Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Kakve sajtove pratis i treba da te troluju. Eto gde odlaze pare koje stizu iz inostranstva nevladinim organizacijama. Jos jedan od izvora tipa ekostraza. Sajt treba napraviti, platiti hosting, snimiti video, platiti nekome da smisli laz. A zamisli bice i 500 KULA visine 50 metara! Zamisli, sada se i obicna zgrada od 15 spratova naziva KULOM. :ROFLMAO: Zna taj ko je pisao tekst da to nije nikakva visina, ali ide na to da njegov auditorijum nece ni razmisliti koliko je to spratova. Kakvo ponizavanje svojih citaoca.

A ako se malo upustimo u dublju analizu, kaze to je kao 500 novih zgrada Geneksa. Tri sekunde na Gugl, i gle, zgrada Geneksa je visoka 115 metara (bez antene). Mislis da onaj ko je pravio video to ne zna? Zna on odlicno, ali ocigledno da zna i kapacite svojih pratioca pa moze pricati sta hoce.

geneks.png

kula.png

Kakve sajtove pratis i treba da te troluju. Eto gde odlaze pare koje stizu iz inostranstva nevladinim organizacijama. Jos jedan od izvora tipa ekostraza. Sajt treba napraviti, platiti hosting, snimiti video, platiti nekome da smisli laz. A zamisli bice i 500 KULA visine 50 metara! Zamisli, sada se i obicna zgrada od 15 spratova naziva KULOM. :ROFLMAO: Zna taj ko je pisao tekst da to nije nikakva visina, ali ide na to da njegov auditorijum nece ni razmisliti koliko je to spratova. Kakvo ponizavanje svojih citaoca.

A ako se malo upustimo u dublju analizu, kaze to je kao 500 novih zgrada Geneksa. Tri sekunde na Gugl, i gle, zgrada Geneksa je visoka 115 metara (bez antene). Mislis da onaj ko je pravio video to ne zna? Zna on odlicno, ali ocigledno da zna i kapacite svojih pratioca pa moze pricati sta hoce.

Pogledajte prilog 208634

Pogledajte prilog 208635
Ne znam šta ovo pišeš i čemu, ja pitam za gradnju na Adi... Da pripremamo slamarice ili ne?

P.S. A ovo za NVO, radujem se hapšenjima i zabrani organizacija. Što pre bi to trebalo.

Verovatno ste već pisali, ali da ne listam - šta prave ovo do mosta, na onoj parceli do reke? Meni stoji u glavi da je tu trebalo da bude dečije igralište, ali ovi su iskopali neke rupe.

Pogledajte prilog 208749Pogledajte prilog 208750Pogledajte prilog 208751
Uzalud prave ove rendere kada od ovoga nema ništa. Sajam ostaje tu gde jeste...

Tri prostora – lirsko pozorište, opera i fleksibilno "black box" pozorište – okruženi su trgom u prizemlju: prostorom za sezonske pijace, događaje i privremene tezge.

Maloprodajni, ugostiteljski i drugi sadržaji s
u raspoređeni u radijalnom dijagramu na prvom i drugom spratu, dok će krovovi pozorišta na trećem spratu nuditi mogućnosti za događaje, restorane, klubove za članove. Ovi prostori će biti povezani pokretnim i običnim stepenicama, visećim mostovima i šetalištima.

Znači radi se o tržnom centru, fensi buvljaku, koji će izmedju ostalog imati i salicu Opere…

Amfiteatar za odbojku na pesku.

Ovi su izgubili i poslednju trunku normalnosti.

a to zbog nekog razloga ili samo ovako? Meni se svida
na 5. il 6. strani pre ove imas dobre razloge, objasnjene bolje nego sto bih ja mogao
sem toga, steta je sto je bnv ovakav cirkus, mogla bi da se napravi zapravo lepa, nameska zgrada opere negde na ovoj lokacija. mogla bi cak i da bude, stono kazu, lendmark
grad velicine beograda zasluzuje to

Uzalud prave ove rendere kada od ovoga nema ništa. Sajam ostaje tu gde jeste...
Moj predlog ocuvanja Sajma kao i varijanta pretvaranja hale 2 i 3 u zeleznicke objekte sa povratkom zeleznice su zvanicno zavedeni kao predlozi na pomenuti plan trenutno na uvidu u formalno pravnoj formi.

Moj predlog ocuvanja Sajma kao i varijanta pretvaranja hale 2 i 3 u zeleznicke objekte sa povratkom zeleznice su zvanicno zavedeni kao predlozi na pomenuti plan trenutno na uvidu u formalno pravnoj formi.
Да ли то значи да би могли да то прихвате као коначно решење?
Свака част на плану!
Желим Вам да уз Божију помоћ истрајете!

Pošto sam dostavio unapredjeno potpuno drugačije arhitektonsko urbanističko rešenje to nije moglo da se tretira kao primedba na predloženi plan urbanističkog zavoda već je moralo da se upiše kao predloženo rešenje i tako su ga pravnici zabeležili.

Hteli su da kažu nešto što ima smisla u odredjenoj meri ali su to uradili na tako nespretan i nakaradan način da su postigli kontra efekat.

Да али када је већ објављен план за већи део простора који помињу, и за који има смисла тренутно борити се, они потурају нешто десето што су сами цртали како би се људи побунили против тога а не онога шта се заправо ради. Надлежне институције уз подршку СНС-а и БНВ-а објаве план којим се руше све хале осим прве али оставља зеленило између зграда тако да око Чукаричког рукавца нема ништа

1723013087-beograd-na-vodi-planirana-namena-povrsina.JPG

и они објаве ово да нам покажу страшан план, шта нам раде:

1724270208140.png

Ова страшна опција којом плаше људе, са зградама око Чукаричког рукавца, кулом на мостарској петљи и свим очуваним халама сајма.

Што дуже загледаш све је смешније

Сада ће људи да се побуне против овога и онда ће званичан план који предвиђа рушење хала испасти као спасоносно решење којим смо избегли нешто што никад није ни било у оптицају.

Vrh