Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Мишљења сам да би се ово лепо скоцкало да се оронуле фасаде окрече у бело (или јако светле боје) и донесе уредба којом ноћно осветљење зграда у овом делу и мостова мора да буде златно. Не би било потпуно хомогено (што је и природно за Београд) али би показало одређену естетску доследност у разноликости коју поседује

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=824181#p824181:2lqg7yh1 je napisao(la):
Dzigi Bau » Сре Феб 17, 2021 2:21 pm[/url]":2lqg7yh1]Пронашао сам негде на нету,
аутор Радосављевић

file.php
Јако лепо, може ли се где наћи шта је тачно приказано на крову Саборне цркве?

Јуче; улаз у градилиште:

Мали, али значајан помак напред у писаној култури - српски језик, повратак нормалности:

Боже колико ми је надреално да видим да у Београду називи пишу на српском језику а не само на енглеском

Не мора ни конкретно ћирилица, само да је наш правопис да не мора неко да зна језик Британаца да би живео у сопственој домовини

Да не морају да ломе кукове бабе које не умеју да прочитају slippery when wet.

Мени улепша дан кад видим леп натпис на српском и ћирилици.

У матичној држави државотворног српског народа, и то је луксуз.

Meni se svidja sto paralelno sa cirilcom, stoje i nazivi na engleskom. Tako su izbili iz usta argument protivnicima cirilice kojima je glavni izgovor zasto su protiv cirilice sto stranci nece moci da se snalaze. Pa ako pise ИЗЛАЗ, stranci ce se pogubiti, ali ako pise IZLAZ onda stranac to razume.

Сада гледам, колико би само ове Ауроре, Акве и сл. биле лепше и прикладније да су само испоштовали овај тренд са хоризонталним белим линијама зграда

Не би ни издалека оволико штрчале визуелно а уопште није неки трошак за урадити да би се неукус правдао "улагачком архитектуром" где су тобоже закидали на изведби зарад добити буквално је на делу само недостатак укуса и естетике

Eдит: Ево на брзину у пола 2 ујутру како је могло (наравно, није једино решење а свакако је могло боље да се илуструје)

BnV_02.png

И даље су у питању два ружна ормара лоших габарита али бар не упадају толико у очи, са изградњом осталих зграда различитих габарита око и испред њих би били потпуно неупадљиви и мање ружили визуру

Svaka cast, razlika kao nebo I zemlja. To pokazuje da sam bio u pravu kada sam tvrdio da je neukus glavni razlog zasto.smo dobili Aurore. Jel bi ovakve izmene mogle naknadno da se urade ili je vec kasno?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=824850#p824850:35ze8m3o je napisao(la):
Kailan » 19 Feb 2021 07:49 pm[/url]":35ze8m3o]Боже колико ми је надреално да видим да у Београду називи пишу на српском језику а не само на енглеском

Не мора ни конкретно ћирилица, само да је наш правопис да не мора неко да зна језик Британаца да би живео у сопственој домовини

Мени је ово идеална комбинација у прометним деловима града. Српски ћирилица и енглески. Најглупље ми је када неко каже треба да користимо латиницу због страних туриста. Као да ће они нешто разумети на нашем језику.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=824915#p824915:35ze8m3o je napisao(la):
DraganSt » 20 Feb 2021 07:30 am[/url]":35ze8m3o]Svaka cast, razlika kao nebo I zemlja. To pokazuje da sam bio u pravu kada sam tvrdio da je neukus glavni razlog zasto.smo dobili Aurore. Jel bi ovakve izmene mogle naknadno da se urade ili je vec kasno?

Станови у тим зградама су продати, и сигурно купци неће давати још не знам колико хиљада евра да добију нову фасаду...

Једини спас је што ово неће бити први фронт до реке. Ваљда ће ту бити мало мање јадне зграде.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=824859#p824859:2ou5cdlv je napisao(la):
DraganSt » Пет Феб 19, 2021 9:23 pm[/url]":2ou5cdlv]Meni se svidja sto paralelno sa cirilcom, stoje i nazivi na engleskom. Tako su izbili iz usta argument protivnicima cirilice kojima je glavni izgovor zasto su protiv cirilice sto stranci nece moci da se snalaze. Pa ako pise ИЗЛАЗ, stranci ce se pogubiti, ali ako pise IZLAZ onda stranac to razume.
Наравно. То је класичан пример ћопавог аргумента којим се служе латинаши у маскирном руху двописменаша. А кад све пропадне, они којима никад не смета искључива употреба латинице, залажу се бесмисленом решењу натписа на ћирилици и латиници. Да је Београд jo[ uvek престоница Југославија, имало би то неког смисла. Данас нема.

