Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388461#p388461:1g27v8yl je napisao(la):
Mair » Sat May 28, 2016 9:08 pm[/url]":1g27v8yl]Mogli su Šarana da nacrtaju i bilo bi extra. Svi kritičari bi ostali bez kritike, jer ima simbolike sa vodom, a Beogradska je riba. Čak su mogli i u zeleno da nacrtaju tu ribu kao što i jeste reka Sava. Meni su Delfini bili OK.
Ne, ne, prava riba za mural bi bila SOM, a i ukusniji je od sarana pa makar bio i divljak :D

Jedina adekvatna riba koja paše uz taj stub za ovako koncipiran projektat je "nafurana beogradjanka".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388477#p388477:ucuf2y80 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 28 May 2016 09:57 pm[/url]":ucuf2y80]@spatio ne nisam rekao da si bot ali si nasao odlicno botovsko drustvo, u poslednje vreme pisanje ti se svodi na omalovazavanje svih koji imaju neke zamerke na ovaj projekat (i upravo si ti taj koji spusta diskusiju na licni nivo vredjajuci clanove foruma i svih ucesnika protesta). Ti si odavno izgubio kredibilitet ozbijnog sagovornika i tu je Zuma u pravu, od tebe se ubuduce mogu samo ocekivati postovi tipa cuvenog vradovicevog " Svaka cast ljudima koji vode ovaj projekat".

Ne znam da li zivimo u istoj zemlji ali veliki broj arhitekata I arh. udruzenja je izneo svoj negativan stav o BNV, mozda si mislio da nas boli to sto nas onaj cuveni strani arhitekta koji je ucestvovao u projektu BNV i koji ne zna Beograd da nadje ni na mapi nije podrzao...?

Nemoj molim te da izvrces moje reci, od mene neces nikad cuti da kazem "svaka cast ljudima koji vode ovaj projekat" jer ja uopste ne mislim to ali vi meni to non stop gurate u usta da ja podrzavam 200% ovaj projekat.

A udruzenja arhitekata su iznelni takav stav zato sto su ljubomorni sto ih niko nije pozvao da projektuju u okviru BnV. Da su ih zvali za saradnju oni bi pevali drugu pesmu.
A s'obzirom kakav je kvalitet struke i izvedenih objekata u Srbiji, mozda i nije lose sto nisu nista projektovali u SA, ma da licno mislim i ponavljam po 100ti put da ovaj aktuelni projekat BnV mora poboljsati jer ne mozemo nikako biti zadovoljni ovim sto je sada planirano ali je bitno da izvrcete moje reci da ako nisam uz vas onda sam obavezno sa njima.

To sto me ti smatras neozbiljlnim sagovornikom je tvoja stvar i iskreno potpuno me ne zanima sta mislis o meni jer si potpuno nebitan lik koji prati masu zato sto vecina to radi pa moras i ti, ja nemam sta tebi da se pravdam a po najmanje u arhitekturi, meni su merilo ljudi koji mi poveravaju projektovanje njihovih objekata i ljudi koji mogu sagledati neku pricu sa jednog ili drugog ugla prizme bez fanatizma i ekstremizma.
Kompromis je uvek bolje resenje od krajnosti kakve smo mogli videti sto kod vas, sto kod SNS-a.

I za kraj, sto se tice napada na udruzenje, ja samo kazem da stav "treba zaustaviti projekat" koji zastupa Ne davimo Beograd je mnogo vise poguban od stava "hajde da poboljsamo projekat"koji neki drugi ljudi zastupaju ovde na forumu.
Ali naravno da vi ne zelite da promenite projekat jer vasa bitka nije bitka za Beograd nego bitka za vlast. Vi se borite za politicku fotelju.
Jer je lepo rekao Stf, vas ne zanimaju ljudi na periferiji Beograda, vas cilj je centar moci, udar na ljude koji drze ceo sistem u rukama.
Vasa bitka je lazna od pocetka do kraja jer vasa opsesija je da srusite sistem kako biste mogli da zauzmete pozicije.

