Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Treće, nije isti kvalitet kao i u Dubai-ju. Sigurno ima nekih sekundarnih lokacija koje su uporedive, ove eksluzivnije nisu ni blizu.
Jesi li bio u Dubaiju, i ako jesi, u kojim Emaar zgradama si bio? To jeste, koje su za tebe primarne, a koje sekundardne lokacije u Dubaiju. Zamolio bih te za konkretne primere - ta i ta Emaar zgrada vs te i te zgrade u BNV.

Hvala!

(p.s. ja sam bio jer razmatram kupovinu investicionih stanova tamo, tako da su moje info iz prve ruke, pa zanima jesu li i tvoje, ili su nagadjanja)

Ovako izgledaju ostave koje "Beograd na vodi" predaje stanarima kao završene.

Botovi "Beograda na vodi" će sada reći kako je takvo stanje samo u 1-2 zgrade i onda početi da licitiraju imena zgrada...

Poražavajuća istina je da je takvo stanje u polovini do sada useljenih zgrada. Jednostavno, ostave i garaže se predaju stanarima nedovršene, uz lažna obećanja kako će naknadno biti sređene, što se potom nikad ne desi.

Uskoro još slika.
56ccf72b6aab750e3223c7eb70d524bf.jpg
402c56bbda7d576b3fb8ea8563486ceb.jpg

Jesi li bio u Dubaiju, i ako jesi, u kojim Emaar zgradama si bio? To jeste, koje su za tebe primarne, a koje sekundardne lokacije u Dubaiju. Zamolio bih te za konkretne primere - ta i ta Emaar zgrada vs te i te zgrade u BNV.

Hvala!

(p.s. ja sam bio jer razmatram kupovinu investicionih stanova tamo, tako da su moje info iz prve ruke, pa zanima jesu li i tvoje, ili su nagadjanja)
Jao, padoh sa stolice kad sam skapirao koliko si ti jedan ozbiljan igrač na svetskom nivou u stvari. Povlačim odmah sve što sam rekao i predlažem da od sad na ovoj temi raspravljamo isključivo o kvalitetu stolarije.

Pa i uzeli su. Meni je to odlicno mesto za kulu i tu bas treba landmark da se aktivira lokacija, ali nisam siguran da ima dovoljno prostora za neko vece sirenje...osim od Zeptera da ne otmu jos.
Pogledajte prilog 226620
“Кулчине” као лендмарк су оно штп највише недостаје Београду поред Националног стадиона, па да будемо рзвијени као Манила и Панама Сити.

“Кулчине” као лендмарк су оно штп највише недостаје Београду поред Националног стадиона, па да будемо рзвијени као Манила и Панама Сити.
Ako ja neću da ih plaćam iz svog džepa, kao Nacionalni stadion, ako liče na nešto i na adekvatnoj su lokaciji (Nbg), ja nemam ništa protiv. Nisam siguran poređenje da razumem.

Botovi "Beograda na vodi" će sada reći kako je takvo stanje samo u 1-2 zgrade i onda početi da licitiraju imena zgrada...

Poražavajuća istina je da je takvo stanje u polovini do sada useljenih zgrada. Jednostavno, ostave i garaže se predaju stanarima nedovršene, uz lažna obećanja kako će naknadno biti sređene, što se potom nikad ne desi.

Uskoro još slika.
Ovo stvarno ružno izgleda. Koji vam je plan, šta je sledeći korak?

Pretpostavljam da imate 3 opcije u igri:

1. Da dovedete N1/Novu da naprave video reportažu o tome, što bi posredno pritisnulo investitora da to sanira (a u N1/Nova ionako jedva čekaju da budu u prilici da naprave eksluzivnu reportažu iz BNV u kojoj će imati nešto opipljivo čime kompromituju projekt)

2. Da pokrenete grupnu tužbu protiv investitora (50% zgrada, tj 50% kupaca, nije to mali broj ljudi, ili pojedinac kojeg bi neko mogao da uceni)

3. Da se sami organizujete i rešite to o svojem trošku (200-300 stanova po zgradi ne bi trebalo da to bude suviše skupo po stanu da se to reši)

Ovo stvarno ružno izgleda. Koji vam je plan, šta je sledeći korak?

