Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Znam da se ne prihvataju bas predlozi novih korisnika, narocito ne na ovoj temi ali problem prenatrpanih strana velikom kolicinom slika, na drugim forumima se resava...

spoilerom

Tako budu i strane pregledne i slike na broju

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409345#p409345:1re87d69 je napisao(la):
stanislaw » 06 Oct 2016 03:11 pm[/url]":1re87d69]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409342#p409342:1re87d69 je napisao(la):
razgradjevinar » 06 Oct 2016 02:54 pm[/url]":1re87d69]
stanislave, zar tebi do sada nije jasno ko je milos i sta i za koga on radi?

Ma nemam blagog pojma, a i nisam bio preterano znatiželjan jer je u pitanju sjajan forumaš. Jedino sam se zahebao da to što može on mogu i ja, pa sam uleteo mečki na rupu pravo među fantome...

bez zelje da vrednujem neciji doprinos forumu sam sam pokusao da ti pomognem da razumes razliku izmedju njega i tebe. a kad vec spominejmo doprinos onda moramo napraviti razliku izmedju volentera i profesionalaca, jedni ulazu slobodno vreme i licne resurse i bore se za opste dobro dok dok su ovi drugi tu po zadatku, za novac i u borbi za interese uskog kruga ljudi. da preduhitrim stado i unapred odgovrim..da, ja sam strani placenik i ne stidim se toga, naprotiv. jedino mi je zao sto moja strana firma postuje zakone ove nesrecne zemlje i na ime doprinosa koje uplacuje uz moja licna primanja u budzet republike srbije svakog meseca upalti par prosecnih plata... da taj novac ide na skolovanje necije dece, lecenje bolesnih, gradnju puteva.. bilo bi me sramota da to i spomenem..ali kad znam da na posredan nacin finansiram olos koji mi se pritom kezi u lice onda nekako nemam problem da parazitima kazem da su paraziti i da uopste nisam fasciniran nacinom na koji oni te pare trose

Cemu nagadjanje gde neko i za koga radi?

Znam ja gde Milos radi i reci cu ti da nema apsolutno nikakve veze sa bnv-om i hotelijerstvom posto je aktivan i dosta dobro upucen na tim temama. Uzgred u privatnom sektoru radi isto kao i ti, i njegovi doprinosi isto kao i tvoji idu u budzet drzave itd.

igore ako sam presao crvenu liniju ti brisi i banuj. ponovicu jos jednom, da ne ispadne da sam pogresno shvacen, kod mene ne postoji ni najmanja sumnja da postoji organizovana grupa koja uz odredjenu nadoknadu na ovom forumu plasira informacije i teze kojima razvodnjava svaku smislenu kritiku ovoga nakaradnog projekta.

Nece nista biti obrisano niti neko iskjlucen sa foruma niti je to bila poenta mog posta vec direktan odgovor u odnosu na pominjanje milos.tro-a.

Ботофилија, та потреба за ловом на "вештице", достиже нове врхунце овде. Обзиром да нас милош.тро овде обавештава и објављује фотографије редовно и са других градилишта, мора да га истовремено финансирају и Вучић (БНВ), Чипсијевци (Хилтон), Израелци (Рајићева), као и гомиле других ситних инвеститора. Хвала дотичном форумашу што ми је отворио очи и омогућио да увидим каква је плаћена ботина милош.тро. Сада ми је и Игор јако сумњив.

Podrska milosu, bode oci svojim reportazama.
Nije prvi put.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409494#p409494:as7bxnq6 je napisao(la):
stanislaw » Pet Okt 07, 2016 10:01 am[/url]":as7bxnq6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409475#p409475:as7bxnq6 je napisao(la):
lepi » 07 Oct 2016 07:07 am[/url]":as7bxnq6]@Laki72
Konstruktivni predlog za uredjenje SA je, bar po Stanislawu da se izmedju cementare i ZIT stanice ugura opera, jer bi suprotno imali troskove rusenja.

Naravno da nije problem što su iz Savskog amfiteatra uklonjeni cementara i ŽIT. Grad Beograd je u to uložio 11 miliona evra svojih, a ne arapskih para. Problem je u tome što Beograd poklanja za komercijalnu izgradnju zemljište uknjiženo na železnicu.

