Zuma, teško je sa onih snimaka nešto više saznati. Ono što ja vidim je da je u pitanju kombinirka u klasi JCB 3 (sa manjim prednjim točkovima). Pošto su JCB odavno bile najprisutnije kombinirke kod nas, ljudi često i kombinirke drugih proizvođača zovu "trojkama" ili "četvorkama (one sa istom veličinom prednjih i zadnjih točkova recimo)". Dakle u pitanje kombinirka u klasi "trojke" žute boje. Problem je što je većina građevinskih mašina uvek iste - žute boje s tim što se razlikuju u nijansama bojenja ali je te nijanse na lošem snimku teško oceniti. Meni na snimku deluje da je u pitanju kombinirka jarko žute boje čime bi, ako je to tačno, elimisao Case-a koji vuče na narandžastu. Dalje bi možda eliminisao i turskog Hidromeka jer njegove kombinirke imaju uglavnom komunalna preduzeća (naravno nije pravilo), a ovde verujem da je bio u pitanju privatnik. Dakle najveći sumnjivac bi mi bili JCB 3 ili New Holland, a iza njih Komatsu. Manje šanse zbog nijanse boje na snimku bi dao: Case-u, Hidromeku, LiuGongu i Caterpillaru. Naravno snimak je loš pa nisam siguran, Takođe deluje mi da je mašina relativno nova.
E sad recimo i da jeste JCB na pripmer, opet čak ni prodavac koji je prodao mašinu ovom kupcu koji je njome rušio čekićem ne bi mogao da identifikuje samu mašinu, a time ni svog kupca bez serijskih brojeva jer ima stotine i stotine takvih mašina, a sve su iste boje i spoljašnjeg izgleda. Tek ako bi se videla registarska tablica kombinirke (jer se ove mašine kreću i ulicama) ili saznali serijski brojevi, tek onda bi se mogao povezati lanac, ali na snimku se jako jako malo ičega vidi.
Dakle odgovori na pitanja redom su: ova mašina i model su jedne od najčešćih. Kombinirka je po količinama, najprodavanija građevinska mašina - još je zovu i mašinom za siromašne jer ona je i utovarivač i bager, ima i vile i čekića. Utovarna kašika "6 u 1" može da radi sem nošenja i nivelisanje, guranje zemlje, iskoup, zakopavanje... može se staviti dosta hidrauličnih dodatka kao za: čišćenje snega, vibronabijač zemlje, svrdlo, muljna pumpa... Novih i polovnih ovakvih kombinirki (skipova, jicebejaca, kombinovane mašine kao ih sve zovu), bez komunalnih i državnih preduzeća na teritoriji čitavog grada ima par stotina. U Beogradu i svaka manja građevinska firma, stovarišta... često imaju ovakvu mašinu, znači na širem području grada, sem komunalnih i držvanih preduzeća, možda, 100-200 firmi.