stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.106
Па примера ради, глорификација бетонских купа на којима сам једном седео и никад више нећу. Седео сам баш на тој која се сада налази унутар грађевинске ограде. Седео сам ту из нужде а не зато што сам дошао да уживам у атмосфери. Нисам довео ни девојку да је ту љубим, док ми иза гмижу змије кроз камење, пацови беже од истих, до ноздрва допире еуро 3 стандард из ластиних ауспуха а све то због романтичног погледа на пандурску шклипоцију на води окружену модерном уметничном инсталацијом од пар стотина пластичних флаша свих текућина и запремина.
Цео тај потез обале од Бранковог моста до Газеле је до те мере ужасан да шта год да се ту уради, не може бити горе од овога сада. Подиже се киоск кафана на "зеленој површини" са неколико ендемских врста београдског спаљеног корова и помера се једна стуб расвете који је 4 године чекао да га неко из градске управе поправи.
Као што рекох, киоск урбанизам ми се гади, али немојмо филозофирати око нечега на основу фикција и маште. За том псеудоклупом ће жалити шака хипика само зато што им се гади систем а не зато што су икада уживали у тој клупи или су то планирали.
Цео тај потез обале од Бранковог моста до Газеле је до те мере ужасан да шта год да се ту уради, не може бити горе од овога сада. Подиже се киоск кафана на "зеленој површини" са неколико ендемских врста београдског спаљеног корова и помера се једна стуб расвете који је 4 године чекао да га неко из градске управе поправи.
Као што рекох, киоск урбанизам ми се гади, али немојмо филозофирати око нечега на основу фикција и маште. За том псеудоклупом ће жалити шака хипика само зато што им се гади систем а не зато што су икада уживали у тој клупи или су то планирали.