Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

BNV%20Obala%20oko%20Brankovog%20mosta.jpeg

Ovaj prvi red treba srusiti jer nemaju nikakvu arhitektonsku vrednost i lepsi ce biti recni front sa ovim drugim redom koji bar ne cine prizemljuse.
Uz odgovarajucu rekonstrukciju drugi red moze sasvim fino da izgleda.

Ja ne bih imao nista protiv i da se izgrade posve nove zgrade u prvom redu, uz uslov naravno da visinom ne premase zgrade u drugom redu. I to kako u Brace Krsmanovic tako i u Karadjordjevoj.

Ovo se mora posebno obeležiti. Zasađeno je prvo drvo na nižem nivou obale.

IMG_0409_resize.jpg

Interesantno kako je dečje igralište bandažirano (verovatno do proleća)?
Ovo na slikama iznad što nazivaju Gallery Walk, zemljani radovi su obavljeni, ali izgleda da je skraćena površina za popločavanje. Valjda iz praktičnih razloga, da ne prave šetalište u nigde, pošto nema ništa od pešačkog prelaza preko pruge.

Kakav civilizacijski napredak, prvo drvo covece!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Na gornjem nivou betonska ploča budućeg platoa dobro napreduje, ali na donjem nivou sve pliva. U vodi je i betonsko gvožđe i sve ostalo. Pretpostavljam da je u pitanju nedavna kiša. Očigledno pitanje je šta se dešava sa drenažom? Bilo je dovoljno potopiti jednu portabl pumpu u bazen najnižeg mesta sistema za odvođenje vode. Pomalo je mračno da bi se procenili koliko je ovo duboko i gde sve voda leži, ali imam utisak da je ima mnogo više nego što trebalo u ovoj fazi gradnje.

IMG_0418_resize.jpg

IMG_0417_resize.jpg

IMG_0413_resize.jpg

IMG_0414_resize.jpg

IMG_0415_resize.jpg

Ova zgrada me neodoljivo asocira na stare novinske naslove:

"Zloglasna žuta kuća" :)

IMG_0378_resize.jpg

A ovo bi moglo da izgleda sasvim lepo kad se sredi i iseli autobuska stanica.

IMG_0380_resize.jpg

I na kraju jedan pejsaž.

IMG_0357a_resize.jpg

Plus još izvestan broj takvih, ali i bitno većih.

Eh, ipak nije kraj. Potpuno sam zaboravio na migrante. Kao i svi, izgleda. Evo ipak i njihovog trenutnog mesta pod Suncem i pod Beogradom na vodi. Usput, u pozadini je i jedna ovde vrlo prigodna kompozicija NIS-ovih cisterni direktno iz Pančeva. Recimo milion litara nafte. Da bude okruglo. Nekako se baš lepo poklopilo kad je u pitanju mračna tematika potencijalnih ljudskih i hemijskih tragedija. Evo dakle i njih u jednom vrlo rečitom ambijentu:

IMG_0259_resize.jpg

IMG_0260_resize.jpg

IMG_0261_resize.jpg

IMG_0262_resize.jpg

IMG_0263_resize.jpg

IMG_0264_resize.jpg

IMG_0270_resize.jpg

IMG_0271_resize.jpg

IMG_0248_resize.jpg

IMG_0243_resize.jpg

IMG_0244_resize.jpg

IMG_0245_resize.jpg

IMG_0246_resize.jpg

Zuma plusić za fotke, pojedine scene izgledaju kao da su izašle iz Pobesnelog maksa.

IMG_0357a_resize.jpg

Nego jesi siguran za visinu deluje ogromno.

Jesam. Znamo konačni broj spratova, vidimo koliko je izgrađeno do sada i koliko je to što je izgrađeno visoko na slici. Posle sam samo u tom istom odnosu povećao izgrađeni deo. Sem u slučaju neke grube greške u računu trebalo bi da je veoma precizno. Sad zamislite 100-metarske zgrade u drugom redu, levo, pa kulu od 160 metara, pa onda zgrade koje su bliže, i zbog toga prividno veće. Tuga.

Sine drze krovnu konstrukciju iznad kolosjeka izmedju dva magacina interesantno

Ova slika sa izbeglicama oko NISovih cisterni pokazuje koliko smo neozbiljna država. Nema osobe koja će tvrditi da među izbeglicama nema terorista. Od pristalica teorija zavere koji veruju da su to prebacivanja vojnih jedinica do boraca za ljudska prava koji će 'dozvoliti' da možda poneki terorista koristi migracije. Ali niko neće tvrditi da ih apsolutno nema.
Isto tako nema osobe koja smatra da tolika količina nafte i drugih hemikalija u centru grada nije opasna. Od onih koji vide apokalipsu koja 'samo što nije' do onih koji se uzdaju u 'neće to nas'.
Znači svi vide da su teroristi (pa makar to bili tek retki slučajevi) i opasne materije na istom mestu bez ikakve kontrole u centru milionskog grada. Takođe se svi slažu da su migranti sve frustriraniji jer ne mogu dalje, da su sve agresivniji.
Šta bi bio zaključak i sledstveno aktivnosti da zaštite kompozicije, da spreči pristup opasnim materijama potencijalno opasnih lica?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419627#p419627:3uofdyvf je napisao(la):
Zuma » 27 Nov 2016 18:44[/url]":3uofdyvf]Ovo se mora posebno obeležiti. Zasađeno je prvo drvo na nižem nivou obale.

IMG_0409_resize.jpg

Ovo drvo kada ojača može sa svojim korenom u zemlji da odšteti obaloutvrdu. Nije dobro postavljati drvo tako blizu utvrđene kamene obale.

Slažem se. Čak je Zuma spominjao važeće propise po kojima nema sadnje drveća u prvih 10m od obale.
Ovo jedno drvce je interesantno kao kuriozitet, a ionako je još misterija na šta će da izađu sve te najave oko donjeg nivoa šetališta.

@direktor
Bez obzira na vrstu drveta ovo je mali prostor za drvo, a takođe ovo nije bilo koja površina već obaloutvrda. S toga preventivno ništa ne sme da bude što bi vremenom neposredno odštetilo obalu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419820#p419820:eso1z4kd je napisao(la):
Mair » 28 Nov 2016 03:45 pm[/url]":eso1z4kd]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419627#p419627:eso1z4kd je napisao(la):
Zuma » 27 Nov 2016 18:44[/url]":eso1z4kd]Ovo se mora posebno obeležiti. Zasađeno je prvo drvo na nižem nivou obale.

IMG_0409_resize.jpg

Ovo drvo kada ojača može sa svojim korenom u zemlji da odšteti obaloutvrdu. Nije dobro postavljati drvo tako blizu utvrđene kamene obale.
Možda je žalosna vrba :D

A možda je i usamljeno drvo (što bi rekao Jelenče), a hteo bi da poleti.......

Sada videh na Zuminoj slici, ne sećam se, da li su ove rupe već bile ranije, ili je to
sada izbušeno za one šipove što se najavljuju?

IMG_0380_resize.jpg

A na Miloševoj slici za poziciju Viste, ona ovako posmatrano i nije toliko daleko od
reke kako sam isprva stekao utisak.

Ne znam da li ste gledali na njihovom sajtu stanove za ove nove zgrade. Meni izgledaju sasvim odlično isprojektovani stanovi takođe i zgrade.

BW_Vista_01_2016_zps4ongn5sq.jpg

BW_Vista_02_2016_zpsjegvybgu.png

Vrh