Da li je Srbija odustala od železnice? Zvanično nije, ruskim i kineskim kreditima treba da se gradi brza pruga 200km/h do Budimpešte i da se nastavi rekonstrukcija glavnih koridora, silne pare se ulažu u Prokop itd, vozovi koji bi saobraćali na remontovanim prugama su delom već nabavljeni, samo što će još dugo čekati na završetak rekonstrukcije pruga. Sve ovo se ne radi arapskim parama, već kreditima iz drugih izvora (ako ne računamo kuvajtski kredit za Prokop koji nema veze sa BNV).

Sad se ja pitam zašto u takvoj situaciji Srbija POKLANJA železničko zemljište kao ulog u preduzeće BNV? Zašto železnici ne daje 20% od prodaje izgrađenih kvadarata, kao što je praksa da se vojsci daje prilikom stambene izgradnje na zemljištu bivših kasarni? Ili ako uzmemo da je sadašnja železnica sistem nesposoban da gazduje svojim sredstvima, neka država 20% prihoda od državne stanogradnje direktno ulaže u remonte železničkih koridora koji se sada finansiraju isključivo iz kredita.

Ja ne vidim kako posao sa arapima oko BNV pomaže državi i gradu da rešavaju kapitalne projekte kao što su izmeštanje autobuske i železničke stanice. Ne pomaže nikako, Država se za ove projekte zadužuje potpuno nezavisno od preduzeća BNV d.o.o. i izvori finansiranja ne vidim da su problem.

Prema tome, mislim da je redevelopment Savskog amfiteatra trebao da se odvija potpuno obrnutim redosledom od onoga kako je učinjeno. Prvo je grad trebao da se zaduži za izmeštanje autobuske stanice a država za dovršenje Prokopa i pripadajuće TPS za međunarodni železnički saobraćaj. U skladu sa dinamikom ovih poslova (koji i sada zvanično treba da se završe do 2020. godine!) trebalo je da krene državna stanogradnja duž Savske ulice gde bi se 20% od realizovane prodaje kvadrata usmeravalo na remont železničkih pruga po Srbiji.

U onom momentu kada bi se Savska i Karađorđeva oslobodile od autobuskih perona i železničkih zgrada, tada bi blokovi Savskog amfitatra bliži reci odjednom postali mnogo pristupačniji za investiranje (pošto su sada odsečeni i ne može im se prići od autobuske i železničke stanice). Tek u tom momentu država bi mogla da uloži ovih 11 miliona evra koje je ovako uložila u raščišćavanje priobalja, nakon čega bi postepeno na konkursima dodeljivala blokove za izgradnju investitorima, za komercijalne projekte visoke kategorije u kojima država ne bi trebala da ima finansijskog učešća. I tada bi, naravno, bilo moguće praviti kompenzacione dilove sa investitorima, u smislu prebijanja naknada koje bi investitori platili sa troškovima privođenja potrebne infrastrukture.

Šta je, međutim, dobijeno u ovoj varijanti koji su republika i grad izabrali sa Eagle Hillsom? Dobijena je rekonstrukcija Beogradske zadruge, rekonstrukcija 500m šetališta nizvodno i izgradnja 500m šetališta uzvodno od tramvajskog mosta i dobijena je izgradnja bloka sa 300 stanova u prvom bloku do reke, onako na brzinu pre nego što je spreman npr. kolektorski tunel na koji bi se priključila kanalizacija tih objekata. Jednom rečju, sve go politički marketing pogodan za slikanje. A pritom ništa od prioriteta koje sam gore naveo (izmeštanje autobuske i železničke stanice) nije rešeno, samo je preko arapskog partnera otvorena dodatna opcija za kreditiranje tog posla u budućnosti, što ne vidim po čemu je ključno jer su to projekti za koje nije problem pronaći izvor kreditiranja.
A da se pomiris prvo sam sa sobom. Kontradikcija ti je sve vidljivija. Opet citas sta ti zelis, a zamolio sam te da svoje eseje koji nemaju nikakve veze sa mojim postovima ne vezujes za iste.
Direktor je odgovorio na post, a sa druge strane drzava dize kredit za sve pruge u drzavi.

U jednom trenutku kudi ucesce drzave u drugom podrzava.
Ti si jedan trol forumas, koji bas lose rezonuje.

