Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ja reko kod nas neka blokada videvsi da pise promenada i ove sifonjere u pozadini, kad ono Novi Sad i komunjarske zgradurine. Bukvalno su nam zaostale komunjarske kulcine od pre 50 godina napravili u srcu grada i to predstavili kao luksuz, mesto za divljenje i nesto sto je projekat od nacionalnog znacaja. Ovo sa slike dole ladno moze da prodje kao BNV.

1000018492.jpg

Ja reko kod nas neka blokada videvsi da pise promenada i ove sifonjere u pozadini, kad ono Novi Sad i komunjarske zgradurine. Bukvalno su nam zaostale komunjarske kulcine od pre 50 godina napravili u srcu grada i to predstavili kao luksuz, mesto za divljenje i nesto sto je projekat od nacionalnog znacaja. Ovo sa slike dole ladno moze da prodje kao BNV.

Pogledajte prilog 224414
Ove tri su bolje pozicionirane od Viste i sl.

Takve zgrade sasvim idu uz ideologiju socijalizma, koji nikad nije pretendovao na to da gradi luksuzno i za elitu. Ne znam šta hoćeš da kažeš time da su "zaostale".

Na Vikipediji su ranije parkovske površine bile izražene u procentima kao i ostale zone, dok sada više nisu u tabeli, već su izdvojene u zasebnu rečenicu "Ukupno zelenih površina je predviđeno 45.584 m2 od čega parkovskih 23.463 m2.". Čovek zaista treba da bude diskutabilne inteligencije da bi mislio da je naselje sa manje od 2% zelenih, odnosno manje od 1% parkovskih površina nekakav luksuz.

%
станови1.106.82760
пословни простор315.85317
хотели153.9108
тржни центри148.4448
продавница95.6325
култура / забава26.9871
1.847.653

Ajde, promenada skoro da prodje kao.zelena površina. Malo mentalne gimnastike i mogu da je ubace u zelenu. Ili braon bar.

Vrh