Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Легло наркомана, пацова и змија:
Screenshot_20240708-132223~2.png
Screenshot_20240708-132645~2.png
Screenshot_20240708-132709~2.png

Данас, на главном тргу најлепшег дела Београда:
Screenshot_20240708-132146~2.png
Screenshot_20240708-131516.png
Screenshot_20240708-131437~2.png
Screenshot_20240708-131430~2.png

Screenshot_20240708-131505.png

Пошта данас, након што је уклоњено легло наркомана, пацова и змија:
Screenshot_20240708-131536.png

Можемо дати и сликовит пример ширине Променаде;
Шеталиште Марка Шагала, Москва:
Screenshot_20240708-131858~2.png

Савска променада, Београд:
Screenshot_20240708-131950~2.png

На најширем делу:
Screenshot_20240708-132056~2.png

Dakle novi most umesto starog zelenog ne predviđa biciklističku stazu u punoj dužini. 🤬

Staza kreće sa nbg strane, ali se prekida iznad promenade, gde je predviđen lift.

Jedna stvar ne može da se uradi kako treba. Jbt. dobijamo most koji je širi sa jedne, a uži sa druge strane. Koliko je ovo sve naopako.

Dakle novi most umesto starog zelenog ne predviđa biciklističku stazu u punoj dužini. 🤬

Staza kreće sa nbg strane, ali se prekida iznad promenade, gde je predviđen lift.

Jedna stvar ne može da se uradi kako treba. Jbt. dobijamo most koji je širi sa jedne, a uži sa druge strane. Koliko je ovo sve naopako.
Imas neki dokaz za te tvrdnje a da to nije gonzilator

Jesi ti diler pa imas te podatke? 🤣
Podaci koje sam izneo nisu slucajni, napisao sam to namerno da vidim kome je od vas mrznja najvise zacepila krvne sudove, i ko ce upravo sa takvim pitanje da se javi (po ko zna koji put sam bacio mamac), jer moj komentar je bio odgovor na to da je "u BNV najveci broj korisnika kokaina u Beogradu", pa je vrlo zanimljivo kako njega nisi pitao otkud mu ti podaci , da ga zamolis da izadje sa zvanicnom statistikom i linkom na istrazivanje, nego pitas mene 🤣. Vidite samo ono sto zelite da vidite i vodi vas mrznja, pa tako nisi video njegove podatke. Meni se to svidja, jer dok god se tako ponasate na semoforu ce biti rezultat koji volim. 🤣

A zar nije bilo reči, a i rendera da će biti rampe kod promenade?

Kad ce vise da probiju bar jos jedan prolaz iz Savske ka reci?! Bas fali.

Легло наркомана, пацова и змија:
Pogledajte prilog 204299Pogledajte prilog 204300Pogledajte prilog 204301
Данас, на главном тргу најлепшег дела Београда:
Pogledajte prilog 204302Pogledajte prilog 204303Pogledajte prilog 204304Pogledajte prilog 204305
Pogledajte prilog 204308
Пошта данас, након што је уклоњено легло наркомана, пацова и змија:
Pogledajte prilog 204307

Pogledajte prilog 204309
Pogledajte prilog 204310
На најширем делу:
Pogledajte prilog 204311
Najlepsi deo Beograda???
Mozda za tebe, ali nije za vecinu gradana, sigurno.

Milsim da gledas na bivsu glavnu stanicu previse romanticno. Tada je bilo klosara, prosilo se, svuda je smrdelo. A odmah na kraju perona su ljudi ilegalno ziveli na otvorenom.Imas dosta slika i dokaza da je tako i bilo (pa i ja sam dosta puta isao vozom negde).

Najlepsi deo Beograda???

Milsim da gledas na bivsu glavnu stanicu previse romanticno. Tada je bilo klosara, prosilo se, svuda je smrdelo. A odmah na kraju perona su ljudi ilegalno ziveli na otvorenom.Imas dosta slika i dokaza da je tako i bilo (pa i ja sam dosta puta isao vozom negde).
Наравно да не мислим да је Бнв најлепши део Београда, али власт пласира народу причу о неком свемирском насељу.

Гледам на станицу као на саобраћајно чвориште и станицу у центру града, историјско- културни споменик. То што је била запуштена је само доказ колико одговорну власт имамо.

Najlepsi deo Beograda???

Slažem se da ove slike previše romantično prikazuju železničku, ali današnje stanje je milion puta gore. Osim fensi spomenika, sve ostalo je teško ruglo, a Železnička napušteno mesto, prepuno djubreta, i leglo ko zna čega. Pre je makar postojao protok ljudi.

