[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=471273#p471273:390cqa0r je napisao(la):
Mr.Awesome » Pon Avg 14, 2017 3:35 pm[/url]":390cqa0r]
Moze odgovor na moje pitanje?
[/quote]
Imate u tekstu gospodine, možda niste primetili... Nisam siguran za to, trebalo bih da se raspitam, pa kad saznam da javim.
Jutros sam pio kafu sa mojim starim prijateljom koji radi na ovom projektu, od koga zapravo dobijam informacije, i on mi je potvrdio da će se izgraditi još 5 novih zgrada, što bi trebalo biti početak "Druge faze", prva je u toku, a ti temelji bi označili početak radova druge faze, od četiri.
(kada saznam koje zgrade tačno se rade, poslaću vam fotografiju sa obeleženim zgradama na planu, a trebalo bi da to budu 3 zgrade iza BW Residences i dve pored tržnog centra i BW ParkView, najverovatnije).
Prvo se rade zgrade do vode, kako bi bilo mesta za dopremanje materijala i ostalog, zatim ide jedan red dalje, i tako će ići do sadašnje Karađorđeve i Savske ulice. Sve su to veliki radovi, puno posla tu ima, ali će se svakako uraditi...
Pitao sam ga za ova parkirališta, na šta mi je on odgovorio da će mesta za parking biti i više nego dovoljno, sve je isplanirano.
A po planu, BW St.Regis kula bi trebala imati 21 noseći stub do 24. sprata, i 13 koji će ići do vrha. To je zapravo ona kičma koja drži celu građevinu.
Na tim visinama umeju biti i jaki udari vetra, pogotovo kad krene košava kod nas, tako da će kula biti elastična do te mere da će vrh po nekoj proceni trebati da osciluje i do 50cm. Što je normalno kod građevina takve visine. Kula "Commerzbank" u Frakfurtu je visoka 259m i ima 56 spratova, na jakim udarima vetra njen vrh osciluje i do 90cm.
P.S. Umalo da zaboravim... Ako sve bude po planu, radićemo još jedan ovakav projekat uskoro, samo malo dalje od centra.
Sprema nam se "Tesla City ", i jako je blizu realizacije. Možda do zime i krenu radovi.
[/quote]
Zaista interesantne informacije.
Da li mozete da otkrijete u kom delu grada se sprema taj novi projekat koji ste pomenuli?