati posla), s tim da me čeka još meseci i meseci mučenja sa reklamacijama. Ali deluje da ćemo biti veoma zadovoljni na kraju. No ja sam kupio jedan stan i kad su velike patke šetale po Beogradu, tako da se sa sigurnošću može reći da sam sklon riziku :)

Kaže drug Uljanov: "Postoje decenije u kojima se ništa ne dešava, a postoje nedelje u kojima se dešavaju decenije".

Tačno, ali mi nemamo druga Uljanova sada. Imamo trojance poput Radomira Lazovića (studenta v0?) koji je eto naučio kako se koristi protivpožarni aparat. Njega uvek pominjem jer je bio prvi na listi na izborima pre koju godinu. Kebara na steroidima po pitanju transfera blama što sam građanin ove države... Među pravim studentima sigurno da ima potencijala za naredne decenije, ali koga imamo za predstojeće "nedelje"?

Vrh