Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Питање је које су ту улице прометније а које мирније. У последњих 10 година је већина улица са 1 траком по смеру постала веома прометна, чак и неке једносмерне типа Струмичка. У Београду на води с обзиром на густину и на само лоше ружање саобраћајница све улице ће бити изузетно прометне.

Da li bi ti voleo da ti je prozor uz prometni saobracaj ili ka mirnoj ulici?
Koliko ja znam dvorište zgrade treba da bude okrenuto ka mirnijoj ulici zar ne? Savska će uvek biti prometnija od ulice izmeđe Kvarteta i parka, a ovim rasporedom nisu ništa dobili. Ljudi koji gledaju na dvorište su izloženi buci iz Savske, dok su stanari sa druge strane tik uz ulicu. Po meni logičnije je da su stanovi koji gledaju na dvorište povučeni u odnosu na mirniju ulicu.

Koliko ja znam dvorište zgrade treba da bude okrenuto ka mirnijoj ulici zar ne? Savska će uvek biti prometnija od ulice izmeđe Kvarteta i parka, a ovim rasporedom nisu ništa dobili. Ljudi koji gledaju na dvorište su izloženi buci iz Savske, dok su stanari sa druge strane tik uz ulicu. Po meni logičnije je da su stanovi koji gledaju na dvorište povučeni u odnosu na mirniju ulicu.
To je bilo logičnije i sa stanovišta osvetljenosti stanova.

Првобитно је ипак то нормалније замишљено, иако такође ружно. Зграде су имале фронт ка обе улице.

IMG_9997.jpeg

Првобитно је ипак то нормалније замишљено, иако такође ружно. Зграде су имале фронт ка обе улице.

Pogledajte prilog 226124
Beograd na Vodi dok nisu shvatili da mogu i poljski wc da prodaju. Koliko je više smisla imao ovaj raspored zgrada, pogotovo poslovne zgrade uz Gazelu. Mada i na ovoj maketi nedostaje zelenila, to su jedino zadržali.

Pogledajte prilog 226124
Ovo je projekat amerikickih projektanata, vidi se njihov pecat po dizajnu 3 solitera u trouglu izmedju Viste i trznog centra. Steta sto se odustalo od njih, imali su neki smek.

Vrh