Ksenija, znaš da se slažemo u većini stvari i da ja nemam interes da branim BnV. Ali takođe mislim da ovo ipak jeste refleksija.
Da su to tragovi od vode, odnosno nabubreli malter od vlage, on ne bi bio ovako intenzivne i svetle boje. Naprotiv, bio bi nešto tamniji od boje zida i sa ove razdaljine kamera ne bi ni mogla da uhvati tu razliku u bojama.
Najverovatnije te sstaklene ograde na vrhu imaju neki lim koji je malkice deformisan tako da kad sunce udara direktno u njega on baca senku na plafon iznad. Na trećem spratu odozdola nema tih tragova na plafonu iznad. Zato što taj sprat ima znatno veću terasu, koja više ''izlazi'' a plafon iznad je ne prati, tako da senka nema na šta da se reflektuje.
Uostalom samo pogledajte prvu sliku u Ink-ovom postu. Ne može biti vidljivije da se radi o refleksijama.
---------------------
Imam ja zamerki na ovaj projekat, ali ajde da ne idemo u krajnosti i nalazimo propuste i mane svaki put kad nam na fotografiji i najmanja stvar na sekundu izgleda čudno. Inače ćemo doći u situaciju da ćemo početi da vidimo i leteće tanjire i satanističke simbole.
Ja kritikova' ljude iz preduzeće BnV što ostaviše pacovčinu na stazi, al pacovčinu koju sam video svojim očima, ispred sebe. Isto važi i za druge prepreke i svinjce na stazi koji su vidljivi na licu mesta, koji su provereno tu i očigledni. A ovako ako budemo izvlačili zaključke kad god nam nešto na sekundu bude čudno na fotografijama sa razdajine od 50 metara u visinu pokrenuće se 500 beskrajnih rasprava i tumačenja.