Pretpostavljam da imate 3 opcije u igri:

1. Da dovedete N1/Novu da naprave video reportažu o tome, što bi posredno pritisnulo investitora da to sanira (a u N1/Nova ionako jedva čekaju da budu u prilici da naprave eksluzivnu reportažu iz BNV u kojoj će imati nešto opipljivo čime kompromituju projekt)

2. Da pokrenete grupnu tužbu protiv investitora (50% zgrada, tj 50% kupaca, nije to mali broj ljudi, ili pojedinac kojeg bi neko mogao da uceni)

3. Da se sami organizujete i rešite to o svojem trošku (200-300 stanova po zgradi ne bi trebalo da to bude suviše skupo po stanu da se to reši)
1. Dobro nisi rekao Kurtija da dovedemo. Mada cak i on mi je manje gadan nego N1/Nova.

2. To je ok ali treba vecina da se skupi a verovao ili ne nije tako jednostavno zato sto vecina nekada nece.

3. Zgrada ima pare od placanja odrzavanja i najverovatnije ce tako i da bude reseno + ponekad uleti Beograd na vodi doo da pripomogne.

1. Dobro nisi rekao Kurtija da dovedemo. Mada cak i on mi je manje gadan nego N1/Nova.
Pretera ga sad.
2. To je ok ali treba vecina da se skupi a verovao ili ne nije tako jednostavno zato sto vecina nekada nece.
Mislim da su u njegovoj zgradi stanari već tužili Beograd na vodi d.o.o.
3. Zgrada ima pare od placanja odrzavanja i najverovatnije ce tako i da bude reseno + ponekad uleti Beograd na vodi doo da pripomogne.
To je tačno ali se u praksi čeka na popravke i preko godinu i po dana.

Evo ti frapantan primer. U jednoj od zgrada su u poslednje vreme sve češća obijanja podruma. Lopovi čak ponekad kamufliraju sadržaj da vlasnik dugo ni ne zna da je pokraden. Jednom čoveku su ukrali nove zimske gume i na njihovo mesto stavili stare. FM i BnV već godinu i po dana ne uspevaju da naprave ključeve za delove zgrada u kojim se nalaze podrumske prostorije i da podele vlasnicima.

Poslednja izmena:

Uskoro još slika.
Uskoro još slika

Kao što sam i najavio, botovi "Beograda na vodi" su počeli da licitiraju sa imenima zgrada, kako bi zastrašili stanare.

Bolna istina je da je stanje kao na slikama u polovini do sada useljenih zgrada.

Tamo gde valjaju ostave, ne valja nešto drugo. Nadzora nema. Gradio je ko je hteo, kako je hteo.

Na popravke se čeka po dve godine, a ako se i dočeka - to bude urađeno podjednako nekvalitetno i, ponovo, bez nadzora.

Uskoro još slika iz raznih zgrada.

#eaglehills #belgradewaterfront

Pa i uzeli su. Meni je to odlicno mesto za kulu i tu bas treba landmark da se aktivira lokacija, ali nisam siguran da ima dovoljno prostora za neko vece sirenje...osim od Zeptera da ne otmu jos.
Pogledajte prilog 226620
Mogu sa njima da grade kao partneri na brodogradilištu.
Urbanizacija te zone i gradnja nebodera tamo bi bila jedna od boljih posledica Beograda na vodi.

