Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ja obicno procitam post pre objave probaj i ti. Nek to bude exercise za tebe ubuduce.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hehe... bulbuderac dragi komsija, ljubi te brat nemoj se ljutiš pa moram malo da kritikujem da ne bude jednoumlje :) Svi se nešto pravdaju dal su protiv vlasti, dal su bili zašto nisu bili na protestu... a ja sam mislim da kao slobodni ljudi imamo pravo da drugačije mišljenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=387993#p387993:8gkdnodn je napisao(la):
Bulevarac » 26 May 2016 07:41 am[/url]":8gkdnodn]Od poteza vlasti, zavisi koliko će ljudi biti na sledećem skupu.
Energija od juče, obečava mnogo više ljudi na narednom skupu, pogotovo ukoliko nadležni odluče da budu bahati i ignorišu gnev običnih građana ili naprave neki novi suludi potez.
BRAVO za ekipu NE DAVIMO BEOGRAD ;)

Posle ovih dogadjaja vlada ima 3 opcije:
Moze da se pravi luda i iskulira.
Moze da popusti i ucini ustupke tako sto ce menjati izvesne stvari u projektu.
Trecu mogucnost necu da iznesem jer bi ozbiljno bili ugrozeni neki ljudi ovde.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388006#p388006:2lbvhnku je napisao(la):
spatiotecte » Thu May 26, 2016 10:25 am[/url]":2lbvhnku]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=387993#p387993:2lbvhnku je napisao(la):
Bulevarac » 26 May 2016 07:41 am[/url]":2lbvhnku]Od poteza vlasti, zavisi koliko će ljudi biti na sledećem skupu.
Energija od juče, obečava mnogo više ljudi na narednom skupu, pogotovo ukoliko nadležni odluče da budu bahati i ignorišu gnev običnih građana ili naprave neki novi suludi potez.
BRAVO za ekipu NE DAVIMO BEOGRAD ;)

Posle ovih dogadjaja vlada ima 3 opcije:
Moze da se pravi luda i iskulira.
Moze da popusti i ucini ustupke tako sto ce menjati izvesne stvari u projektu.
Trecu mogucnost necu da iznesem jer bi ozbiljno bili ugrozeni neki ljudi ovde.

Iskuliraće, što se da videti po vestima na nacionalnim stanicama.

Kad se otvara setaliste i kad pocinju radovi u Hercegovackoj, zna li neko)?

Beograd nikada nece biti beduinska palanka, Beograd je svet! :pob:

Pozdrav setacima i smelim i marljivim organizatorima :gobb:

Da li bi mogli političari da se zamole da ne dolaze na ove skupove? Uvek se u u vestima spomene da su oni bili tu, a iskreno, niko ih ne želi tu.

Dešavanja u Hercegovačkoj su zaista zaslužila gradjansku reakciju. Medjutim, ne mogu i dalje da podržim nešto što se zove Ne davimo Beograd. Ne davimo Beograd hahahahahahah stil fani.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388017#p388017:1vxkfic7 je napisao(la):
astrodule » 26 May 2016 10:33 am[/url]":1vxkfic7]Da li bi mogli političari da se zamole da ne dolaze na ove skupove? Uvek se u u vestima spomene da su oni bili tu, a iskreno, niko ih ne želi tu.

Mnogi imaju problem sa tim što se na našim protestima pojavljuju predstavnici onoga što sebe naziva opozicijom. Protest je javna stvar, otvoren za svakog ko nije destruktivan spram ciljeva i metoda. Suprotstaviti se samovolji i nasilju vlasti je dužnost svakoga i tu ne treba biti izbirljiv.

Ipak, i to izgleda treba ponavljati, dužnost i odgovornost političara jeste veća. Pogotovo onih koji su doprineli ovoj situaciji: što direktno što indirektno, kako svojim činjenjem na vlasti tako i svojim nečinjenjem u opoziciji. A tu teško da ima nevinih među stranačkim čelnicima.

Svi oni koji se decenijama vrte u foteljama i skupštinskim prenosima su zaslužni za korumpirani, klijentelistički i eksploatatorski sistem koji brine samo za interese elita. Od političkog organizovanja su napravili mulj u koji pošten svet ne ulazi, a od države olupinu u kojoj ne može da se živi. Moraju razumeti da govoriti o tuđoj odgovornosti podrazumeva da se razume i prihvati sopstvena.

