Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Копираћу ову слику овде (аутор: директор)

Да ли овако треба да изгледа нормалан тротоар?
1743420324313.jpeg

Биће да је пола-пола решење. До шљунка планирано, од шљунка до ивичњака затечено. Али опет мозга без.
Плус сад уочавам и ове ивичњаке од коцки око нових БнВ тип стубова расвете.
Колица могу само на коловоз под неки џип.

Rekonstrukcija je vrlo detaljno isplanirana i sprovedena i teško mi je da poverujem da je ovo prepušteno slučaju, mada ne isključujem to.
Možda je ideja bila da namerno ometaju veće pešačke tokove odnosno da suptilno "motivišu" prolaznike da idu kontra-stranom ulice.

Mislim da je planski i da je jednostavno loš plan. Ja sam svojevremeno (i blagovremeno) pisao nadležnima u vezi sa izlaskom iz garaže iz King's/Queen's Park, prilikom izlaska mora da se kruži oko 700m i 2 semafora da bi se išlo ka gradu, samo zato što je neko ostavio ostrvo celom dužinom ulice Luke Ćelovića Trebinjca. Slično je mislim i sa ulaskom na Quartet 1/2 parking. Slaba vajda od pisanija... Sad se redovno pojavljuju ljudi koji voza kontra smerom po tom delu naselja, neki su čak i javne ličnosti.

Ma neko je verovatno rekao, ajde da ubacimo ove ogromne zardinjere izgledace lepo.
Ne verujem da je iko rasmisljao o tokovima.
И на крају крајева, са гашењем БАС, туда више нема природних пешачких токова са те стране Карађорђеве.

Иначе јесте ли приметили да у БНВ на тротоарима нема тактилних плочника или генерално обележја за слепе? Чак и оне, брендиране фенси кутије на семафорима су без обележја за слепе које постоје на осталим у граду по оригиналном шведском дизајну

1743438691512.png

Isto sam pitala muza, koji je slabovid. Njegov, i stav njegovog druga koji je potpuno slep je da te staze nisu neophodne, jer ima drugih nacina za orijentisanje. Veci je problem sto nema pesackih prelaza, npr na potezu od Savskog parka do Galerije, mora se ici celom duzinom ulice da bi se preslo s druge strane. Uopste nije prilagodjeno pesacima.

Dobro ste primetili, BNV je vizija raja za vlasnike automobila a za pešake je tu napravljen apsolutni minimum ako ne i ispod njega. Ali zato je isplaniran metro kroz BNV da bi Đani ostavio Ferarija i išao metroom u Biblioteku grada Beograda u Knez Mihailovoj.

Mislim da je planski i da je jednostavno loš plan. Ja sam svojevremeno (i blagovremeno) pisao nadležnima u vezi sa izlaskom iz garaže iz King's/Queen's Park, prilikom izlaska mora da se kruži oko 700m i 2 semafora da bi se išlo ka gradu, samo zato što je neko ostavio ostrvo celom dužinom ulice Luke Ćelovića Trebinjca. Slično je mislim i sa ulaskom na Quartet 1/2 parking. Slaba vajda od pisanija... Sad se redovno pojavljuju ljudi koji voza kontra smerom po tom delu naselja, neki su čak i javne ličnosti.
Javne ličnosti? Da nisu možda velikanke sa OnlyFans-a? Zaslužuju ulicu u BGH20.

Vrh