Значи ЕХПО је само изговор да се БнВ удаљи од воде дубље у градско ткиво?
Iluminati
Значи ЕХПО је само изговор да се БнВ удаљи од воде дубље у градско ткиво?
Ok, dobio sam odgovor koji sam ocekivao. Sada idemo dalje, pa cu postaviti slike koje sam vec pripremio cekajuci ovakav odgovor. Na slikama Monte Karlo, arhitektura 10 puta ruznija od Antalije za Dubai da ne pricamo. Ali nijednom niko nije rekao ta zgrada iz BNV zasluzuje da se prebaci u Monte Karlo. Ali cekaj, da tamo zive Francuzi, to je ipak lepo, oni su visa rasa, ovi drugi su divljaci zato je tamo sve ruzno.Није то према народима него према неукусу у стилу.
Замислите да је Београд имао овако степенаст пад ка Савском амфитеатру, динамичну висину зграда, ведре (а не сиве) тонове, интегралну амбијенталну целину а не насумично набацане солитере итд. итд.
Нико ко ке био у Монте Карлу није се осећао тамо лепо и пријатно.Ok, dobio sam odgovor koji sam ocekivao. Sada idemo dalje, pa cu postaviti slike koje sam vec pripremio cekajuci ovakav odgovor. Na slikama Monte Karlo, arhitektura 10 puta ruznija od Antalije za Dubai da ne pricamo. Ali nijednom niko nije rekao ta zgrada iz BNV zasluzuje da se prebaci u Monte Karlo. Ali cekaj, da tamo zive Francuzi, to je ipak lepo, oni su visa rasa, ovi drugi su divljaci zato je tamo sve ruzno.
Pogledajte prilog 210768Pogledajte prilog 210769Pogledajte prilog 210770Pogledajte prilog 210771
Прецизније би било рећи да је циљ пљачка. Пребацивање државниј ресурса у приватне руке без икакве накнаде.Циљ БнВ није естетика већ профит. Сви епитети су пропаганда у циљу веће цене квадрата.
Pa ti si jedini koji fura pricu o rasizmu i sada nastavljas sa istim.Ok, dobio sam odgovor koji sam ocekivao. Sada idemo dalje, pa cu postaviti slike koje sam vec pripremio cekajuci ovakav odgovor. Na slikama Monte Karlo, arhitektura 10 puta ruznija od Antalije za Dubai da ne pricamo. Ali nijednom niko nije rekao ta zgrada iz BNV zasluzuje da se prebaci u Monte Karlo. Ali cekaj, da tamo zive Francuzi, to je ipak lepo, oni su visa rasa, ovi drugi su divljaci zato je tamo sve ruzno.
Pogledajte prilog 210768Pogledajte prilog 210769Pogledajte prilog 210770Pogledajte prilog 210771
Dzabe tebi da se prica. Rasizam je to da se ta arhitektura u Dubai ili Kusadasi ne razkikuje od arhitekture u Monaku, ali nikako da kazete selite te zgrade u Monako. Kao sto rekoh, dzabe tebi da se prica.Pa ti si jedini koji fura pricu o rasizmu i sada nastavljas sa istim.
Kada se kaze da je hotel za Kusadasi, nema to veze sa Turcima nego da deluje kao hotel za neku prosecnu destinaciju uz more.
Beograd je stari evropski grad na fantasticnoj lokaciji i na dve reke. Zasluzuje:
a) kvalitetniju arhitekturu
b) arhitekturu koja odgovara lokaciji
BNV arhitektura je pre svega nekvalitetna, a uvek ili gotovo uvek je neadekvatna lokaciji.
Kada se kaze da je hotel vise za Budvu ili Kusadasi, to nije rasizam nego znaci da ne odgovara lokaciji. Da, moze se reci i da je vise za Monte Karlo.
Zamisli da ovo predstave kao novu zgradu u Beogradu na vodi:
Pa naravno da bi komentar bio da idu u neko englesko selo da to grade. Sta je tu rasizam?
Selite te zgrade u Monako.Dzabe tebi da se prica. Rasizam je to da se ta arhitektura u Dubai ili Kusadasi ne razkikuje od arhitekture u Monaku, ali nikako da kazete selite te zgrade u Monako. Kao sto rekoh, dzabe tebi da se prica.
Tako bre brate! Sve to u kamion pa u Monako A narocito onih 6 sifonjera. Platio bi da ih odvezu.Selite te zgrade u Monako.
Pomenuo sam ja kad je otvaranje.Direktor hotela je dao intervju za Bloomberg Adria ali nije pomenuo datum otvaranja.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk