Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ja reko kod nas neka blokada videvsi da pise promenada i ove sifonjere u pozadini, kad ono Novi Sad i komunjarske zgradurine. Bukvalno su nam zaostale komunjarske kulcine od pre 50 godina napravili u srcu grada i to predstavili kao luksuz, mesto za divljenje i nesto sto je projekat od nacionalnog znacaja. Ovo sa slike dole ladno moze da prodje kao BNV.

1000018492.jpg

Ja reko kod nas neka blokada videvsi da pise promenada i ove sifonjere u pozadini, kad ono Novi Sad i komunjarske zgradurine. Bukvalno su nam zaostale komunjarske kulcine od pre 50 godina napravili u srcu grada i to predstavili kao luksuz, mesto za divljenje i nesto sto je projekat od nacionalnog znacaja. Ovo sa slike dole ladno moze da prodje kao BNV.

Pogledajte prilog 224414
Ove tri su bolje pozicionirane od Viste i sl.

Takve zgrade sasvim idu uz ideologiju socijalizma, koji nikad nije pretendovao na to da gradi luksuzno i za elitu. Ne znam šta hoćeš da kažeš time da su "zaostale".

Na Vikipediji su ranije parkovske površine bile izražene u procentima kao i ostale zone, dok sada više nisu u tabeli, već su izdvojene u zasebnu rečenicu "Ukupno zelenih površina je predviđeno 45.584 m2 od čega parkovskih 23.463 m2.". Čovek zaista treba da bude diskutabilne inteligencije da bi mislio da je naselje sa manje od 2% zelenih, odnosno manje od 1% parkovskih površina nekakav luksuz.

%
станови1.106.82760
пословни простор315.85317
хотели153.9108
тржни центри148.4448
продавница95.6325
култура / забава26.9871
1.847.653

Ajde, promenada skoro da prodje kao.zelena površina. Malo mentalne gimnastike i mogu da je ubace u zelenu. Ili braon bar.

Danas sam prolazio kroz Beograd na vodi i oduševljen sam koliko sve izgleda i kako je sve urađeno - svetski!

Zimska bajka uveliko radi, muzika trešti, uspeo sam da prepoznam Cecinu pesmu, pa pesmu Vesne Zmijanac, uz to čuo neke zanimljive neoanadolijske ritmove, divna muzika za dečje uši, tresi-mesi, cirkus, vašar - svetski!

Posetilaca ima, čekaju da pređu čuveni Bulevar Vudroa Vilsona, najlepši u Evropi (ne može mu parirati ni Champs-Élysées), a razdelno ostrvo je tako isprojektovano da ne može da primi sve zainteresovane, ali je lepo, ljudi se tiskaju i tako greju jedni druge u ovoj zimskoj bajci, neki malo guraju ili čak stanu u blato na razdelnom ostrvu čekajući zeleno, možda je BGH20 blato lekovito - svetski!

Toliko je sve podređeno potrebama grada i građana, da su čak brojni automobili parkirani duž cele desne trake u pravcu Sajma, a neki čak i na trotoaru, živela bahatost - svetski!

Magla se spustila na čitav Beograd na vodi da pojača utisak, pa radoznalo pogledah indeks zagađenosti vazduha koji kaže "nezdravo za sve grupe", verovatno smo oborili još jedan svetski rekord zagađenja vazduha, a roditelji sa dečicom uživaju u zimskobajkovitom vazduhu - svetski!

I treba što češće ponavljati kako je sve svetski, svetski, svetski, jer će tako i oni koji to možda ne misle ipak pomisliti da je Beograd na vodi - SVETSKI!

Dodao bih i da je Eko 2 baš po meri potražnje za Galeriju i BnV, prošle nedelje jedva sam ušao u bus, sledeći put ću samo prošetati do Savske pa na tramvaj. Sada kada je Galerija dostigla određen nivo posetilaca vidi se koliko je takva linija sa onim solo električnim busevima neadekvatna, pritom veći deo naselja još nije ni izgrađen. Tu su morali da se provuku tramvaji kroz Vudroa Vilsona, a mogao je i Stari železnički most da se iskoristi za tramvajsku i drumsku vezu sa NB.

Posetilaca ima, čekaju da pređu čuveni Bulevar Vudroa Vilsona, najlepši u Evropi (ne može mu parirati ni Champs-Élysées), a razdelno ostrvo je tako isprojektovano da ne može da primi sve zainteresovane, ali je lepo, ljudi se tiskaju i tako greju jedni druge u ovoj zimskoj bajci, neki malo guraju ili čak stanu u blato na razdelnom ostrvu čekajući zeleno, možda je BGH20 blato lekovito - svetski!

Da, ovo je problem. Posebno kada su ove gužve video sam majke sa kolicima koje pitaju da im se napravi mesto da ne čekaju crveno na kolovozu...

Dodao bih i da je Eko 2 baš po meri potražnje za Galeriju i BnV, prošle nedelje jedva sam ušao u bus, sledeći put ću samo prošetati do Savske pa na tramvaj. Sada kada je Galerija dostigla određen nivo posetilaca vidi se koliko je takva linija sa onim solo električnim busevima neadekvatna, pritom veći deo naselja još nije ni izgrađen. Tu su morali da se provuku tramvaji kroz Vudroa Vilsona, a mogao je i Stari železnički most da se iskoristi za tramvajsku i drumsku vezu sa NB.

Otkako su zaustavili tramvaje preko Savskog ja samo tramvajem idem sa Slavije. Eko 2 je prepun već mesecima

To sam jednom pisao, ko je to projektovao, svaka mu čast. Da predjem dve ulice, treba 4 puta da čekam zeleno svetlo...
I ova muzika... Bio sam onaj dan kada je prošla sva ona bljuzga, posetilaca nije bilo baš puno, pa su odvrnuli muziku do maksimuma... Baš je neprijatno bilo. Verovatno nemaju posetilaca pa su morali tako da ih "dozovu"

Zima je, Srbi vole zadimljenu kafanu kada je zima. Sredinom Decembra kad je bio plus je bilo puno

E sad zamisli isto to na svim trolejbuskim linijima, koje su većina još opterećenije.
Да али како је градоначелник разборито образложио бар ће бити чисто небо а не погледаш горе и видиш паут... паук... мреже за спајдермене изнад

Vrh