Niti jedan veci projekta u svetu nike odvojiv od politike, korupcije.
Naravno da je ovo politicki projekta naravno da je drzava morala da nadje nacin da ucestvuje u ovakvom poduhvatu. Mnogo toga je na.brzinu uradjeno, pogresnim redosledom, drugacije proslo bi jos 200 godina da se ista promeni pa cak i projekti koji uslovljavaju izgradju bnv

Da je bilo moguce da Srbija odvoji novaca i privede nameni SA ne bi ni diskutovali o ovome.

Ali ogranicen si da to spoznas.

Da se i ja malo uključim u diskusiju :wink:

U proteklom periodu koliko sam aktivan na forumu, a to je skoro 3 godine napravio sam po nekoj gruboj evidenciji cca 1000 reportaža na Beobuild-u i to na različitim temama,počeo sam na temi Vojvodjanska-Tošin bunar,pa su bile brojne reportaže na temama kao što su:Stari mlin,Marriot hotel,Razni projekti,Narodni Muzej,Airport City,Hoteli Bg-a,Savski Amfiteatar,BW residences,Kula Beograd,Unutrašnji magistralni prsten,Sirius,MPC navigator,parkovi,rekonstrukcija Kosančićevog Venca,TC rajićeva,Tošin Bunar-proširenje ulice,obnova ulica,beogradske reke i priobalja itd.itd.

Nažalost prestankom sa rada sajta dodaj.rs izgubilo se dosta fotografija drugih forumaša i mojih,medjutim većinu njih sam sačuvao na kompu,pa ako ste zainteresovani i ako je Igor saglasan sa tim mogao bih jednom prilikom da napravim i kratko retrospektivu sa pomenutih gradilišta(jednom je to bilo sa gradilišta lamele 2100-Airport city sa moje strane).

Slažem sam da sam tokom vremena i brojem reportaža postao "pravi profesionalac" i to u fotografisanju, :) imao čast da Igora i Gagu upoznam ne u kafani na novodišnje okupljanju NEGO NA GRADILIŠTU i da poprilično vremena provedemo zajedno diskutujući o izgradnji,planovima,gradskim temama, ne dotakavši ni "p" od politike.

Fakat je da sam gotovo svakodnevno na forumu na moje veliko zadovoljstvo,uživam gledajući reportaže i diskusije drugih forumaša,a i aktivno se ukljičujem u diskusije,na ovoj temi najviše. :sesir: :gobb: :pob:

Savski amtieater slikan juče sa vrha Beograđanke

14611015_1061867977264978_860937253967818414_n.jpg

14502773_1061867997264976_2228125650348628284_n.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409536#p409536:17fetf18 je napisao(la):
Veliki Vracar » 07 Oct 2016 12:41 pm[/url]":17fetf18]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409430#p409430:17fetf18 je napisao(la):
laki72 » 06 Oct 2016 10:47 pm[/url]":17fetf18]
I zamislite kada se kod kritika usmeri u same korene i glavne aktere ovog zlocina nad Beogradom, uvek se pojave gomile fotografija...

Neko je spomenuo paranoju? Hahahaa, nema paranoje, samo su neki ljudi sposobniji da prepoznaju suptilnije metode manipulisanja javnoscu.

Ја сам "поменуо параноју", а ти кажеш да је нема, него има вас "способних" да препознате "суптилну манипулацију".
Видиш ја неспособан баш волим да ме "изманипулишу" гомилом фотографија, уместо да ме способни просветљују гомилом реченица. Тоне текста "способни" овде производе да осликају неку своју реалност, а проблем су фотографије које су некаква суптилна манипулација. Мени су фотографије највећа вредност овог форума и што их је више и што су актуелније тим боље.
Ако проблем "способних" није параноја, онда је алат којим се служе заправо чиста демагогија :grand:

E bas lepo. dal ja rekoh da je neko nesposoban? Meni se ne cini tako. rekao bih samo da su neko manje a neko vise sposoban da prepoznaju manipulaciju.
No dobro, ostavimo to po strani.
Volis slike? To je lepo. I ja! Prosto uzivam u foto reportazama. Al kad imaju smisla. Kada se nabacuju `na kilo` onda me smaraju.
Sta novo pokazuju ove fotografije? Sta porucuju?
download/file.php?id=15584&mode=view
download/file.php?id=15590&t=1
download/file.php?id=15618&t=1
No dobro, razliciti su afiniteti.
ali opet...
40 fotografija bez ikakvog propratnog teksta (ako zanemarimo dve reci: Danasnje fotke)! E pa to ipak nije reportaza.
Meni slikovnice ne trebaju. Ima sajtova koji sluze iskljucivo za objavljivanje raznih fotografija.
Rekao bih da se ovo zove forum, a on ipak neko drugacije znacenje ima.