Одлично је што је додат енглески. У туристичким зонама треба додати и пар других језика, попут кинеског, што је местимично и урађено.

Јер, да бисмо били светски и поштовали друге, морамо прво бити своји, и поштовати саме себе.

Jel ovo neka montaza ili je pored reke za vikend stvarno bilo ovako prepuno? Ako je tako, onda Beograd na vodi zaista postaje novi centar grada.

151966393_4261515840542956_2823403473249391876_n.jpg

20210221_150130.jpg

Da, bilo je puno. Po običaju, za lep vikend, cela Srbija se skocka i dođe na šetalište BnV.

Potpuno isto po lepom danu izgledaju i druge površine uz reku, npr. kej u Blokovima, kod Jugoslavije, kod 25. maja... Neka neko javi sedamdesetom da je postao novi centar grada.

Nije za vikend nego u nedelju. U subotu je palo tri kapi kise i nije bilo troje ljudi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=825348#p825348:3qlxb0a5 je napisao(la):
wrexham » 22 Feb 2021 10:16 am[/url]":3qlxb0a5]Potpuno isto po lepom danu izgledaju i druge površine uz reku, npr. kej u Blokovima, kod Jugoslavije, kod 25. maja... Neka neko javi sedamdesetom da je postao novi centar grada.
Jbg, razlika je u tome što se u (novom) centru šetaju nove čizmice, frizurice i usne.

Ha ha, istina. Čim se neki oblačić pojavi, Beograđani se uplaše.

I kej uz Dunav je prepun vikendom ako je lepo vreme. Ovo je slika od pre par nedelja (obratite pažnju na šetalište uz reku).

kej duna vikend.jpg

Bio je on pun i pre ove rekonstrukcije, ali sigurno je i dodavanje igrališta tome doprinelo.

I nisu potrebni komercijalni sadržaji da bi se prostor popunio ljudima, samo je potrebno da postoje staze koje mogu da prime ljude, klupe i dečija igrališta (primer parka kod MSU koji se posle rekonstrukcije oživeo)

Jako puno ljudi je bilo juce tokom dana u BW, cim je za vikend suncan i topliji dan znatno se poveca broj ljudi po Bw.

Najverovatnije je to zbog jako velikog broja parking mesta u Galeriji, mada steta sto ne moze da se prodje direktno sa setalista kod Galerije do Promenade kao sto je moglo u novembru i decembru, nego se kruzi okolo pored gradilista.

Kada se za oko mesec dana otvori dosta onih coming soon lokala i restorana u Galeriji i uz to i lepse/toplije prolecno vreme( ne verujem da ce Promenada ispod Kule biti uradjena do tada), bice realnije sagledati zainteresovanost Beogradjana za provodjenje slobodnog vremena u BW.

Moram jos jednom da podelim moje utiske u vezi novog Savskog mosta i da Vas ujedno pitam da li vi vidite isto sto i ja? Bukvalno od kad sam video kakvo je saobracajno resenje namenjeno za novi most, ne mogu da verujem, progoni me vec par dana misao da ili su oni kompletne budale koji su ovo projektovali ili sam ja (sto ostavljam kao mogucnost, jer nisam strucnjak za saobracaj, ali mislim da baratam osvnovnom logikom).
Znaci oni grade novi most koji ce biti i 3 puta siri, od starog, kako neko tu ranije napisao (2x2 trake za aute, u sredini tramvajski saobracaj, pesacki i biciklisticki sa obeju strana) sto je u teoriji super, treba da se povecavaju kapaciteti mostova i da se rasterecuje saobracaj, ALI gledam i ne verujem znaci pravice 3x siri most, koji ce se ulivati u maltene iste saobracajnice? I sve ovo, grade, projektuju na povrsini GDE NIJE BILO NICEGA, i mogao si da das masti na volju, i dodjes do 1000 nekih kreativnih resenja ovoga onoga...
https://www.youtube.com/watch?v=64lQ0DsvU4A Iz nekog razloga svaki screenshot mi je prevelik pa mi ne dozvoljava da ubacim sliku, u svakom slucaju upalite yt link i sami procenite na pocetku posle mosta ce biti samo jedan kruzni tok koji ce se ukrstati sa Vilsonovim bulevarom i jedini drugi prakticno krak kruznog toga ce izlaziti na Karadjordjevu ulicu, pa zar tu niko ne vidi KOLAPS u najavi? Sa sve 3x vecim mostom?
Cak i da kruzni tok kako tako funkcionise (a nema sanse) ovi sto izlaze na Karadjordjevu ulicu ce u svakom slucaju zakociti sve, oni moraju da se ukljuce u ulicu... A da nepricam kakva je guzva malo napred kod Savskog trga...
Pa mogli su barem da denivelisu nekako sabracajnicu sa mosta od kruznog toga i da se ne sliva sav saobracaj u taj jedan kruzni tok, bukv nisu imali problem ni sa postojecim zgradama, putevima, je NICEG NIJE NI BILO TU (tj. nece biti jer se sve rusi) u Novom Sadu treba uskoro da krene gradnja novog mosta preko Dunava (ne ulazim sad u to, i koliko su to samo predizborna obecanja...) ali tamo je jasno regulisano.
vojv-novi-sad.jpg

