[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=374588#p374588:1ovi8q83 je napisao(la):
Igor » 05 Mar 2016 06:58 pm[/url]":1ovi8q83]Trenutno smo sa vodostajen na 494. Jos malo pa redovna odbrana. Zuma
Prilika je sada da se isprati kada predje 500 ove nedelje a vervoatno i narednih par nedelja kakva je situacija sa postojecom obaloutvrdom i onim profilom sto su postavili na skeli.
Da, to će biti interesantno. Bio sam i danas, više zbog lepog dana nego što sam očekivao nešto novo. Evo reportaže o zanimljivim detaljima.
Vodostaj je u trenutku snimanja bio 4 ili 5 cm ispod kote redovne odbrane od poplava, dakle 495 i 496cm.
Prvo što čovek shvati jeste da onih 500 cm granice pri kojoj počinje stanje redovne odbrane nije izabrano samo zato što je to okrugao broj, nego zato što na otprilike tom nivou počinje plavenje keja kod Gazele. Takođe, taj deo keja je najniži i voda ga prvog ugrozi. I treće, kej uopšte nije savršeno ravan, već u pogledu visine poprilično krivuda.
Kurir po običaju preteruje. Krajina se definitivno nije otkačila, a za onaj deo da je "krenula na bicikliste", to verovatno zavisi od toga koliko ste horor filmova gledali i koliko alkohola imate u krvi. Nego je nivo vode porastao, pa je brod počeo da se pomera u stranu budući da se više bočnim stranama ne oslanja na obaloutvrdu. Međutim tačno je da je ograda oštećena pa bi neko morao to da pogleda.
Naravno, iskoristio sam jedinstvenu priliku da je na dohvat ruke, pa sam kroz prozor snimio unutrašnjost
Deo keja kod Gazele je taman počeo da se plavi, a deo je još izvan vode.
Mesto gde će izlaziti novi put ispod železničkog mosta.
Zanimljivo je posmatrati talase u trenutu kad je vodostaj tačno izjednačen sa visinom obaloutvrde. Dobijaju se vrlo lepi oblici i neobična dinamika.
Unaokolo su i dalje razbacani šahtovi sa vodomerima i aktivnim vodovodnim cevima pod pritiskom.
Ovde je obaloutvda nekih desetak cm viša.
Nasip koji će uskoro morati da pokaže koliko vredi.
Situacija u temeljnoj jami kule je i dalje ista. Voda i dalje leži na sličnom novou kao i ranije. Nisam video ni radnike ni neke bitne promene. Izgleda da su ovde privremeno obustavili radove.
Miloše, sa mesta sa koga si ti snimao ne može da se vidi jama i voda u njoj. Ugao posmtranja sa zelene zavese je suviše plitak. To se vidi recimo odavde.
Voda se i dalje crpi kroz ovaj kanal.
Najlepše blato koje sam video. Savršeno ravnomerno i konzistentne strukture. Liči na fino cementno mleko ali sa mnogo više materjala u njemu.
Surovo nasilje nad starom dobrom obaloutvrdom. Pocepaše je ... :lol:
Iznutra su na talpe nabacali zemlju kao dodatnu zaštitu od vode. To su radili oni buldožeri pre naglog rasta vodostaja.
Igore, nestade naš profil obaloutvrde. Možda su se uplašili da će voda da ga odnese.
Saksija je međutim i dalje na mestu. I platforma.
Najlepše ofarbana ruševina u Beogradu i državi.
A ovo je najzad nešto što mi se zaista dopada. Neko se potrudio da iseče šine na sitne kriške, pa da ih ovde poslaže kao ukras. Svaka čast.
Neko ovde sanja zlatne snove.
Buduća staza do marine.
A ovo je konačni proizvod rada onih umetnika koje smo videli u prethodnim porukama. Beogradski Pobednik je u čamcu, i plovi po Beogradu Na Vodi. Umesto mača ima veslo. Tu je čak i metro koji ide kroz tunel ISPOD Save. Aferim. Jedino nisam prepoznao ovo lišće na kome je grb Beograda, pa sam nažalost uskraćen za doživljaj njegove simboličke vrednosti.
To bi bilo to za ovu šetnju. Uzdravlje.