Pri tom, nisam imenovao nikoga, ali da budemo posteni... da o milosu se radi. I pri tom ne mislim nista lose o njemu. On ima svoje vidjenje cele price, koje je drugacije od mog. Ni on ni ja nismo usamljeni sa svojim stavovima.
E sad problem je sto ovaj ``projekat` od tarta ima tu ``prijemcivost` jer su se pored slika pravile i makete i animacije , promocije i slicno.
Mi protivnici na raspolaganju imamo samo reci kojima pisemo tekstove u kojima pokusavamo da ukazemo na silne nedostatke cele ove price.
I opet se vracamo na to da je trebe @Veliki Vracar
``волим да ме "изманипулишу" гомилом фотографија, уместо да ме способни просветљују гомилом реченица. Тоне текста "способни" овде производе да осликају неку своју реалност, а проблем су фотографије које су некаква суптилна манипулација``

E pa zao mi je sto smo te smarali sa tonama reci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409556#p409556:17fetf18 je napisao(la):
Zaza Bg » 07 Oct 2016 04:52 pm[/url]":17fetf18]Ботофилија, та потреба за ловом на "вештице", достиже нове врхунце овде. Обзиром да нас милош.тро овде обавештава и објављује фотографије редовно и са других градилишта, мора да га истовремено финансирају и Вучић (БНВ), Чипсијевци (Хилтон), Израелци (Рајићева), као и гомиле других ситних инвеститора. Хвала дотичном форумашу што ми је отворио очи и омогућио да увидим каква је плаћена ботина милош.тро. Сада ми је и Игор јако сумњив.

Vrlo si duhovit, nema sta :D
Nego ko je spomenuo novac i finansiranje? ah da , `sto je babi milo, to joj se i snilo``

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409552#p409552:17fetf18 je napisao(la):
razgradjevinar » 07 Oct 2016 03:02 pm[/url]":17fetf18]igore ako sam presao crvenu liniju ti brisi i banuj. ponovicu jos jednom, da ne ispadne da sam pogresno shvacen, kod mene ne postoji ni najmanja sumnja da postoji organizovana grupa koja uz odredjenu nadoknadu na ovom forumu plasira informacije i teze kojima razvodnjava svaku smislenu kritiku ovoga nakaradnog projekta.

:sesir:
Naravno da je potpuno rasvodnjeno, kada se sada bavimo pricom oce li neko kome smo poklonili najvrednije zemljiste beograda da ostavi jedan ili dva metra svoje parcele slobodno da bi ljudi mogli normalno da se mimoilaze....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409554#p409554:17fetf18 je napisao(la):
Igor » 07 Oct 2016 04:32 pm[/url]":17fetf18]Nece nista biti obrisano niti neko iskjlucen sa foruma niti je to bila poenta mog posta vec direktan odgovor u odnosu na pominjanje milos.tro-a.
Svaka cast, tvoj forum, tvoja pravila. :laugh:
Salim se naravno Igore, ali ja cu se sam `banovati`, da bih postedeo sebe i druge ovakvih diskusija. Jer ocito je da ovde (na ovoj temi) diskusija ne moze da se vodi o pogubnosti cele price.
Uvek, ali uvek se prekine , dal `slikovnicama` ili na neki drugi nacin...

Hvala vam lepo :kk:

@Laki,da ti ne citiram post,da ne bi gušili temu.Upravo, obiljem fotografija po postu želem da prikažem i pozitivne i negativne strane dešavanja na gradilištu BNV-a.

Da ti protumačim fotografije koje si postavio:
1)širina šetališta,broj ljudi na promenadi,napredak radova na BW residences i postavljanje geotekstila u daljini (mrzelo me je da se šetam da nove promenade,ali se ovako i iz daljine može videti fušeraj prilikom postavljanja istog.)