da ce most kako se bude spustao do Novog Sada sa Sremske strane biti denivelisan i samim tim nece ometati sabracaj konkretno izmedju bulevara Patrijarha Pavla i kneza Lazara (tamo je isto kruzni tok) kao jos 2 cini mi se
cetvrti-most-novi-sad-3-782x440.jpg

Sto nisu mogli da urade nesto ovako? Ili nesto trece bas me briga ako je bilo moguce (a bilo je)

Beograd ima kolosalan problem sa saobracajom, a nece ga resiti ni metro, sve ako se i pojavi za 10-15 godina, BNW sa ovim kapacitetima, sa ljudima koji ce ziveti i raditi tamo, ce UBITI bilo kakav saobracaj, ovo je katastrofa. Slusao sam Jovu Bakica za koga smatram da mnogo palamudi, i da je veoma ostrascen i prema tome uzimam dosta toga sta govori sa rezervom, ALI sto se tice ovoga sta prica za SAOBRACAJNA resenja u BNW to je ocigledno 100% istina, ne zanima me sad estetska resenja i sve drugo na stranu, ali da li se bilo ko sa 2 grama mozga zapitao da ovo ne moze ovako? Tu ce biti kolona maltene od Novog Beograda preko celog mosta, kruznog toga, pa do Karadjordjeve i boga pitaj gde ce se zavrsavati...

Evo prihvatam da sva go*vna pojedem i kazem pogresio sam, ako mi neko strucniji objasni da se ovo nece desiti, kazem nisam strucnjak za ovo, ali ipak mislim da bilo ko ovo moze predvideti, ne moras zavrsiti saobracajni faks...

22.02.2021.

Prilozi

• 6.jpg
    6.jpg
    631,4 KB · Pregleda: 1.827
  • 5.jpg
    5.jpg
    579,7 KB · Pregleda: 1.814
  • 4.jpg
    4.jpg
    586,3 KB · Pregleda: 1.821
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=825434#p825434:12po1wxj je napisao(la):
Duleban97 » Pon Feb 22, 2021 2:47 pm[/url]":12po1wxj]Moram jos jednom da podelim moje utiske u vezi novog Savskog mosta i da Vas ujedno pitam da li vi vidite isto sto i ja? Bukvalno od kad sam video kakvo je saobracajno resenje namenjeno za novi most, ne mogu da verujem, progoni me vec par dana misao da ili su oni kompletne budale koji su ovo projektovali ili sam ja (sto ostavljam kao mogucnost, jer nisam strucnjak za saobracaj, ali mislim da baratam osvnovnom logikom).
Znaci oni grade novi most koji ce biti i 3 puta siri, od starog, kako neko tu ranije napisao (2x2 trake za aute, u sredini tramvajski saobracaj, pesacki i biciklisticki sa obeju strana) sto je u teoriji super, treba da se povecavaju kapaciteti mostova i da se rasterecuje saobracaj, ALI gledam i ne verujem znaci pravice 3x siri most, koji ce se ulivati u maltene iste saobracajnice? I sve ovo, grade, projektuju na povrsini GDE NIJE BILO NICEGA, i mogao si da das masti na volju, i dodjes do 1000 nekih kreativnih resenja ovoga onoga...
https://www.youtube.com/watch?v=64lQ0DsvU4A Iz nekog razloga svaki screenshot mi je prevelik pa mi ne dozvoljava da ubacim sliku, u svakom slucaju upalite yt link i sami procenite na pocetku posle mosta ce biti samo jedan kruzni tok koji ce se ukrstati sa Vilsonovim bulevarom i jedini drugi prakticno krak kruznog toga ce izlaziti na Karadjordjevu ulicu, pa zar tu niko ne vidi KOLAPS u najavi? Sa sve 3x vecim mostom?
Cak i da kruzni tok kako tako funkcionise (a nema sanse) ovi sto izlaze na Karadjordjevu ulicu ce u svakom slucaju zakociti sve, oni moraju da se ukljuce u ulicu... A da nepricam kakva je guzva malo napred kod Savskog trga...
Pa mogli su barem da denivelisu nekako sabracajnicu sa mosta od kruznog toga i da se ne sliva sav saobracaj u taj jedan kruzni tok, bukv nisu imali problem ni sa postojecim zgradama, putevima, je NICEG NIJE NI BILO TU (tj. nece biti jer se sve rusi) u Novom Sadu treba uskoro da krene gradnja novog mosta preko Dunava (ne ulazim sad u to, i koliko su to samo predizborna obecanja...) ali tamo je jasno regulisano.
vojv-novi-sad.jpg

