[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472166#p472166:z9qrit4b je napisao(la):vradovic » 19 Aug 2017 02:19 am[/url]":z9qrit4b]To mu je posao. Sinisa Mali je ubedljivo najbolji gradonacelnik u istoriji Beograda. Vidi se samo po njegovoj posvecenosti poslu i u opste izgradnji Beograda na vodi. Svaki drugi dan je na terenu. Moja velika zelja je da se jednog dana u BW Park postavi spomenik Sinisi Malom nekome ko je dao veliki doprinos za izgradnju Beograda na vodi.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472132#p472132:z9qrit4b je napisao(la):tzoran1 » 18 Aug 2017 09:46 pm[/url]":z9qrit4b]Veceras je SM svecano otvorio celu jednu terasicu na setalistu. Valjda da se iskupi.
Malo rusi, malo gradi...
Apsolutno sam saglasan, kolega! Siniša Mali je svakako zaslužio spomenik, i mislim da ne treba previše eksperimentisati, dovoljno je prekopirati neki poznati spomenik iz sveta. Pošto mislim da si nepravedno izostavio najmudrijeg, najpravednijeg, najpametnijeg, najsposobnijeg i najjačeg cara, šaha, idola našeg - Aleksandra Vučića, čija je vizija vodila Sinišu Malog ka izgradnji Beograda na vodi - moj predlog je da se napravi kopija spomenika Volta Diznija iz Diznilenda, gde Dizni vodi Mikija za ruku.
Ipak Siniša Mali je ozbiljan gradonačelnik koliko i Miki Maus, postoje paralele između Diznilenda i Beograda na vodi, a gospodar Vučić je umnogome sličan Dizniju - i on je figurativno svima nama otac, kao što je Dizni figurativno otac likovima iz crtaća, a i obojica su majstori pripovedanja bajki. Vučić je to čak unapredio, pa je izmenio uobičajeni kraj bajki iz "živeli su srećno do kraja života" u "živeli su srećno za dve, najdalje dve i po godine". Ta rečenica će u istoriji bajki biti upisana kao "vučićizam".
Predloženo likovno rešenje spomenika izgledalo bi otprilike ovako:
Pogledajte prilog 3
Takav spomenik bio bi sjajan dodatak već najavljenom džinovskom jarbolu sa zastavom Srbije...
Pogledajte prilog 2
... spomeniku Stefanu Nemanji...
Pogledajte prilog 1
... i spomeniku Zoranu Đinđiću.