2)panoramska fotka,autobuska i lastina stanica dilema da li će se prekršiti ugovor u vezi ukljanjanja pomenutih stanica i izgradnje bar nečeg što se zove aneks(blok 42),parking i saobraćajnica (postavljao je ranije Igor na temi autobuske stanice-grafički prikaz),rok da se završe makar ti radovi i izmeste pomenute stanice sa kašnjenjem po slovu ugovora je kraj sledeće godine?

3) nemar,gomila korova na stepenicama kod SSM,pozitivno je da su na drugoj strani pokosoli travu,takodje je trebalo i srediti korov,počistiti djubre,asfaltirati deo ispod SSM i postaviti korpe za otpatke.

Jel ti treba još neki komentar fotke da ti razjasnim?

Uzgred te stepenice se koriste kao javni toalet.

A privatni WC za javnu upotrebu na desetak metara dole ne radi .Mnogo je komplikovano postaviti tablu i staviti WC u funkciju. :bash:

milose, odnedavno, ima tome par godina, recimo bas 3-4, je u beogradu nemoguce picati o izgradnji i planiranju i grdskim temama ignorisuci politiku. ne na ozbiljnom nivou, mozda na nivou planiranja izgradnje neke privatne garaze i prilaznog puta kroz avliju .

vidim da si aktivan i zainteresovan za ovu temu a vidim da u okviru nje fakticki vrsis ulogu PR-a projekta BNV, jedino sto ne vidim sto je problem to konstatovati, to ne umanjuje tvoj doprinos forumu

je*******ga, samo ti druze cepaj i uzivaj u tom tvom svetu bez politike gde se zivi samo od ljubavi a umire samo od srece i ne zameri sto ja isfrustriran sopstvenom svakodnevicom u kojoj nas gomilu guzi par pavijana ne mogu da skapiram sve bas na prvu loptu.

Kao što sam već spomenuo, sutra će biti gužva na promenadi zbog color running trke.
U 12 je start ispod tramvajskog mosta i ide se ka Adi biciklističkom stazom do Sajma pa nazad istim putem.

Ne znam kako je planirano za bicikliste u tom periodu, ali evo još jedne prilike da vidimo Promenadu tokom neke manifestacije.

79decb16c60bec606ac6f50f1aa0bd6e.jpg

Ja pratim ovaj forum već dugi niz godina, i za taj period mnogi dobri forumaši
su prodefilovali, sećam se Wile E. Coyota i mnogih drugih koji su iz raznoraznih razloga odlučili
da eto napuste forum.

Sada mi se nekako čini da se od strane nekolicine članova čini praktično sve da se Miloš otera
sa foruma. Jedan od retkih koji daje pravi doprinos forumu...

Na pojedincima koji rade praktično neku vrstu mobinga sada bi pozavideo i Siniša Kovačević, tj.
barem neki njegovi likovi iz drama.

Ali dobro, šta ćeš, uvek se nađe po koji Ilija sa svojim razmišljanjem da zavodi red i hapsi.

@razgradjevinar,ima tome 5,6,10,15 godina da se ni tada nije moglo pričati o gradskim temama ignorišući politiku i raznorazne kombinacije.Neki "pavijani" koje ti ovde spominješ postadoše "mister brojevi" ili ti mister procenti provizija.Ja doduše znam jednu drugu priču o osama i obadima,tipa gde god radio(privatni,državni sektor ili imao svoju firmu ) uvek ćeš imati par njih-osi,obada koji će manje ili više da te g..e.

Nisam baš siguran koliko dobro obavljam funkciju PR BnV-a(po toj logici broja i raznovrsnosti reportaža mogao bih da budem i PR nekoliko desetina investitora koji grade po BG-u) ,a s obzirom na ukazivanje i na propuste,nemar,fušeraj, ne ide mi to nešto uz PR-a.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409595#p409595:2d3e4ebp je napisao(la):
astrodule » Pet Okt 07, 2016 11:03 pm[/url]":2d3e4ebp]Kao što sam već spomenuo, sutra će biti gužva na promenadi zbog color running trke.
U 12 je start ispod tramvajskog mosta i ide se ka Adi biciklističkom stazom do Sajma pa nazad istim putem.