Ovo nije borba da sjašu Mali i Vesić kako bi ponovo uzjahali isti oni ljudi koji su ih stvorili. Puka rokada figura ne rešava suštinu problema. To svako dobronameran spram ovog društva mora da razume. Još ima vremena za bolji kraj.

Pa upravo zbog neboldovanog dela je neophodno da nema političara.

Protest jeste javna stvar, ali njega ne organizuje javnost već neki pokret, ili organizacija.

Pojava političara na ovakvom protestu samo može da odbije ljude koji za ovakve proteste saznaju iz medija sa nacionalnom frekvencijom, jer se političarima da vreme u prilogu koje nije proporcionalno njihovoj ulozi, pa ljudi pomisle da oni imaju nešto sa organizacijom.

@spatio
na koga tacno aludiras?

@dule
I ja sam mislio slicno, medjutim mislim da je tesko postici kriticnu masu ljudi zeljnih promena, ako se olako otpisuju ljudi koji mogu da dovedu jos ljudi :) a da se pritom ne mesaju u sam protest licno

Ти политичари који су се појавили су ту дошли без страначких обележја и у својству грађана (са иззетном оног народног фронта)

Већи проблем је онај иступ накоксиране професионалне лгбт раднице који није имамо никакве везе са протестом већ искључиво са њеним личним интересима и џепом. Притом та жена се на скупу поставила као "мењач свести" каквих смо се нагледали у нво сектору и да иронија буде већа плаћења је од истих људи који који прећутно подржавају наводни београд подржавајући ову нашу квислиншку власт. Још већи проблем је малогрђанштина и непознавање основних друштвених норми из домена грађанских слобода које су на скупу исказане плакатима и заставама којима се велича једна идеологија, један диктатор и његова тоталитарна држава у којој смо имали мање грађанских слобода чак што их имамо и под овом влашћу.

Лично познајем предводника целог скупа и знам да је у овој борби искрен али дозволио је инструментализацију скупа и покрета.

Ono sto ja vidim kao problem, je niz uvredljivih sadrzaja i slogana koji se protestom potenciraju od strane ucesnika.
Ako ovo cita predstavnik grupe Ne davimo Beograd, neka sledeci protest bude bez zastava, bez parola, bez simbola i bez icega uvredljivog karaktera. Vece jedinstvo od same grupe jednakih pristojnih ljudi nema.

Na zalost, protest jeste poceo da dobija ideoloska obelezja. Verujem bez direktnog podstrekivanja od strane organizatora ali i bez prekorivanja.
Naravno, nije levicarstvo samo Tito i diktatura, ali opet se otislo u nedozvoljenom pravcu.

Zoe jeste malo privatizovala protest, sto nije trebalo da se desi. Nadam se da ce organizatori da isprate komentare i malo povedu racuna ubuduce.

Pohvalio bih Dusana Cavica i Jovanu Gligorijevic

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388027#p388027:snjjuonu je napisao(la):
mekbejn » 26 May 2016 12:36 pm[/url]":snjjuonu]@spatio
na koga tacno aludiras?

Protest skrenuo od svoje prve namene. Kao sto si i sam rekao, primio je politicke konotacije, sto je, slozices se malo kontradiktorno sa onim sto on treba da predstavlja.
Ispada da cela masa ljudi podrzava takodje neke politicke ideje prisutne u skupu koje veze nemaju sa Beogradom na Vodi. Sto verujem da nije slucaj ali eto tako bi moglo da se protumaci iz prilozenog.

Наравно да није контрадикторно - све ово је политичко питање пар екселанс. Као што су и дивљи објети на Замунском кеју били политичко питање, као и све што оставља траг на лицу града услед нечије политичке одлуке или политичког деловања. А Београд на води је главни пројекат актуелне политичке власти у Србији, њена лична карта.

Поврх свега, здружена акција плаћених фудбалских хулигана и партијског грађевинског предузимача у Савамали је удар на комплетан правни (уставни, политички) поредак земље.

Ok ali kakve veze imaju socijalizam, prava LGBT populacije i jugo nostalgicari sa ovim protestom?

Немају никакве. Али, заређај ти, кад будеш организовао неке демонстрације, по маси, па крени да контролишеш сваког присутног, постављајући му истовремено стандарде понашања, дозвољеног говора, писаних порука... и обезбеди да се то без изузетка поштује. Је л то може ико? Не може. Нити је, наравно, у томе суштина. А пошто је ствар потпуно ирационална, онда је њено потезање у јавности - обично троловање.

Spatio a nekad si bio kul lik a sada vec treci put zaredom primitivno vredjas ucesnike ovog protesta, ali avaj i ove ovce sa slike imaju neki cilj a ne da jure ko ce vec sendvic da im da.

