Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

@Armatura
Zbog čega nažalost? Meni još uvek nije jasno zbog čega mislite da je refleksija. Ali dobro, lakše je meni da budem Merilin Monro nego da se raspravljamo.

Ksenija, znaš da se slažemo u većini stvari i da ja nemam interes da branim BnV. Ali takođe mislim da ovo ipak jeste refleksija. :) Da su to tragovi od vode, odnosno nabubreli malter od vlage, on ne bi bio ovako intenzivne i svetle boje. Naprotiv, bio bi nešto tamniji od boje zida i sa ove razdaljine kamera ne bi ni mogla da uhvati tu razliku u bojama.

Najverovatnije te sstaklene ograde na vrhu imaju neki lim koji je malkice deformisan tako da kad sunce udara direktno u njega on baca senku na plafon iznad. Na trećem spratu odozdola nema tih tragova na plafonu iznad. Zato što taj sprat ima znatno veću terasu, koja više ''izlazi'' a plafon iznad je ne prati, tako da senka nema na šta da se reflektuje.

Uostalom samo pogledajte prvu sliku u Ink-ovom postu. Ne može biti vidljivije da se radi o refleksijama.

file.php

---------------------

Imam ja zamerki na ovaj projekat, ali ajde da ne idemo u krajnosti i nalazimo propuste i mane svaki put kad nam na fotografiji i najmanja stvar na sekundu izgleda čudno. Inače ćemo doći u situaciju da ćemo početi da vidimo i leteće tanjire i satanističke simbole. :D :p Ja kritikova' ljude iz preduzeće BnV što ostaviše pacovčinu na stazi, al pacovčinu koju sam video svojim očima, ispred sebe. Isto važi i za druge prepreke i svinjce na stazi koji su vidljivi na licu mesta, koji su provereno tu i očigledni. A ovako ako budemo izvlačili zaključke kad god nam nešto na sekundu bude čudno na fotografijama sa razdajine od 50 metara u visinu pokrenuće se 500 beskrajnih rasprava i tumačenja. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=560483#p560483:cx9q7p9v je napisao(la):
Armatura » Ned Avg 19, 2018 11:17 pm[/url]":cx9q7p9v]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=560455#p560455:cx9q7p9v je napisao(la):
Ksenija » Ned Avg 19, 2018 9:20 pm[/url]":cx9q7p9v]Ako je ono refleksija ja sam Merilin Monro.
2149305378.gif
Nazalost, refleksija.
Zasto nazalost?
Dosta tih stanova su kupljeni i u necijem su vlasnistvu. Posto im ocigledno "krave nisu pocrkale" (cim su imali za stanove), radovao bi se da im bar malter otpadne? :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=560395#p560395:cx9q7p9v je napisao(la):
Armatura » Ned Avg 19, 2018 7:21 pm[/url]":cx9q7p9v]
Cuo sam dosta price od majstora koji rade finalne radove da je sve aljkavo i dosta neprecizno uradjeno.
Pa ko radi te finalne radove ako ne ti isti majstori? Sami se hvale da rade aljkavo i neprecizno?

Nisi najbolje shvatio moj post, hteo sam da se nasalim zato sto niko ne ostavlja prostor da je pogresio u svom komentaru nego sa sigurnoscu tvrdi neke stvari sa slike.
Uvek praktikujem da se ogradim to mozes videti iz mog posta o refleksiji.

A sto se tice majstora ne bih da idem u detalje svako danas cita bb a nekom ko tamo radi je to leba. A svaka info koja izadje van gradilista se ne uzima za dobro.

@armatura - Moja greska. Reagovao sam na tvoj post a da nisam procitao citavu konverzaciju.

Ovo za majstore. Iskreno ne razumem. Video sam i ja neke fotografije na mobilnom, gde se vidi jasno da je nije nemar nego namera. Svi smo videli one snimke gde sa radnici raduju kad se zapalila fasada kule. Moji baba I deda su se citav zivot hvalili kao su gradili Novi Beograd , ja u portofoliju imam preko 160 projekta, na mnogima sam bio "in charge" i na svaki sam ponosan, a danas… Atmosfera je totalno zatrovana politikom, kao neko autoimuno oboljenje.

Pretpostavljam da je Aurora bliznakinja Arkadije? Bilo je skoro tih planova gde se videlo da će Arkadija imati kopiju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Manje više kopija "Viste" i "Pogleda na park"

Добро je што су овог пута били веома оригинални у дизајну.

Bitno je da se gradi :)

Kad su ljudi mogli da prihvate Belvil kao luks naselje, moći će i ovo. Ako ništa drugo, bar je lokacija bolja.

Znaci najava jos jedne G zgrade. Ovo vec polako postaje patologija.

urbano devastiranje...znam jednog koji prima socijalnu pomoc u CH i kupio je stan u bgh2O....takva ekipa kupuje tu stanove.

Srpski Manhattan za socijalne slucajeve najrazvijenijih zemalja....lecenje kompleksa na racun bga. Takvima su Arkadija i ostale ove kule super.

pa ovi se ne trude ni fasadu barem da urade u drugoj boji...

poslednji ekser na kovcegu beograda...amin...i neka nas...cutimooo...ovo je bre za vesala

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ова зграда је буквално без зезања пројекат из 1974 - 5 године са мало стилизованим линијама у приземљу где су додали више стакла и то је то. Да је бар соц-реализам па би то имало бар неки квалитет у изразу али не ово је заиста најгора могућа варијанта коју увек добије Београд којим увек владају они који га не воле и ту су само да га искористе.

ПаркПоглед и неће бити неки поглед на парк кроз Аурору...
d3d8b7b778b3bac9970fa7bc6fe2328c.png

Ко ли им смишља те називе...

Vrh