Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Искрено, мислим да има много смисла да Руанда, после свега, улаже у маркетинг. А богме и Уганда (е сад, да ли смо и ми, по томе, у тој групи земаља...).

Mislim da time promovisu njihovu radnu snagu kod nas.

Tesko da je motivacija otvaranja takvog neceg turizam.
Bas ce srbin da putuje u Ugandu... to mu bas prvo pada na pamet.

IMG_6694.jpeg

IMG_6674.jpeg

IMG_6671.jpeg

Ja sam odusevljen kako sve ovo izgleda!! Bravo!! Vidi se da rade profesionalci. Brutalno. Kad bi predali ceo grad Beograd na vodi doo da organizuje to bi bilo ideala.

Znam da mnogo očekujem od ljudi koji "vode" ovaj grad ali kako im ne padne na pamet ili barem nekome normalnom iz grada da postave neki interceptor za ovo đubre? Mnogo lakše bi bilo kad se napuni, pokupe đubre, vrate inteceptor da opet skuplja đubre i eto manje đubreta u vodi i čistija reka

Na ovo mislim

img_6694-jpeg.165892

Ja sam odusevljen kako sve ovo izgleda!! Bravo!! Vidi se da rade profesionalci. Brutalno. Kad bi predali ceo grad Beograd na vodi doo da organizuje to bi bilo ideala.
Jel ovo Labudovo brdo? Lepo se ovo odrzava, svaka cast i nisu lose uradili novu fasadu na ovom starom komunistickom soliteru, skoro da i lici na nesto.

Ovako treba urediti Savski amfiteatar, naravno uz deset puta bolju i moderniju arhitekturu i nizu spratnost.

Koji Grad Beograd ima interes u predaju najvrednijeg zamljišta privatnoj kompaniji.

Ко то плаћа?
Плаћају власници станова, најмање 1 Евро по квадраду, а у просеку вероватно око 1,6 по сваком изграђеном/продатом квадрату. То је свакако, и више него довољно, да цело насеље изгледа овако, а верујем да би могло чак и боље за тај новац.

Плаћају власници станова, најмање 1 Евро по квадраду, а у просеку вероватно око 1,6 по сваком изграђеном/продатом квадрату. То је свакако, и више него довољно, да цело насеље изгледа овако, а верујем да би могло чак и боље за тај новац.
* месечно, кроз рачуне за одржавање. (извињење због додатног коментара)

500m gore i to ka epicentru grada sto je najsmesnije, asfalt iz 95te, grad kao u filmu munje ili rane, sve sivo i isto kao na filmu, cak sam nalazio i iste grafite kao i na filmovima iz 90tih :)

Carobna i dobro poznata kombinacija: klime + sivilo/cadjavost i grafiti i krpljen asfalt :)

Jel ovo Labudovo brdo? Lepo se ovo odrzava, svaka cast i nisu lose uradili novu fasadu na ovom starom komunistickom soliteru, skoro da i lici na nesto.

Ovako treba urediti Savski amfiteatar, naravno uz deset puta bolju i moderniju arhitekturu i nizu spratnost.
Labudovo je u ono doba bilo bolje, dok nisu počeli da nadziđuju. Umesto da je grad organizovano, planski renovirao i modernizovao niz po niz lamela (ne samo na Labudovom nego u svim komunističkim kompleksima i naseljima) uz istovremeno unapređenje energetskog pasoša (mogle su dobiti fasadu, a ostati autentične bez demita naravno) dozvolio je da se od glavnog grada bivše zemlje napravi ruglo. Koštalo bi, ali bi ulaganja bila vremenski razvučena (manji godišnji trošak).

Pa sad se ne zna šta je gore, dal unakaženi komisi ili (ne)legalizovana, svakako divlja polunehigijenska naselja bez fasada, izolacije, krovova i adekvatne infrastrukture, nove pečurke posle kiše raznih oblika ili tako nešto u sred grada. A nisu samo stambeni blokovi problem. Recimo juče sam bio na Savskom Trgu koji zasad ostavlja sablasan utisak.

Vreva pred železničkom stanicom mahom generisana čvorištem javnog prevoza postala je kineski ghost town. Tako će i ostati dok se ponovo ne generiše tražnja, imajući u vidu da je postignut kontraefekat promašenom namenom. Izgradnjom je centar paradoksalno (nadam se privremeno) opustošen. Tramvaj je u Savskoj praktično izgažen, a ni autobusi nisu bogzna kako popunjeni. Stajalištra imaju 10% putnika. Sve to sada prima iovako preopterećen Mostar.

Kao što je Galerija pusta tako je i Savski trg, a stara stanica izgleda apokaliptično pored izbledele plave lokomotive zarasle u korov. Muka me hvata kada pomislim da je bilo teško da se dovede u red dok je funkcionisala. Sad je samo duh oronulog, zapuštenog zdanja kome se nije davao značaju krajem 20. i početkom 21. veka. Neadekvatno izvedene zamisli komunističkih urbanista skupo su nas koštale, oduzele su nam grad. U tom smislu Beograd nije transformisan u neki bolji grad već je odavno gurnut u urbanističku provaliju lišen izvorne osobenosti.

500m gore i to ka epicentru grada sto je najsmesnije, asfalt iz 95te, grad kao u filmu munje ili rane, sve sivo i isto
To sto je asfalt iz 95-e me ne cudi. Nisam ni ocekivao da bude iz prve decenije 21. veka. U zemlji Srbiji asfalt moz da vidis ili iz devedesetih ili iz poslednjih deset godina.

Ovo je stvarno sramota! Da toliko platiš stan i da dobiješ ovo?! Treba ih tužiti.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">U OVAKOM STANJU ZGRADE BEOGRAD NA VODI PREDAJE KLJUCEVE OD STANOVA 🤬😡ZGRADA SINFONIJA 1 <a href="https://t.co/WPQUyDmYoD">pic.twitter.com/WPQUyDmYoD</a></p>&mdash; Belgradewaterfront-news (@mycitybg) <a href=" ">June 27, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ako je istina naravno da treba. Samo danas treba biti oprezan svasta ljudi rade zarad followera. Moze da se desi da su nekome predati kljucevi da izmere povrsinu a oni snimili kao useljeni.

Nista me ne bi iznenadilo pa dva puta su bile poplave u Zagrebu a predstavljali kao BNV. Ajd jednom nego dva puta. Al posto je poplava u Zagrebu onda nikom nista.

Vrh