spatiotecte":2vj41cip je napisao(la):
Podrzavam bilo koji projekat spustanja grada na reku UKOLIKO kvalitet arhitekture i urbanizma bude iole pristojan (sto naravno nije slucaj projekta BnV za sad)
Naravno verujem da je moguce POBOLJSATI projekat BnV i dobiti nesto kvalitetno ako iko bude imao sluha za to.
To je moj stav sa strucno estetske strane projekta bez ulazenja u finansijsku konstrukciju istog.
E vidis spatio to sto si rekao oslikava stanje drustva u kome zivimo. A iskreno da ti kazem sve do proletos sam bio ubedjen da si ti daleko iznad takvog razmisljanja.
eto sam si rekao da ovaj `projekat spustanja grada na reku nije pristojan ni arhitektonski, niti urbanisticki.
- Ja sebi necu dozvoliti da komentarisem ni jedno ni drugo, jer nemam obrazovanje da bi mogao to da ocenjujem, al kao obican stanovnik ovog grada mogu skromno da kazem da mi se ne svidja.
- Ne, nece se projekat poboljsati, jer nema sluha niti interesovanja za to!!!
projekat ce samo biti sve gori, kao sto vec sada ima naznaka
I nakon toga ti iako i sam kazes da je arhitektonski i urbanisticki `projekat` los, i uz `ako budu imali sluha` gajis nadu da ce biti POBOLJSAN, ti ga podrzavas??? Totalno apsurdno.
- I trece , ali nista manje bitno. Ne mozes ne ti, nego bilo ko prilaziti ovoj prici parcijalno.
Mislim mozes, ali to je kao kad bih se ja druzio sa lopovom i ubicom, i vikao , pa dobro, jeste on takav, ali prema meni je ljudina, pa ga podrzavam.
Znaci, ili ti nesto valja, pa to podrzavas, ili imas odredjen broj (veci ili manji) zamerki, pa ga NE podrzavas. Makar dok se veci deo tvojih zamerki ne usvoji.
Ja lopovluk ne mogu da podrzim. Mozda sam mator. Mozda sam ja pogresno shvatio ono da `obraz nema cenu`.
Sve i da mi je ceo projekat simpatican, lep, zavodljiv, prijemciv, kao nista sto je gradjeno ili prezentovano do sada,
ja apsolutno nemam toleranciju za pljacku ovakvih razmera i bahatost ekipe koja nije pokusala cak ni da prikrije sve to.
Ako je parola `Ako ne mozes da ih pobedis, ti im se pridruzi` vecinski prevladala u ovoj zemlji, meni ne preostaje nista drugo nego da spakujem i ja neki kofer ili zavezljaj i krenem i ja u potragu nekog drugog prostora za zivot, poput ovih ljudi koji mesecima prolaze kroz nasu zemlju.
Jer ja lopove, bahate bilmeze i nadobudne majmune koji misle da su najpametniji na svetu i da su samo oni bitni, ne mogu i necu nikada podrzavati, bili oni pod zutom, plavom, belom ili crvenom bojom.