Pogledajte prilog 204309
Pogledajte prilog 204310
На најширем делу:
Pogledajte prilog 204311
1720609852771.png

Како год се узме у Београду је хуманије и са више простора остављеног јавности него у Москви или у већини других европских градова

Штавише, ови зелени "линијски паркови" уз реку се махом праве као закрпа јер су уз реку иначе улице или евентуално зграде (најчешће оба), као надокнада недостатка зеленила. Као што је и променада надокнада недостатка садржаја на обали услед инсистирања искључиво на зеленилу. Што ће рећи да кад се све узме следи се исти тренд, оживљвања кејева тако да имају контраст оба, само им ми и већи део Европе приступамо са супротних екстрема (они у недостатку зеленила ми у недостатку садржаја)

Највећи проблем Променаде је био и остао део код Саванове и ту би свака нормална власт кад дође морала да помери бициклистичку стазу на трасу бивше пруге и отвори и споји шеталиште са Савамалом уместо што је крије иза зеленог живог зида

Иначе, кад смо се већ на овој теми дотакли и Савског трга и Променаде, како је мањи број људи на Савском тргу у односу на нпр. Трг Републике доказ да је Савски трг лош пројекат али мањи број људи на Дорћолском кеју у односу на Променаду није доказ да је Дорћолски кеј лош пројекат? Савски трг сада има далеко више зеленила и мање гужви, ваљда је то мерило хуманости и доброг планирања јавних простора? Алтернативно, ако је Савски трг лош јер га људи слабије посећују него Трг Републике, онда је Дорћолски кеј лош јер га људи посећују мање него Променаду?

Pogledajte prilog 204479

Како год се узме у Београду је хуманије и са више простора остављеног јавности него у Москви или у већини других европских градова

Штавише, ови зелени "линијски паркови" уз реку се махом праве као закрпа јер су уз реку иначе улице или евентуално зграде (најчешће оба), као надокнада недостатка зеленила. Као што је и променада надокнада недостатка садржаја на обали услед инсистирања искључиво на зеленилу. Што ће рећи да кад се све узме следи се исти тренд, оживљвања кејева тако да имају контраст оба, само им ми и већи део Европе приступамо са супротних екстрема (они у недостатку зеленила ми у недостатку садржаја)

Највећи проблем Променаде је био и остао део код Саванове и ту би свака нормална власт кад дође морала да помери бициклистичку стазу на трасу бивше пруге и отвори и споји шеталиште са Савамалом уместо што је крије иза зеленог живог зида

Иначе, кад смо се већ на овој теми дотакли и Савског трга и Променаде, како је мањи број људи на Савском тргу у односу на нпр. Трг Републике доказ да је Савски трг лош пројекат али мањи број људи на Дорћолском кеју у односу на Променаду није доказ да је Дорћолски кеј лош пројекат? Савски трг сада има далеко више зеленила и мање гужви, ваљда је то мерило хуманости и доброг планирања јавних простора? Алтернативно, ако је Савски трг лош јер га људи слабије посећују него Трг Републике, онда је Дорћолски кеј лош јер га људи посећују мање него Променаду?
Слажем се да је у многим градовима уз обалоутврду обично широки булевар, па и у Москви. Пример из Москве сам поставио јер за разлику од савске Променаде обилује зеленим површинама, које се у шеталишту у Бнв своде на растиње око дрвећа и мање травњаке, пример из Москве сам окачио јер је одговарајуће ширине, такве која је била потребна променади у Београду. Код нас је тенденција да се и овај слободан простор заузме баштама и надстрешницама, нпр. код Галерије. Једини садржаји који делом генеришу ток шетача на Променади су огроман тржни центар и већи број угоститељских објеката, а пролазнике привлачи и чињеница да се Променада редовно одржава, за разлику од Дорћолског кеја. Сама Променада је ближа градском средишту од Дорћолског кеја.
Морамо и дефинисати намену приобаља, да ли ће бити зелена оаза у граду, и бити уређено због реке или због кафића.није никако лоше да Што се Дорћола тиче, лично ми на Дорћолском кеју фали још жбунастог растиња и дрвећа.
Савски трг је лепо уређен, али су пешачки токови такви да људе одвлаче са трга по ободу, било би занимљиво видети колики би био пророк људи на Савском тргу да је тамо још увек железничка станица, или да су само имплементирати шпанско решење у потпуности са трамвајима на тргу, а чак ни тада главна позиција Трга Републике као посећенијег не би била доведена у питање.

Vrh