Da bi se promenio upravnik potrebno je da vlasnici više od 50% ukupne površine stambene zajednice glasaju za to. Zgrade u BW imaju po 250 stanova otprilike... Većina vlasnika su gastarbajteri i dolaze jedanput ili dvaput godišnje. Pritom, BW registruje po dve zgrade kao jednu stambenu zajednicu. U ukupnu kvadraturu stambene zajednice ulaze i lokali u prizemlju. Dakle, svakom dobronamernom je jasno zašto, kako kažeš, kukam ovde. Ako te to toliko nervira, blokiraj me. I, molim te, poštedi me poruka tipa "tako ti i treba" i slično. Ne treba mi tvoja saglasnost za kupovinu stana, a svojim objavama se ne obraćam tebi. Hvala na razumevanju.
znam da si frustriran ali nemoj mi pripisivati stvari i stavove koje nisam rekao i ponasati se kao ucveljena mlada (ja samo jos i imao neke konstruktivne predloge za tvoje probleme)
promenili smo 1 upravnika i 2 firme za odrzavanje u 2 godine (a izgleda da cemo i drugog upravnika) tako da to sto si napisao nije tacno, nije lako ali nije nemoguce i ne zavisis od gastrabajtera ili bilo koga
pazi sad
Скупштина стамбене заједнице
Члан 41.
Иницијативу за заказивање седнице скупштине може поднети и сваки власник посебног дела. Ако управник не закаже седницу скупштине на захтев власника посебног дела у року од десет дана, власник посебног дела је може сам заказати, о чему обавезно обавештава управника.
Кворум
Члан 45.Кворум
за одржавање и рад седнице скупштине чини обична већина од укупног броја гласова чланова који имају право гласа по одређеном питању, ако одлуком стамбене заједницe није одређен већи број гласова.Ако се седница скупштине није могла одржати због недостатка кворума, поново се сазива најраније три, а најкасније 30 дана од дана када је седница требало да буде одржана, са истим предложеним дневним редом (поновљена седница).Кворум за одржавање и рад поновљене седнице чини 1/3 укупног броја гласова чланова, ако одлуком стамбене заједнице није одређен већи број гласова.
dakle, zakazes skupstinu, nemas kvorum prvi put, nemas kvorum drugo put, a na trecoj sednici kvorum ti je ukupan broj stanara (jedinstven) koji se pojavi na sve 3 sednice, pri tom moze i glasanje da odrzis svaki put da ljudi ne moraju da se cimaju (u prevodu, ko se nije pojavi na 3 sednice smatra se da ga to ne interesuje i bukvalno vas 10 zainteresovanih mozete da vodite celu SZ)
Mada mislim da ce ti biti dovoljno da posaljes mail upravniku sa zakazivanjem skupstine sa tackom njegove smene, i da isti u papironj formi ubacis u svako sanduce i nesto mi se javlja da ce neke stvari poceti da se resavaju same od sebe.
doduse, ovo zahteva malo angazovanja, ali svakako je smislenije i efektnije nego kukanje ovde, jer ne znam zasto mislis da ce iko odavde moci da ti pomogne