mradulovic » 06 Jan 2018 01:01 am[/url]":23wxzup4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505911#p505911:23wxzup4 je napisao(la):
creme-nadlle » 06 Jan 2018 12:02 am[/url]":23wxzup4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505908#p505908:23wxzup4 je napisao(la):
Delija » 05 Jan 2018 11:51 pm[/url]":23wxzup4]А сви притом заборављају да 50% цене изграђеног такође пада на наша ојађења плећа. Дакле:
- Ми дали земљиште у тржишној вредности 700-1000 милиона евра
- Ми платили чишћење и експропријацију земљишта у износу од око 200 милиона евра (и то страним тржишним кредитом)
- Ми плаћамо 50% свега што се изгради, барем ову прву фазу, вероватно и остале (и то страним тржишним кредитом)
- Ми плаћамо измештање инфраструктуре
А инвеститор:
- Осим неких мизерних почетних улагања на фушерску променаду њихових 50% се финансира од самих купаца а видимо и кредитима код страних банки.
Дакле, оквирном рачуницом долазимо до податка да дајемо 68% свега (будућим марифетлуцима можда и све) за 1-2% инвестиционог удела неког тамо имагинарног инвеститора. Ово су суве чињенице из уговора и не улазим у сву урб/арх катастрофу каква је наводни београд.
Ко ово може да подржи тај је нешто далеко горе и безобразније од бота.
Дајемо 68% свега. Ко даје ? Ти ? Ја ?
Ја не дајем ништа.
Дакле, твоје незнање је епско.
На стогодишњицу твог незнања, РТС ће да сними серију.
Комичног карактера.
Дал' ће Радош или Гордан да праве сценарио, једино је питање.
jel ti znash kako se drzava srbija finansira uopste? Mi nismo panama ili Egipat pa da svetu mozemo da naplacujemo prolazak kroz nashu teritoriju ili da kao Saudijci izvozimo jedan prirodni resurs, niti imamo velika drzavna preduzeca koji izvozom donose profit ovoj drzavi. I ono sto imamo je malo i pred prodajom ili zatvaranjem. Tako da svako zaduzivanje drzave je zaduzivanje i tebe, koje cete snaci ili kroz pdv na sve ili kroz mali milion poreza, dazbina, nameta, taksi kojima se pune budzeti.
pre nego sto nekome kazesh da ima epsko neznanje mogao bi da se barem bazichno informishesh kako funkcionishe finansijski sistem jedne drzave.