Ne znam kako je planirano za bicikliste u tom periodu, ali evo još jedne prilike da vidimo Promenadu tokom neke manifestacije.

79decb16c60bec606ac6f50f1aa0bd6e.jpg
Pokusavam da shvatim u cemu je problem da se zbog neke manifestacije privremeno zatvori za kretanje pesaka, biciklista ili automobila neka ulica ili trg u gradu. Koliko znam postoji biciklisticka obilaznica koja je bila u funkciji i pre otvaranja promenade. Nista ne bih imao protiv da se za pesake zatvori isti taj prostor ukoliko postoji potreba da se odrzi biciklisticka trka ili neka slicna manifestacija koja iskljucuje pesake.

Ono sto predstavlja problem je svakodnevno zatvaranje i postavljanje kamiona sa raznim sadrzajima gde se pre svega zatvara pesacki deo i unistava deking.

U tome što to pokazuje kako će se koristiti Pronenada ubuduće, pošto je ona kod ovih pre svega zamišljena kao komercijalni poligon koji daje pristup masi na šetalištu, a ne kao od zaleđa nezavisni gradski infrastrukturni objekat i komunikacija. Razne manifestacije i reklamno-prodajne akcije će ovde biti redovna pojava, a time će smetnje u saobraćaju biti nešto redovno a ne izuzetak. Zatim je problem je što su ta zatvaranja bila nepotrebna da su širinu obale dimenzionisali u skladu sa potrebama, dok je zabrana prolaza tokom svake manifestacije neoborivi dokaz da je to zaista tako, a ne nečije arbitarno mišljenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409583#p409583:3lgld87t je napisao(la):
Igor » 07 Oct 2016 08:35 pm[/url]":3lgld87t]Uzgred te stepenice se koriste kao javni toalet.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409587#p409587:3lgld87t je napisao(la):
milos.tro » 07 Oct 2016 08:49 pm[/url]":3lgld87t]A privatni WC za javnu upotrebu na desetak metara dole ne radi .Mnogo je komplikovano postaviti tablu i staviti WC u funkciju. :bash:
Pa šta ljudi da rade kad nemaju izbora. Narod mora da se snađe na neki način. Inače, to je divna i vrlo simbolična slika onoga što nas čeka u budućnosti, odnosno same suštine projekta BNV. Dva zaključana privatna WC-a na zauzetoj javnoj povrišni, a narod prisiljen da vrši nuždu na stepenicama pored njih. Da se zna šta kome sleduje. Posebno je pikantan detalj da povlašteni to ne rade u nekoj svojoj privatnoj zgradi, nego u WC-u na zauzetoj javnoj površini, tj na prostoru koji je namenjen upravo toj masi koja nema pravo ni na javni klozet. Pa tako ispada da je uvreda dvostruka. Oni koji imaju sve su za sebe prisvojili prostor koji je trebalo da služi svima, i upravo tu vrše nuždu! Pri tome je onima čiji je to prostor ostavljen "bogat" izbor između sopstvenih gaća i stepenica ispod mosta.

Potpuno isti princip se lepo vidi i na Vučkovoj slici. U bilo kojoj Evropskoj prestonici bi izbila revolucija kad bi neko hteo da u ovako drastičnoj meri degradira istorijsku vizuru i tradicionalni vizuelni identitet grada, i sakrije jedan OVAKAV pogled. I sasvim nezavisno od toga, ovde je pogled oduzet SVIMA u čitavom krugu od 360 stepeni oko Savskog amfitetra, samo da bi bio dat nekolicini osoba koji imaju para da kupe stanove na obali. U pitanju je elementarna geometrija: Da li je bolje imati dobar pogled iz bilo koje tačke po obodu kruga ili samo iz njegovog središta? Šta obuhvata veću gradsku površinu i više ljudi? Treba razumeti suštinu: Ovde nije napravljeno nešto novo, nego se nešto ukralo mnogima da bi se dalo nekolicini. I lep vidik, i zemljište, i rešenje saobraćaja i mnoge druge stvari. A ljudi još imaju obraza da to brane.

14611015_1061867977264978_860937253967818414_n.jpg

file.php

jos bi bolji pogled bio kad bi sve zgrade u beogradu bile trospratnice.............. (sem doticne)

Vrh