Protest nema politicke konotacije vec pojedini politicari hoce da se prisljamce skupu i pokupe par politickih poena, organizatori su se vec ogradili od njih svih i rekli da ne mogu oni da zabrane bilo kome da slobodno seta gradom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=387980#p387980:2ropfizv je napisao(la):
Zuma » Thu May 26, 2016 12:02 am[/url]":2ropfizv]Dakle, danas je bilo stvarno upečatljivo. Ogromna masa ljudi. U zavisnosti od toga šta budu radili dalje, ovo definitivno može biti početak širokog novog pokreta sa mnogo većim ambicijama. Broj ljudi donekle dočarava ovaj video sa Fejsbuka. Čovek je montirao kameru negde pored zgrade Novosti i snimao kolonu od početka do kraja. Video traje 13 minuta, odnosno to je bila dužina kolone tokom šetnje. Treba imati na umu da organizatori izgleda nisu bili svesni kolika će masa da se pojavi, pa je ono njihovo malo ozvučenje na kamiončetu bilo apsolutno nedovoljno. Dve trećine skupa uopšte nije čulo šta se priča, jer zvuk nije ni mogao da dopre do ulice. Iako su i oni većinom strpljivo odstajali veći deo mitinga, jedan deo se i razišao, a još manji deo preostalih je i posle završetka svih govora srpljivo čekao da počne šetnja. Tako da treba imati na umu ova 13 minuta dugačka kolona predstavlja samo deo ljudi koji je originalno došao. Pogledajte

https://www.facebook.com/Zlajabgd/video ... 056687372/

Slazem se sa tobom da je ovo bio miting a ne protest.

Vecina prisutnih su bili pripadnici odredjenih politickih stranka koji su dobili sms da moraju da dodju.

Max15 Не шири лажи овде. Нико никакав смс није добио.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388041#p388041:2k0inwgc je napisao(la):
Пантограф » 26 May 2016 01:46 pm[/url]":2k0inwgc]Немају никакве. Али, заређај ти, кад будеш организовао неке демонстрације, по маси, па крени да контролишеш сваког присутног, постављајући му истовремено стандарде понашања, дозвољеног говора, писаних порука... и обезбеди да се то без изузетка поштује. Је л то може ико? Не може. Нити је, наравно, у томе суштина. А пошто је ствар потпуно ирационална, онда је њено потезање у јавности - обично троловање.
Слажем се Пантографе али ствари су се промениле након јучерашњег говора нво плаћенице. Ја немам никакав проблем да протестујем против наводног београда са свим људима без обзира на њихову идеолошку или сексуалну оријентацију али имам проблем када се цели скуп инструментализује од стране једног од свега 3-4 говорника на целом скупу. Притом жена је изговорила такве грозоте демагошким методама на којима би јој позавидео чак и овај изрод на власти.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388042#p388042:rejwfgiq je napisao(la):
Bulbulderac17 » 26 May 2016 01:48 pm[/url]":rejwfgiq]Spatio a nekad si bio kul lik a sada vec treci put zaredom primitivno vredjas ucesnike ovog protesta, ali avaj i ove ovce sa slike imaju neki cilj a ne da jure ko ce vec sendvic da im da.

Ja sam i dalje kul lik samo imam drugacji stav u odnosu na neke ljude ovde po pitanju "koji su pravi motivi ovog skupa" i "kome oni odgovaraju"
Ali to je moje licno misljenje i moje pravo i to ne pravi od mene bot-a ili sendvicara. :sesir:

I ja takodje ne verujem u tu pricu da je vecina dobila SMS, ali malo da se kanalise borba i da se smanji vredjanje (ipak smo bolji i trebalo bi da budemo bolji) pa cu se i ja pridruziti.
Treba se boriti protiv sistema i sa jasnim idejama, a ne protiv individua i protiv "onih" ili "ovih" jer se tako stvaraju podele i ljudi krecu medjusobno da se ne podnose.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388044#p388044:3ida66bo je napisao(la):
Delija » 26 May 2016 01:54 pm[/url]":3ida66bo]имам проблем када се цели скуп инструментализује од стране једног од свега 3-4 говорника на целом скупу. Притом жена је изговорила такве грозоте демагошким методама на којима би јој позавидео чак и овај изрод на власти.
Nemoj sada i ti preterivati ;)
Nisam doduse lepo cuo ceo govor, ali bas grozote nisam cuo :)

Vrh