pozor;133070280 je napisao(la):
Današnje fotke...
Mural se polako završava...
IMAG0733.jpg

IMAG0734.jpg

IMAG0735.jpg

IMAG0738.jpg

Klupe i kante za đubre u istom maniru kao i u već rekonstruisanom
delu kod savanove.
IMAG0743.jpg

IMAG0745.jpg

IMAG0744.jpg

Stari, novi deo keja potez od SSM-a do Brankovog mosta...
IMAG0748.jpg

IMAG0750.jpg

Solarno "drvo" za punjenje telefona....
IMAG0751.jpg

IMAG0756.jpg

Mesto gde su ranije bile barake i udžerice...
IMAG0752.jpg

Barake kojima predstoji rušenje.
IMAG0758.jpg

Toliko za danas...
Pozor sa SSC

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388525#p388525:2k1871z6 je napisao(la):
milos.tro » Sun May 29, 2016 8:23 am[/url]":2k1871z6]
Današnje fotke...

delu kod savanove.
IMAG0743.jpg
Mozda bi bolje bilo da je klupa u delu koji spaja pesacku i biciklisticku stazu, manje bi smetale pesacima, ili se to cuva za kiosk sa pljeskama ?
Da li je klupa horizontalna ili je u pitanju snimak, posto je podloga pod nagibom ?

Nešto fali na delu između šetališta i reke, na onom padu ka reci. Kad se nasloniš na ogradu i pogledaš ispred sebe prvo vidiš taj deo ispod koji je nekako bezveze, ogoljen, nije lep. I u onom prvom delu šetališta između Brankovog i Tramvajskom mosta sam imao utisak da se šetalište moglo proširiti i iznad tog dela, sve do vode.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388479#p388479:7b7pifb9 je napisao(la):
tzoran1 » 29 May 2016 00:43[/url]":7b7pifb9]

Ne, ne, prava riba za mural bi bila SOM, a i ukusniji je od sarana pa makar bio i divljak :D

Kada bolje razmislim lepo izgleda i ovaj novi mural sa maslačkom, a ako se ima želja za nastavak ulepšavanja stubova ova rečna riba može na neki od stubova mosta u vodi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388525#p388525:en3ytfz3 je napisao(la):
milos.tro » Ned Maj 29, 2016 8:23 am[/url]":en3ytfz3]
Današnje fotke...
Mural se polako završava...
IMAG0733.jpg

IMAG0734.jpg

IMAG0735.jpg

IMAG0738.jpg

delu kod savanove.
IMAG0743.jpg

IMAG0745.jpg

IMAG0744.jpg

Stari, novi deo keja potez od SSM-a do Brankovog mosta...
IMAG0748.jpg

IMAG0750.jpg

Solarno "drvo" za punjenje telefona....
IMAG0751.jpg

IMAG0756.jpg

Mesto gde su ranije bile barake i udžerice...
IMAG0752.jpg

Barake kojima predstoji rušenje.
IMAG0758.jpg

Toliko za danas...
Pozor sa SSC

Beograd pobedjuje!!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388487#p388487:1vmyyktm je napisao(la):
spatiotecte » 28 May 2016 11:48 pm[/url]":1vmyyktm]
Ali naravno da vi ne zelite da promenite projekat jer vasa bitka nije bitka za Beograd nego bitka za vlast. Vi se borite za politicku fotelju.
Jer je lepo rekao Stf, vas ne zanimaju ljudi na periferiji Beograda, vas cilj je centar moci, udar na ljude koji drze ceo sistem u rukama.
Vasa bitka je lazna od pocetka do kraja jer vasa opsesija je da srusite sistem kako biste mogli da zauzmete pozicije.

pogodio si u centar. clanovi ovoga foruma su kompletni id*** koji tripuju da ce jednog danakad dodje do smene vlasti biti u prilici da se domognu dobro placenih pozicija i imati protekciju kod nekih tendercica.

