Ја, напротив, не могу да будем задовољан начином на који су овде "змије, наркомане и пацове" смениле зграде - нити њиховим изгледом, ни урбаном матрицом, ни укидањем железничке станице, ни начином на који је све спроведено, ничим. буквално - ничим. Мени ту, једноставно, нема ничег "између": ово је један урбанистички, архитектонски и економски (у смислу јавног интереса) опаки треш.
Али такође не могу а да ми не буде гадно пишање по становницима насеља. Извините, Моралне Громаде Прве Категорије, али то су сасвим приватна посла, а људи имају право и да не знају ништа о природи овог пројекта јер их, ето, не занима. Шта кога од вас, без опроштења, заболе ко је и где купио гајбу? По ком основу ћете ви ту неком да судите?
Екстремна грађанска строгост Беобилда (Sancta Strogota - да парафразирам потпаљеног Јана Хуса) јесте једна врло заморна, у основи паклена малограђанска работа.
Проблем, наравно, није била и никад неће бити критика. Проблем је позив на постројавање, ми и они, међу нама нема ничег заједничког и борићемо се до истребљења, на парове разбројс’!И сада је прави проблем у свему томе што то неки људи то критикују на форуму о архитектури који нема ама баш никакву тежину у ширем националном дискурсу.
Ја, међутим, за свог века такву државу нисам видео (а сањао сам је, мрзнуо, и гутао сузавац за њу), да би могао да ме понесе напрасни позив на идеолошку мобилизацију, закаснелу, никад досањану лустрацију, да сад надокнадимо шта смо пропустили у времену утуцаном у медиокритетске политичарчиће и њихове још медиокритетскије саветнике, министре, амбасадоре и остало друштво из краја Да означимо и прокажемо не само оне који су отели и украли него, штавише, управо и пре свега оне који допуштају себи да буду само равнодушни и малодушни, све оне који не стишћу пест довољно чврсто…пројекат којим је сломљена правна држава
али истовремено и задовољан што је нов и чист простор заменио зарђале вагоне и коров, и отворио прилаз реци.
a sta ce rade ti roboti?
sta nose, ne razumem...
Ђанију цегер са купусом и шварглом кад се метроом врати са Миријевске пијаце.a sta ce rade ti roboti?
sta nose, ne razumem...