Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=422410#p422410:3f16zsjs je napisao(la):
vradovic » 11 Dec 2016 12:14 pm[/url]":3f16zsjs]Hoce naravno. Sledece godine. Jedva cekam da ih sklone.

Jel stvarno postoji plan raseljavanja splavova ili si to tek onako napisao?
Mada ako će svi oni od grada tražiti drugu alternativnu lokaciju za vezivanje van BNV-a, onda bolje da ih nigde ne pomeraju, ionako su obale pretrpane. Druga bi stvar bila kad bi neko sistemski smanjivao broj plovila i trajno izbacivao sklepotine, ovako ako ćemo da imamo jedno parče sređene obale a sve ostalo da izgleda kao Afrika, neka hvala.

@stanislaw Eventualno iseljavanje splavova nema baš puno veze sa uređenjem priobalja iz ugla BNV investitora. Ili da se preciznije izrazim, uređenje tog dela obale je sekundarni cilj, a primarni je uklanjanje konkurencije, posebno ako se ostvari jaka pešačka veza preko Savskog mosta između Novog Beograda i Savskog amfiteatra.

Nevezano za "skrivene namere" ovih što šerifuju gradom i nazovi državom, mišjenja sam da se sve obale trebaju komplet očistiti od tih sklepotina i kroz određenu studiju izabrati mesto ili dva na rekama gde bi se skoncentrisali splavovi, koji zadovoljavaju određene vizuelne, ekološke i sve ostale uslove i standarde, pa iz tog ugla mislim da je uklanjanje ovih splavova ok.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=422250#p422250:1qgshsag je napisao(la):
zoran_m » Sub Dec 10, 2016 4:45 pm[/url]":1qgshsag]Poceli su da nabijaju stubove valjda za one terase.
file.php

Terasa u izgradnji.

Prolazeći promenadom nešto mi je bilo čudno na momente, onda se setih
nema žubora vode, tj. više ne ispumpavaju vodu na potezu duž BW residensa.

Barem ne iz onih cevi što su bile aktuelne. E sada, da li su ih isključili ili su ih sproveli
direktno u Savu.

Специјално за Делију и његов аватар:

Tan2016-12-11_132915781_2.jpg

Извор Танјуг, а преузето са странице Н1

A sto ovaj dvojac bez kormilara nema sljemove na glavi nikom nista

Ko je луд да нам склања туристичке знаменитости?

Ja sam protiv uklanjanja splavova. Treba iskoristiti njihov potencijal kao beogradski brend, turisticku atrakciju i izvor prihoda za grad.

Splavovi neće biti uklonjeni,biće iskorišćen njihov potencijal i turistička atrakcija a poslužiće i kao izvor prihoda preduzeću BWaterfront :mrgreen:

Da li prave terase kao ovih par do sada ili ce da naprave platformu, kao sto je bilo prikazano na par slika?

Ovo je fotografija koju je Vožd postavio na temi Terazijska terasa, ali mislim da je bitno da se vidi upravo ovde. Snimljena je 18. Aprila 1941. Na njoj se po prvi put donekle može videti kako bi otprilike izgledao pogled sa nivoa tla sa Terazija, odnosno koji bi se deo Savskog amfitetra i pejsaža iza njega video da projekat Beograd na vodi nije trajno upropastio šansu da Beograd ikada dobije ovako spektakularni vidik iz samog istorijskog centra grada. Ovo čisto da bi sadašnja i buduća egzaltacija sa video snimcima vidika iz novih zgrada bila stavljena u svoj pravi politički, moralni i etički kontekst. Gledate zajedničko nasleđe ovog grada, vidik koji je bez pitanja uzet svima, i to sasvim bukvalno mnogim milionima sadašnjih i budućih ljudi, i građana i turista, samo da bi ga vlast mogla prodati bednoj nekolicini bogatih ljudi u privatno vasništvo. Upravo je TO stvarno značenje lepog vidika iz BW residence i par budućih zgrada na obali.

file.php

Pokušaj da se utvrdi tačna pozicija kamere, zbog jasnijeg utiska o promeni vidnog ugla sa tačaka koje su na različtoj udaljenosti od početne ivice Terazijske terase. Mislim da je ono bio vidni ugao sa ivice trotara oko fontane na sredini ulice ili bar negde blizu nje. Sledeća fotografija je iz 1939. Znači da bi se 1941. i više videlo nego što je na onoj slici da je kamera vidikovcu prišla bliže od sredine Terazija, a pogotovo još dalje, sa gornjih delova same padine. Nažalost posle je uprkos protesta zbog suženja parka izgrađena ona "pametna zgrada" levo, ali bi se suženje vidika zbog nje kompenzovalo sa većim vidnim uglom zbog bliže tačke gledišta. Tako da mi se čini da slika ipak daje bar otprlike ono što bi se videlo sa prave Terazijske terase.

belgrade-terazije-1939.jpg

Vrh