da ce most kako se bude spustao do Novog Sada sa Sremske strane biti denivelisan i samim tim nece ometati sabracaj konkretno izmedju bulevara Patrijarha Pavla i kneza Lazara (tamo je isto kruzni tok) kao jos 2 cini mi se
cetvrti-most-novi-sad-3-782x440.jpg

Sto nisu mogli da urade nesto ovako? Ili nesto trece bas me briga ako je bilo moguce (a bilo je)

Beograd ima kolosalan problem sa saobracajom, a nece ga resiti ni metro, sve ako se i pojavi za 10-15 godina, BNW sa ovim kapacitetima, sa ljudima koji ce ziveti i raditi tamo, ce UBITI bilo kakav saobracaj, ovo je katastrofa. Slusao sam Jovu Bakica za koga smatram da mnogo palamudi, i da je veoma ostrascen i prema tome uzimam dosta toga sta govori sa rezervom, ALI sto se tice ovoga sta prica za SAOBRACAJNA resenja u BNW to je ocigledno 100% istina, ne zanima me sad estetska resenja i sve drugo na stranu, ali da li se bilo ko sa 2 grama mozga zapitao da ovo ne moze ovako? Tu ce biti kolona maltene od Novog Beograda preko celog mosta, kruznog toga, pa do Karadjordjeve i boga pitaj gde ce se zavrsavati...

Evo prihvatam da sva go*vna pojedem i kazem pogresio sam, ako mi neko strucniji objasni da se ovo nece desiti, kazem nisam strucnjak za ovo, ali ipak mislim da bilo ko ovo moze predvideti, ne moras zavrsiti saobracajni faks...

Argumenti su na mestu, samo što su planirane nove saobraćajnice sa obee strane. Da pojasnim
Sa Novobeogradske strane planiran je kružni tok prilikom silaska sa mosta, desno je produženi bulevar Nikole Tesle i levo je postojeći bulevar koji ide pored Sava Centra, pravo ka Ušću i jedan krak je produžetak ulice bulevar Zorana Đinđića. Vršiće se korektovanje svih saobraćajnica i tramvajske baštice. Evo plan ovde: https://www.ekapija.com/news/2302628/pr ... -blokova-i

Sa druge strane, gradiće se tunel Ekonomski fakultet-Pančevački most. Nisam siguran kako će regulisati ukrštanje sa Bulevarom Vudroa Vilsona, ali mislim da će biti kružni tok.
Meni je najbitnije u ovom projektu da tramvaj bude što više denivelisan i nezavistan od svih ostalih vidova saobraćaja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=824795#p824795:208z29yj je napisao(la):
Bukira » Pet Feb 19, 2021 6:47 pm[/url]":208z29yj]Slikano juče:
file.php

Svidjaju mi se ove kuce sa leve strane. Jel se zna sta ce biti sa njima? Negde sam cuo da je to planirano da se rusi.

Ваљда их неће дирати. Евентуално ће им срушити баште и терасе које су дозидали на простор некадашње приобалне железничке пруге, пошто је планирано да туда провуку друмски саобраћај.

Vrh