za razliku od nas moralne i intelektualne gromade lisene bilo kakvih licnih interesa pokusavaju da odbrane ovaj fantastican projekat naravno uz male korekcije koje ce predloziti i implementirati onaj mali deo strucnjaka koji nije pao pod uticaj mocnog dobrice, coveka u cijim su rukama sve poluge moci i koji ih bezprizorno koristi kako bi sebe i svoju kamarilu obazbedio do sedmog kolena.

stoonokazu, briljantno

Nadam se da ce zbog prosirenja igralista za decu i oslobadjanja ovog dela od automobila ovaj ugostiteljsk objekat i parking biti sruseni

7951143692cd69c0fc52a3eac5a4ba49.jpg

7466b5bb8399144739b82f6453afa065.jpg

I jako me raduje sto ce ovaj deo setalista biti uredjen. Sada je blam

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

@Spatio cestitam ti sa ovim postom si obesmislio bio kakvo gradjansko delovanje u Beogradu. Sram bilo ljude iz inicijative Ne davimo BG, ljubitelja zelzenice, udruzenja biiklista...oni svi zele samo da se domognu stolice i vlasti...hajde da slusamo vodju on zna najboje, samo cemo malo da popravimo ovaj projeat i to je to. Video bi francuze kako bi se organizovali kada bi neki bahati gradonacelnik u saradnji sa nekim tamo arapima hteli da uzurpiraju zemljiste u strogom centru Pariza, ali avaj sto kaze onaj fim nije Sloba kriv mi smo, mi smo go*** i treba nas...

Stvarno ti francuzi bezveze protestvuju zbog tamo nekih clanova zakona o radu sto su promjenjeni bezveze pola zemlje stoji

Počeli su da uklanjaju šine pored krana. Simpatično je što atmosfera više liči na piknik u prirodi, a ipak se radi.

IMG_4475_resize.jpg

IMG_4476_resize.jpg

IMG_4477_resize.jpg

Uvek je lepo videti elegantno, jednostavno i jeftino rešenje.

IMG_4476c_resize.jpg

Ovo je već mnogo bolje. Još bolje bi bilo nešto što ima veze sa rekom ili obalom, ali neka im bude. Neko je zbog one prve katastrofe dobio retku priliku za mali izlet izvan klasike, a to u našoj ultra konzervativnoj sredini može biti samo dobro.

IMG_4478_resize.jpg

IMG_4480_resize.jpg

IMG_4481_resize.jpg

IMG_4482_resize.jpg

IMG_4483_resize.jpg

IMG_4484_resize.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388528#p388528:3l3rim83 je napisao(la):
tzoran1 » Maj 29th, 2016, 10:00 am[/url]":3l3rim83]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388525#p388525:3l3rim83 je napisao(la):
milos.tro » Sun May 29, 2016 8:23 am[/url]":3l3rim83]
Današnje fotke...
delu kod savanove.
IMAG0743.jpg
Mozda bi bolje bilo da je klupa u delu koji spaja pesacku i biciklisticku stazu, manje bi smetale pesacima, ili se to cuva za kiosk sa pljeskama ?
Da li je klupa horizontalna ili je u pitanju snimak, posto je podloga pod nagibom ?
Dobro je da klupe imaju naslon posto je pored estetike bitna i funkcija.

Inace na ovoj fotografiji je kupica postavljena u sirem delu blize mostu pa tu i nece biti neki problem ako nije u razdelnom delu sto bi bilo preporucljivo za visi deo od stambenih zgrada koje se grade pa na dalje gde je pesacki deo uzi.

Poznati TV par na radnom mestu. Ovo dvoje su do sada uspeli da proizvedu čak 58 propagandnih epizoda "Beograda na Vodi", pa je red da oba autora tog podviga ostanu zapamćeni za neki budući "How it was made" dokumentarac. Festival dokumentarnog filma prosto plače za filmovima čija je tema Beograd na Vodi. Teama je tako bogata da budući autor odma' može da računa ili na neku od glavnih nagrada, ili na nešto mnogo manje prijatno.

