Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Mislim da taj render ne predstavlja sliku kako ce zapravo izgledati. Verovatno cak nije ni priblizno. To je samo cisto da se eto 'predstavi' a realnost na terenu je drugacija. Verovatno ce izvuci najbolje sto se moze izvuci na osnovu situacije sa terena.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380486#p380486:18vitwqy je napisao(la):
stf » Mon Apr 11, 2016 7:33 am[/url]":18vitwqy]vradovicu,

Ако те плаћају из БнВ д.о.о., много лоше радиш посао.

stf, spusti loptu

Svasta covek ovde moze procitati.
Koliko nestucan trebas da si da uopste pomislis da se vade talpe?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380480#p380480:1jy940oz je napisao(la):
Zuma » Pon Apr 11, 2016 6:56 am[/url]":1jy940oz]

Nažalost, ima sve manje ima izgleda da će se one na kraju vaditi. Uprkos tome što ...

IMG_1254_resize.jpg

... su postavljane kao da je neko bio pijan. Ja sam se nadao da je to zato što urednost nije ni bitna za privremenu branu i gomilu jakih pumpi.

I još su izbušene zbog privremenih izlivnih cevi? Koje idu KROZ odbrambeni nasip, ako ja to dobro vidim? To mi nije baš jasno. Ostaje da vidimo šta će sa svim tim uraditi.

IMG_1209_resize.jpg

Pretpostavljam da su talpe tu samo kao zastita buduceg objekta od podzemnih voda. Trenutne rupe za drenazu se daju lako zacepiti, ako za tim ima potrebe. Mislim da se talpe po zavrsetku obaloutvrde uopste nece ni videti, vec ce se u potpunosti nasuti i prekriti nekim drugim materijalom prilokom parternog uredjenja.

Zaista bih se zacudio kada bi ostale vidljive.

pitanje da li talpe ostaju ili se vade je svakako krucijalno za buducnost svih nas. ja ni ziv ni mrtav dok to ne saznam. ostale trivje po pitanju BnV-a, tipa saobracaj, komunalna infrastruktura, javne povrsine.., samo odvracaju paznju od pitanja nad pitanjima, ostaju li talpe!

da se ne bi oslalanjali na zumine pretpostavke sto braca botovi ne pitaju projektante, investitore, gradske sluzbe...
kako vas bre nije sramota?

Rekao bih da se ovaj prostor budućeg gradilišta W hotela, koji trenutno nasipaju peskom, ravnaju i ograđuju ogradom, priprema za održavanje završnog predizbornog mitinga. Lokacija je idealna, tajming takođe. A u blizini već postoji logistika, kamiončići za prodaju brze hrane, da ne kažem sendviča.

Мени је јако битно да ли талпе остају или не. У ствари, очигледно је да остају, само је питање да ли ће бити видљиве или не. А могу бити видљиве једино ако буду извели ону наказну лудост са једног од рендера где је шеталиште на неким стубовима у реци.

Stim sto bih ja bicikliste spustio na donji nivo bolje i njima a i pesacima. Taj donji nivo po ovom prikazu koji si uradio bio jako jako retko bio plavljen.

Ovakva širina, a sa dva nivoa, svakako ne bi bila izvodljiva bez dodatnog zalaženja u korito reke što ne verujem da je u bilo kakvom planu, ali mi se kao nekome ko ceo život provodi pored obale čini da je ovakav koncept daleko realniji za našu situaciju i potrebe od onih fensi rešenja sa zelenilom prikazanih na svim dosadašnjim renderima. Odnosi visina, širina i pada obaloutvrde bi se dali prilagoditi, neko stručniji bi ipak mogao bolje da kaže da li je ovako nešto realno, samo naglas razmišljam da ja ne bih imao ništa protiv da tako urade.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380517#p380517:2aeqb62d je napisao(la):
razgradjevinar » 11 Apr 2016 10:56 am[/url]":2aeqb62d]pitanje da li talpe ostaju ili se vade je svakako krucijalno za buducnost svih nas. ja ni ziv ni mrtav dok to ne saznam. ostale trivje po pitanju BnV-a, tipa saobracaj, komunalna infrastruktura, javne povrsine.., samo odvracaju paznju od pitanja nad pitanjima, ostaju li talpe!

da se ne bi oslalanjali na zumine pretpostavke sto braca botovi ne pitaju projektante, investitore, gradske sluzbe...
kako vas bre nije sramota?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380518#p380518:2aeqb62d je napisao(la):
Пантограф » 11 Apr 2016 10:57 am[/url]":2aeqb62d]Ево и ја да додам: засврбе ме за талпе.
Ako prvi, pristojni nagoveštaj niste razumeli, ponoviću tako da bude jasnije. Ako mislite da o nečemu treba da se piše, pišite o tome sami. Nemojte od drugih tražiti da to rade umesto Vas. Hvala.

Зума, и ја, а богами и разграђевинар, обратили смо се ботовима овдашњим, конкретно овоме изнад што прозива људе због "нестручности", а не теби. Твоје указивање на ситнице, лично, уважавам, мада је суштина овде у крупним стварима. Ти си, додуше, указао и на те крупне ствари, па ботинама тим пре треба зачепити лабрњу.

