@milanche
Neko je jednom na forumu napisao da SNS projekat metroa ne ide ispod Bulevara kralja Aleksandra, jer se svojevremeno član Zidar na Beobuild forumu zalagao da ne ide tuda. Sad ispada i da je Beograd na vodi izgrađen jerbo su se klinci ovde ložili na kule
Koliko god mislio da je BB forum uticajan, i koliko god voleo taj BB-centrični pogled na svet, ipak je potrebno celu priču o loženju na kule staviti u kontekst.
1. Beobuild forum je nastao tako što se jedan broj članova Skyscrapercity foruma "odvojio" u potrazi za boljim, lepšim i civilizovanijim onlajn životom. No, kao što mu i samo ime govori (Skyscrapercity), ta naša prapostojbina je okupljala mahom ljubitelje nebodera, te je ta naklonost, sa velikom internet seobom naroda, došla i ovde.
2. Prvi srpski članovi SSC-a, nadojeni ex-yu mitomanijom, stigli su na taj forum sa otprilike ovakvim stavom:
... jerbo smo od roditelja, baba, deda, komšija, medija, nastavnika, pijanaca ispred dragstora, teče iz Nemačke, matorih rokera, šanera, švalera itd. celoga života slušali priče o najboljoj, najlepšoj, najjačoj zemlji na svetu, kojoj siromašni Vašravski pakt zavidi jer pijemo kocu, jedemo Mek i slušamo rokenrol, a Zapad zavidi jer smo slobodni i ne rmbačimo kao robovi.
SSC je u to vreme bio mnogo manji forum, pa smo svi "istočni Evropljani" bili strpani u jednu sobu "with the rest of the scum"
I onda Poljaci otvaraju teme o nekakvim kulčinama sa hotelima sa pet zvezdica i šoping molovima, a mi o "Super Veru" u ex-Trećem bulevaru i GTC Houseu, i svi nam se podsmevaju... Pa, kako i ne bismo razvili komplekse!?
3. Last, but not least - demografija BB foruma ni sada, a naročito tada nije predstavljala nikakav reprezentativan uzorak! Mi smo bili klnici (15 - 25 godina), a klinci su se vazda previše ložili na sve i svašta, pa i na visoke falusoidne zgrade, poznatije kao kule
I kako su onda kule bile nešto što su "Beograđani" želeli? Da si tada pitao moje matore, mog komšu, moje nastavnike, onog brku što je terao bus za Boleč, kasirku iz lokalne radnje, lika što prodaje diskove kod SKC-a, garantujem ti da niko, ama baš niko, ne bi rekao: "Kule, to su, brale, ono što Beogradu treba!"
Nego ložilo se desetak balavaca na Beobuildu, i eto, hajde sad da upiremo prstom u njih - vi ste krivi što Vučić pravi Beograd na vodi, Zidar je kriv što metro ne ide ispod Bulevara