Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Pretpostavljam da je ovo revolt vlasnika Cunamija pošto im je svima (i pobednicima i onima koji i nisu ni učestvovali na licitaciji za lokacije na Savkosm keju) naloženo da izmeste splavove, ali bez objašnjenja - gde da ih izmeste.
Ovaj potez je posledica opšteg haosa, korupcije i deregaulacije, ali i BnV i Cunami su podjednako deo toga, tako da se uopšte ne uzbuđujem.

Neto dobit nadvodnog Beograda u 2022 godini je oko 60 miliona evra. Realna zarada je još veća , jer ne mogu prihodovati prodaju nezavršenog stana.
Moram priznati da braći Vucic pardon braći Arapima dobro ide.

Za izvlačenje profita iz BnV familiji služi Milenium team. Niko ne zna koliko Milenium team naplaćuje izvođenje radova u BnV, a oni su glavni izvođači. Milenium team naplati od BnV po "burazerskim" cenama, BnV prikaže neki minimalan profit, a kapital preko Milenium team-a može bez problema da se transferiše na offshore račune.

Propustena sansa da se sa reke vide najreprezentativniji objekti u Nemanjinoj ulici i na Savskom trgu

IMG_20230410_093344.jpg

Zamislite umesto krsa iza nekadasnje Glavne zeleznicke stanice, setaliste uz reku, park i rekonstruisanu stanicu

IMG_20230410_101342.jpg

Aj postavi sliku amfitetara sa sinama kuda bi ti vozovi isli da vidimo tu lepotu i da vidimo kako je odsecen Beograd od reke...
Valjda znaš da lep amfiteatar i šine ne isključuju jedno drugo? Mogao je da se izgradi BNV sa niskim zgradama kao magnolija i sa železničkom stanicom a pozadina da se sredi da se vidi ovakva panorama prema nemanjinoj. Štaviše dovoljno je bilo izgraditi sve visoke zgrade kod gazele a galeriju staviti kod starog savskog mosta.

Hah, ovo je u Amsterdamu, tu se nalazi koncertna sala, a iza je pristanište.
Desno, na prvoj slici se vidi tramvajska linija 26, a pored nje se nalazi grupa koloseka koja vodi iz stanice Amsterdam Centraal.

Oni su malo isforsirali taj deo sa modernim stvarima, praktično novogradnje idu zmijoliko sa prugom do Reitlandparka-a, iskreno tu ljudi zalaze samo kada imaju obeveze ili već ako žive..😃

Prekoputa se na "Noord-u" već gradi ozbiljniji kompleks, ali to po meni nema dušu pa i ne zalazim tamo..
Btw Od te koncertne sale pa do Centralne stanice ide promenada (ispod koje se nalazi jedan omanji parking za bickle od oko 4000 mesta) i odatle većinom polaze gradske trajektne linije ka Noord-u.

Amsterdam nikada nije izašao stvarno na reku, niti se nešto i stresiraju zbog toga s obzirom da grad ima neke druge kvalitete u svojoj ponudi.

I samo da napomenem da sam u potpunosti za ideju o(p)stanka železnice u SA, ali eto čisto da objasnim tamošnju situaciju.

Koje je ovo ludilo. Izgradise toliko toga i pored toga je jos toliko toga u izgradnji.
Ovo je verovatno najveci Evropski gradjevinski projekat u ovom trenutku.

Iskreno malo je zastrasujuce kad covek pomisli da bi ovakav trend uhvatio Beograd mogao da stane.

A država reaguje na "Cunami" kao i na rušenje u Hercegovačkoj?
Otkud to?

Koje je ovo ludilo. Izgradise toliko toga i pored toga je jos toliko toga u izgradnji.
Ovo je verovatno najveci Evropski gradjevinski projekat u ovom trenutku.

Iskreno malo je zastrasujuce kad covek pomisli da bi ovakav trend uhvatio Beograd mogao da stane.

Кад већ хоћеш да упоређујеш са Европом и целим светом, у исто време кад је почела изградња Београда на води почела је и изградња нове престонице Египта, погледај шта је тамо све урађено за потпуно исто време, ово у БнВ није ни 1/100 оног урађеног тамо.

Jel Egipat u Evropi? Jesam ja pomenuo ceo svet?
Mi jesmo medju top drzavama u svetu ali nismo mozda bas prvi ali sam ja bas iz tog razloga naveo Evropu da mi se ne bi javljali neki sa nekim edge slucajevima.
Evropa je realno stala a mi napredujemo. Naravno postoji jos uvek ogromna razlika ali sve kad mi napredujemo a oni stoje nama treba da odgovara.

Poslednja izmena:
W Residences koliko vidim uskoro krecu sa izgradnjom. Nemam nikakvu info nego nesto oko terena rade.

Управо си сам одговорио - роботи за усисавање се налазе у домовима већ деценијама, али их нема по улицама да усисавају лишће. У свом дому ради шта хоћеш, али када се робот креће по јавном простору, и наиђе на мене који сам можда стар, дете, слабовид, ограничене интелигенције, ограничене покретљивости, итд. онај који их ставља у употребу мора да докаже да су безбедни, макар онолико колико је безбедан човек на бициклу (са својом људском хеуристиком) када ми иде у сусрет.
Tu sam se zaustavio da citam, dzaba si se toliko raspisao. Ovim si sam sebe pokopao "онај који их ставља у употребу мора да докаже да су безбедни, макар онолико колико је безбедан човек на бициклу"

Za voznju bicikla nije potrebna dozvola, mogu je voziti i glupi, i slepi i id***, i gluvi. Tako da mi je drago sto si se slozio da za pustanje robota na ulicu nije potreban nikav dokaz da su bezbedni. Da si uporedio sa motorom, autom i slicno za sta je potrebno poloziti test, proci zdravstveni pregled ali bicikl....ha ha ha...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Valjda znaš da lep amfiteatar i šine ne isključuju jedno drugo? Mogao je da se izgradi BNV sa niskim zgradama kao magnolija i sa železničkom stanicom a pozadina da se sredi da se vidi ovakva panorama prema nemanjinoj. Štaviše dovoljno je bilo izgraditi sve visoke zgrade kod gazele a galeriju staviti kod starog savskog mosta.

A gde si ti video da je vracarac rekao da lep amfiteatar i šine isključuju jedno drugo? Covek samo zamolio da postavite sliku da vidimo kako bi to izgledalo. :):ROFLMAO: Nego, njegov komentar se odnosio na to kako je ispustena prilka da se sa vode vidi reprezentativna arhitektura, ti sad odmah dodajes da bi sa zgradama poput Magnolije bila skrivena pruga pa svi sve izgledalo lepo...Nego, zar te nize zgrade ne bi zatvorile pogled na reprezentativnu arhitekturu? :LOL::ROFLMAO:

A gde si ti video da je vracarac rekao da lep amfiteatar i šine isključuju jedno drugo? Covek samo zamolio da postavite sliku da vidimo kako bi to izgledalo. :):ROFLMAO: Nego, njegov komentar se odnosio na to kako je ispustena prilka da se sa vode vidi reprezentativna arhitektura, ti sad odmah dodajes da bi sa zgradama poput Magnolije bila skrivena pruga pa svi sve izgledalo lepo...Nego, zar te nize zgrade ne bi zatvorile pogled na reprezentativnu arhitekturu? :LOL::ROFLMAO:

Ne bi zatvorile zato što su... niže. A reprezentativne zgrade su na brdu.
Nema veze, šansa je ionako propuštena.

:LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

Vrh