IMG_4471_resize.jpg

IMG_4470_resize.jpg

IMG_4472_resize.jpg

Mnogo mi je drago zbog stavljanja u funkciju ovog dela grada i rasciscavanja :D, elem dosta mi je sto se konstantno pominju nekakva resenja koje ljudi imenuju " jeftina i jednostavna" jel ima nekog da zna neko skupo resenje koje bi nas oduvalo koliko je dobro ? kad se stalno potencira na nekim "jeftinim resenjima" grad ce poceti i da izgleda upravo tako. u poslednjih decenija smo svedoci da se uglavnom biraju "skupa" resenja, tako da u skladu sa tim pocnite da to i predlazete :gobb:

Mural je divan! Bila sinoc i videla kako ga slikaju, bas mi se svidja, razbija onu sterilnu monotoniju ostalog inventara.

Najzad su stavili i klupe, pa se sad može dati konačni proračun širine i ocena ovog nivoa obale.

IMG_4465a_resize.jpg

Razlika u odnosu na situaciju kod Savanove je što klupe nisu uz ogradu i što nisu dvostrane. To znači da se ne može sedeti okrenut na drugu stranu od šetališta, pa će noge onih koji sede uvek zauzimati jedan njegov deo. Ovo premeštanje klupa oslobađa deo pored ograde, ali zato zauzima suprotnu stranu šetališta. Oslobođeni deo se međutim ne može iskoristiti u celosti zato što su stubovi osvetljenja ostali na strani prema ogradi, i to uvučeno u odnosu na nju. Pod prethodnom pretpostavkom o položaju i obliku klupa (kao kod Savanove), ranije sam izračunao da je prostor koji je slobodan za prolaz bio 3,1 metar. Na slici vidite koliko je to sada. Ako čovek sedi tako da mu noge nisu ispružene, recimo da zauzima još pola metra od ivice klupe (ista pretpostavka kao ranije). U tom slučaju za prolaz su slobodne tri ploče, dakle 3 metra. Ako ispruži noge, ili ispred ima parkirana dečija kolica, nešto što je kupio, ili tu stoji neko sa kim priča, recimo da onda zauzima još 30 cm više (tj. 80 cm). U tom slučaju za prolaz je slobodno 2,7 ploča, odnosno toliko metara. Što onda znači 1,35 metara po jednom pravcu kretanja. Sa potrebnim razmacima, ovo je na samoj ivici onoga što je potrebno da bi par ljudi išao paralelno. Dakle, verovatno mogu, ali nikako ne komforno. Za buduće daleko najposećenije šetalište u gradu stvarno je tragično da ljudi ili moraju da se ramenima češu jedni o druge, ili da uopšte ne mogu da razgovaraju ni sa kim jer idu u koloni po jedan, tj tri čoveka naporedo, po jedan u svakom smeru, i sa jednom deljenom trakom za "preticanje". Svaka čast takvoj obali.

IMG_4466_resize.jpg

Takođe, šanse da se na nižem nivou napravi upotrebljivo proširenje šetališta za kretanje paralelno sa rekom se naglo smanuju. Ne vidim kako je moguće zaobići ovaj istureni deo. Pravljenje nekih rampi koje se prvo spuštaju na reku, pa penju na ovaj plato, pa ponovo spuštaju sa druge strane je krajnje problematično kao privlačna perspektiva za duže hodanje po tom pravcu. Ljudi će ih koristiti da siđu do reke i tamo sednu, a ne da bi šetali pored nje. Tako da verovatno nema ništa od proširenja na nižem nivou. Eventualno bi mogli da taj deo naspu na neku vrlo visoku kotu, ali onda donji nivo gubi smisao, i uopšte nije moguć bliski susret kontakt sa rekom. Kakva je to onda obala? Tako da sumnjem u taj scenario, mada jeste moguć. U svakom slučaju što se tiče šetališta, to vam je to. Već su zasadili drveće na isturenom delu obale.

IMG_4467_resize.jpg

Vrh