Mogu sa njima da grade kao partneri na brodogradilištu.
Urbanizacija te zone i gradnja nebodera tamo bi bila jedna od boljih posledica Beograda na vodi.
U teoriji, da. U praksi, koliko je ova ekipa alava, nisam siguran da zele da dele ista, pogotovo ako oni uloze u ravoj lokacije. Ta rukavac (Bezanijski zimovnik) je prelep i meni posebno drag, ali svestan sam da ce kad tad morati da se urbanizuje, samo nisam siguran da Bnv to moze da uradi na pravi nacin. U stvari, prilicno sam siguran da bi to uradili na najgori moguci nacin, kao i do sad - jeftinom arhitekturom, beskompromisnim nakrcavanjem sto vise kvadrata i manipulisanjem prostornim planovima da se dobije sto veci stepen izgradjenosti, a sto manje zelenih povrsina.

U teoriji, da. U praksi, koliko je ova ekipa alava, nisam siguran da zele da dele ista, pogotovo ako oni uloze u ravoj lokacije. Ta rukavac (Bezanijski zimovnik) je prelep i meni posebno drag, ali svestan sam da ce kad tad morati da se urbanizuje, samo nisam siguran da Bnv to moze da uradi na pravi nacin. U stvari, prilicno sam siguran da bi to uradili na najgori moguci nacin, kao i do sad - jeftinom arhitekturom, beskompromisnim nakrcavanjem sto vise kvadrata i manipulisanjem prostornim planovima da se dobije sto veci stepen izgradjenosti, a sto manje zelenih povrsina.
Ako mogu sa Kušnerom, što ne bi mogli i na brodogradilištu?

Ovo je BW Verde. Zaista jedna od najgorih zgrada u projektu, gora samo u Simfoniji.

Terra/Aria:

Pogledajte prilog 226700

Scala/Sole/Libera:

Pogledajte prilog 226701
Ne znam zasto ali meni ovo ne izgleda u opste toliko lose :)))) Ok mozda zato sto poredim sa ostavama kako je u USA u mojoj 'fancy' zgradi pa mi cudno. Ok ona treca fotografija deluje malo zapusteno ali nije sad drama neka.

Ne znam mozda su kod nas u Srbiji odrasli na dvoru nekom pa prosto ja ne mogu da se prilagodim. Iskreno ja ne vidim tu neku dramu pa podrum je nije ne znam sta.

A da im kazes povecavamo odrzavanje zgrade na trzisnu vrednost (posto se trenutno subvencionise odrzavanje od strane Beograda na vodi doo i na ustrb investicionog) bilo bi jaoooo skupo nam.

Evo ti frapantan primer. U jednoj od zgrada su u poslednje vreme sve češća obijanja podruma. Lopovi čak ponekad kamufliraju sadržaj da vlasnik dugo ni ne zna da je pokraden. Jednom čoveku su ukrali nove zimske gume i na njihovo mesto stavili stare.
Cekaj, kako udju u zgradu? Zar nemaju video nadzor komplet u lobiju i garazama? Ili je to deo zgrade koji nije pokriven video nadzorom.

A evo i jedno moje zapazanje potencijalnog problema koji mozemo da imamo svi koji imamo stanove u zgradama sa repecijama/obezbedjenjem/video nadzorom, a to je da mislim da ce se pre ili kasnije lopovi prilagoditi i tome, i da ce prosto funkcionisati po principu podstanara u rentiranim stanovima ili kao stan na dan korisnici, koji ce jedno vreme posmatrati zgradu, navike stanara, garazu, i da ce prosto kao "insajderi" raditi takve radnje i da ce jednostavno nestati sa plenom. Po ovome sto si spomenuo oko zimskih guma rekao bih da je taj ko je uradio uradio tako.

Sta vise mislim da ce ti apgrejdovani lopovi da se potpuno asimiluju u profil nekog ko zaista moze da zivi u takvoj zgradi, ukljucujuci i pojavu (garderoba, urednost), auto u garazi, nacin ophodjenja prema stanarima koje sretnu, ono kao kada gledas na jutubu pink pantere u akciji na nekom sajmu umetnina gde oni zaista izgledaju kao da su posetioci tog sajma (odelo, kravata, otmen izgled) i na kraju samo stangla gde treba i cao...

Mislim da smo svi koji zivimo u takvim zgradama/naseljima mete za takav apgrejdovani tip lopova

Vrh