Ako je to u pitanju, onda u redu.

Za slučaj da neko zaista nije razumeo motiv za spominjanje talpi. Ja ne spominjem njihovo aljkavo i haotično postavljanje zbog toga što mislim da će u bilo kojoj varjanti ovo čudo ostati vidljivo, nego zato što one ovako ne odrađuju svoju jedinu funkciju smanjenja priliva podzemnih voda u temelje zgrada na zaista profesionalan način (čak i ako je on eventualno "dovoljno dobar" u kvanitativnom smislu), a svakako ne u skladu sa elitnim rangom projekta i cenom stanova. To su prve informacije koje su nam uopšte raspoložive o tome u kom rangu kvaliteta možemo očekivati i ostale radove u okviru projekta. Trebalo bi da postoji kontrola kvaliteta, a ako ona nije intervenisala ovde (ako talpe ostaju) moglo bi se desiti da neće intervenisati ni na važnijim mestima. Zbog toga njihov trenutni izgled zaslužuje spominjanje.

A tu su zatim i neprijatni, a ipak mogući faktori tipa, da li politički pritisak da se ovako neverovatnom brzinom radi (često i noću) ima uticaja na kvalitet radova, ili recimo, da li će radovi na javnim objektima biti manje kvalitetni od onih na privatnim zato što tako Abar štedi i bitno bolje prolazi u onoj kompenzaciji radovi na javnoj infrastrukturi za doprinose?

A da se radilo noću ...

IMG_0029_resize.jpg

IMG_0037_resize.jpg

Funkcija ovih talpi je iskljucivo da zadrze pritisak zemlje. Nemaju nikakve veze sa podzemnim vodama.

DžaBu;132025270 je napisao(la):
Odličan sajt jedne firme gde možete naći razne tehnike izgradnje (specifikacije, dokumentacija, animacije, itd...), među kojima je i postavljanje talpi:
http://www.haywardbaker.com/WhatWeDo/Techniques/EarthRetentionSystems/SheetPiles/default.aspx
U suštini koga mrzi da čita i ne zna engleski, talpe služe da zadrže zemlju, kao bočna potpora i da spreče pojavljivanje podzemnih voda.
Čisto vidim da se na BB povela ogromna polemika i diskusija oko talpi, pa da se ljudi informišu, nije na odmet.
DŽaBu sa SSC

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380544#p380544:2eznhn4i je napisao(la):
čika srđan » 11 Апр 2016 01:49 pm[/url]":2eznhn4i]Ovakva širina, a sa dva nivoa, svakako ne bi bila izvodljiva bez dodatnog zalaženja u korito reke što ne verujem da je u bilo kakvom planu,

Поплану би и требало да се залази у корито реке, на неким местима и по 5 метара. Лично сам страховао да се то неће десити и да ће скрљати неку обалоутврду као ово испред Саванове, али по последњим фотографијама, почињу да насипају тај доњи део и преко старе немачке ивице обалоутврде и да изгледа прате план.

da li je moguce da ovako lickaju prostor ispod mosta a da stara obaloutvrda ispod nje ostaje u stanju u kakvom je sad. meni to zaista ne ide u glavu

Вршљајули Енергопројектови Макови по амфитеатру како су они ушли у посао? :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380572#p380572:31u0dlic je napisao(la):
spatiotecte » 11 Apr 2016 04:52 pm[/url]":31u0dlic]Funkcija ovih talpi je iskljucivo da zadrze pritisak zemlje. Nemaju nikakve veze sa podzemnim vodama.
Nije isključivo, i svakako ne ovde. Ako se kopa recimo kanalizacija, ili bilo kakva dublja i privremena rupa kojoj treba obezbediti strane, onda su talpe zaista idealne, i zaista isključivo zadržavaju zemlju. Ali ovde se ne kopa nikakva RUPA, već se zemljište NASIPA, i to ne previše. Ide se naviše, a ne naniže. A za izdržavanje bočnog pritiska zemlje male visine koja se nasipa bi bio dovoljan i običan betonski zid, pa čak i samo zakošena zemlja i ništa više. A svakako ne bi recimo 14 metara dugačku talpu zabijali tako da njenih 11 metra stoji zabodeno u zemlju, samo da bi joj preostala 3 metra mogla izdržati bočni pritisak 3 metra nasutog materjala. Iskoristili bi isti onaj betonski L profil koji su ionako već stavili sa leve strane, i koji VEĆ drži isto toliko zemlje, i to u još težim uslovima pošto sa njegove leve strane nema baš ničega, a sa desne strane talpi će ipak do neke visine još biti nasuti kamen i zemlja ostatka obaloutvrde. Tako da to što kažeš očigledno nije tačno. Ovde talpe istovremeno smanjuju prodor vode i zadržavaju zemlju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380640#p380640:1x5lhe6r je napisao(la):
zoran_m » 11 Apr 2016 09:29 pm[/url]":1x5lhe6r]Kazu otvaranje setalista 15og maja.
Gde si ovo video? Ako to bude tako znaci bice ovo rekordno brzo obavljeni radovi.

Vrh